Fdist Atma Yardım
-
belki bilirsiniz win98 de baslangıc disketi olusturup ms dostan fdisk atabiliyorduk
ben laptop kullanıyorum disket girisi yok laptopun ben win98 deki gibi fdisk nasıl atarım
baslangıc cd si gibi bisiler varmı ?
simdi bazı arkadaslar diyecek windows xp de kurarken zaten karsına cıkıyo diski bölümlendirme diye
fakat ilk basta ön dosyaları yuklerken NTKRNLMP.EXE dosyasını bulamıyo diye bi hata veriyo
cd bozuk demeyin bir sürü cd denedim orjinalde dahil olmadı biraz yardımcı olurmusunuz ?
-
Windows 98 in cdsinden boot ettirebilirsin yada kendin boot cdsi oluşturabilirsin Ama büyük hddleri desktelemeyebilir fdisk o zaman genelde diksin tamamını 10 gb civarında gibi görüyor, bölerken kaca böleceğini sorduğunda 15% 30% tarzında yaz sorun cıkmaz
Yada netten hiren boot cd yi indir içinde var...
Windows Xpnin Sp2 li cdsini bulursan eğer onda bu sorunu vermemesi lazım...
-
abi cok saol yardımın için ama hiç bir işletim sistemini yukleyemiyorum bilgisayara ms-dos kipinde calıstırabilsem
direk format c: yapıcam simdi deniyorum yazdıklarını saolasın
-
Senin sorunun başka bişeyde gibi görünüo hoca biosu sıfırladınmı hic?
-
hayır biosu sıfırlamadım ama linux un her çeşidini yukledim bi yerde sorun cıkarıyor
xp yi denedim bi dosya eksik diyo ama bu bende calısmayan cd lerin hepsi
baska pc lerde calısıyor :S hireni bi deneyim inş. olur yav 2 gündür kafayı yicem :s
-
hiren's bootcd nasıl kullanılıyor biraz anlatırmısınız ?
-
rene abüüüü hiran's bootcd de calısmıyo bi el at yav suna
-
Hocam, senin sorun cdlerde fln değil, ya boot ettiremiyosun ya biosda sorun var yada başka bişi...
-
dışarıdan cd-rom takıp kurmayı dene. usb cd-rom'lar var
-
yardımlarınız için cok saolun su an itibariyle sistem tamamen cöktü hiç bir isletim sistemini yukleyemiyorum sadece bootable özelligi olan cd ler calısıyo o da bi yere kadar :D bakalım simdi salam bi bilgisayarcıya götürücem 20 ytl mi alıcak :(( nese salık olsun :D
-
bios ayarlarından boot disk cdrom seçilir bir adet bootlu 98 cd si takılır pc başlar biosokunur işletim sistemi araken boot disk harddisk boot disk cd rom sorar sen boot disk cdromu seçersin karşına wın98 i cdromdan kur pc hdd destegi ile başlat cd rom destegi ile başlat der sen orda pc cd rom ile başlat dersin cd romu okur ms dosta başlangıç yapılır.
örn:cd sürücü harfin e: ise e: enter ------cd roma geçer cd romda iken, e:cd win98 enter---------e:wın98\ ,,,,,,wın98, dizinine geçer d:format c: dersen c sürücüne format atar fdısk dersen disk biçimlendirme etkinleşir hdd büyük disk yönetimi etkinleşir ve seçenekler açılır.
eger isteyen olursa wın98 sistem kurma videosu hazırlarız.