folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Fatura Sorgulama Sistemleri Nasıl Çalışıyor?

Fatura Sorgulama Sistemleri Nasıl Çalışıyor?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Selam beyler,

Benim merak ettiğim bir olay var. Şu fatura sorgulama sistemleri nasıl çalışıyor?

Belli bir api ile veyahut web servisi ile xml üzerinden bir firma/kurumdan mı verileri alıyor? Örnek site: faturanisorgula.com

Yada c# webbrowser zımbırtısıyla bankaya login olup mu sorgulama yaptırıyorlar?

Bu konuda bilgisi olan varsa mantıken bilgi verebilirse sevinirim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MADTAMER
    MADTAMER's avatar
    Erkek

galiba buttonu ve textboxu sorgulama yapilacak kurumun db sine bağliyorlar tabi kurumun izni çerçevesinde sadece bir

fikir böylemidir bilmiyorum güzel soru :))

Düzenle : ikimizin söylediğide ayni yere çikiyor spy kardeş dikkatli okuyunca anladim :))) 

MADTAMER tarafından 21/Kas/12 12:20 tarihinde düzenlenmiştir

Ey TÜRK!Üstte mavi gök çökmedikçe,altta yağız yer yarılmadıkça,senin ilini ve töreni kim bozabilir.Titre ve özüne dön.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek

fatura değilde, ben oteller için kullanıyordum böyle bir sistemi.

form ile sistemin sana verdiği web servicesine request yapıp sonra gelen xml response yi işliyorsun phpde simplexml veya soap, json ile oluyor. Elimde birkaç tane soap ve json dökümanı mevcut otel fiyat sorgulaması ile ilgili işini görücekse upload edeyim incele.

Ratbat tarafından 21/Kas/12 12:21 tarihinde düzenlenmiştir

Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Erkek

Eyvallah hocam ancak teknik bilgim var. Bu servisi sağlayan bir kurum veya kuruluş var mı diye sormuştum :)

Sağlayan kurum olsa her türlü çekilir sıkıntı değil.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ratbat
    Ratbat's avatar
    Erkek
    SPY-CX5 bunu yazdı

Eyvallah hocam ancak teknik bilgim var. Bu servisi sağlayan bir kurum veya kuruluş var mı diye sormuştum :)

Pardon hocam bende yanlış anladım seni. bookmark olarak kaydetmiştim böyle birkaç servisi adresleri bulup yazayım.

bulamadım hocam çok karışık. Yalnız şöyle birşey kaydetmişim http://forum.ceviz.net/php/84770-php-ile-garanti-bank-uzerinden-fatura-borc-bilgisi-sorgulamak-2.html#post672011

v
    erdiğin linkteki sitede bunların sistemini kullanıyor hocam http://www.netfatura.net/ bunun gibi birkaç tane daha var ücretli servisler. fakat şöyle birşey farkettim birçok firmanın kendi sitesinde sorgu sistemi mevcut tabiki tek tek uğraşmak biraz zaman alır ama hiç olmazsa kendinin olur.

Ratbat tarafından 21/Kas/12 13:16 tarihinde düzenlenmiştir

Kurallar satranç tahtasındaki kadar kesin olmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Erkek
    Ratbat bunu yazdı
    SPY-CX5 bunu yazdı

Pardon hocam bende yanlış anladım seni. bookmark olarak kaydetmiştim böyle birkaç servisi adresleri bulup yazayım.

bulamadım hocam çok karışık. Yalnız şöyle birşey kaydetmişim http://forum.ceviz.net/php/84770-php-ile-garanti-bank-uzerinden-fatura-borc-bilgisi-sorgulamak-2.html#post672011

v
    erdiğin linkteki sitede bunların sistemini kullanıyor hocam http://www.netfatura.net/ bunun gibi birkaç tane daha var ücretli servisler. fakat şöyle birşey farkettim birçok firmanın kendi sitesinde sorgu sistemi mevcut tabiki tek tek uğraşmak biraz zaman alır ama hiç olmazsa kendinin olur.

Hocam ben zaten c# ile PTT ye login oldurtarak yaptım.

sorgulama yapıyor ancak 1 faturayı 10snde sorguluyor. Aynı anda 10 talep gelse işlem gecikiyor.

Eğer servis var ise bu iş daha kolay olur diye düşünüyorum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek
    SPY-CX5 bunu yazdı

Selam beyler,

Benim merak ettiğim bir olay var. Şu fatura sorgulama sistemleri nasıl çalışıyor?

Belli bir api ile veyahut web servisi ile xml üzerinden bir firma/kurumdan mı verileri alıyor? Örnek site: faturanisorgula.com

mesela kps servisi için aldıgın (kurum) kullanıcı adı şifre ile kendi sunucusundaki asp servisine ulasıyorsun.

bunu visual studio için ya service referance yada web referance 'a(hangisi uyumluysa) ekleyip ona göre yordamları çağırıp bağlıyorsun. 

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Erkek
    Helyum bunu yazdı
    SPY-CX5 bunu yazdı

Selam beyler,

mesela kps servisi için aldıgın (kurum) kullanıcı adı şifre ile kendi sunucusundaki asp servisine ulasıyorsun.

bunu visual studio için ya service referance yada web referance 'a(hangisi uyumluysa) ekleyip ona göre yordamları çağırıp bağlıyorsun. 

Eyvallah 4-5 yıldır c# ile uğraşan biri olarak referans eklemeyi bilmiyordum :)

Sorduğum soruyu anlamadın galiba. Fatura sorgulama servisi sağlayan bir kurum veya kuruluş var mıydı hocam onu bilmek istiyordum sadece.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek
    SPY-CX5 bunu yazdı
    Helyum bunu yazdı
    SPY-CX5 bunu yazdı

Selam beyler,

Eyvallah 4-5 yıldır c# ile uğraşan biri olarak referans eklemeyi bilmiyordum :)

Sorduğum soruyu anlamadın galiba. Fatura sorgulama servisi sağlayan bir kurum veya kuruluş var mıydı hocam onu bilmek istiyordum sadece.

hocam soruyu ben dogru anlamışımda sen şimdi başka soru soruyosun :) belli bir api yada web servis ilemi oluyor diyosun bende evet servis referance yada web referance olarak yapılıyor dedim :) seni bilgin ne seviyededir diye yargılamadım :) 

şimdi sordugun soruyu ise bilmiyorum. acıkcası bir protokol imzalamadan kimseninde servisi dışarı salacagına pek ihtimal vermiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmQceR
    EmQceR's avatar
    Erkek
    bizim bankanın kullandığı sistemi söyliym,kurumlardan alınan günlük dataları sisteme ekliyoruz bulk insert ile daha sonra şubedekiler sorgulayarak işlemi gerçekleştiriyolar.

...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

fatura sorgulama ve odeme olayi ihale ile veriliyor, fatura tahsilat ihalelerine girebilmen icin bir resmi sirketin ve sirketine ait minimum 1000 adet alt baayi olmasi gerekmekte.. yoksa kurumlar api vermiyor, ihalesi en son INGBANK ta idi, sanirim omur boyuda onlarla gider...

wh0 tarafından 22/Kas/12 03:22 tarihinde düzenlenmiştir

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
Toplam Hit: 4379 Toplam Mesaj: 12