Felsefe Kitap Tavsiyesi
-
boraks bunu yazdı:
-----------------------------
dostum yukarıda yazılanların hepsini geç.Neden biliyor musun, onlar belli ki iyi okuyucu değil.Yeni başlayan biri yukarıdaki bazı kitaplarda boğulur.Sen Orhan Hançerlioğlu'nun "Düşünce Tarihi" adlı kitabından başla.Terimsel ifadeleri yoğun kullanmadığından gayet akıcı üslubu ile önce isimlere ve bazı kavramlara aşinâ ol ondan sonra ilgine göre kitapları kendin seçer yoluna devam edersin.Felsefenin en klasik tanımı "yolda olmaktır."Onun için bu yola girişte başlangıç olarak birilerine sorsan da o yolda her zaman yeksin bunu da unutma.
-----------------------------Ebook buldum, indirdim, saol. Yarından çıktısını alır okurum... Güzel bir kitaba benziyor...
-
boraks bunu yazdı:
dostum yukarıda yazılanların hepsini geç.Neden biliyor musun, onlar belli ki iyi okuyucu değil.Yeni başlayan biri yukarıdaki bazı kitaplarda boğulur.Sen Orhan Hançerlioğlu'nun "Düşünce Tarihi" adlı kitabından başla.Terimsel ifadeleri yoğun kullanmadığından gayet akıcı üslubu ile önce isimlere ve bazı kavramlara aşinâ ol ondan sonra ilgine göre kitapları kendin seçer yoluna devam edersin.Felsefenin en klasik tanımı "yolda olmaktır."Onun için bu yola girişte başlangıç olarak birilerine sorsan da o yolda her zaman yeksin bunu da unutma.
Senin gibi genelleme yapan bir insancık daha görmedim.Dostum boşver onları ilacın bende.He amkkk -
Dev1L bunu yazdı:
sofinin dünyasıyla simyacıdan basla
-----------------------------bunu bir çok kişiden duymuştum okumam için.... O yüzden netten pdf olarak indirdim okuyacağım onu.. Tşkler dostum.
-
phoneix bunu yazdı:
-----------------------------Ruhun Fiziği-Fabio marchesi
Mutlu olmak için beklentilerini küçük tut.Yazı niye yeşil oluyo amk.
Felsefeye yeni başlamış birine okuması için önerdiğin kitap yukarıdaki gibi "kel alaka" olursa elbette böyle söylerim.Bilmiyorsan konuşmayacaksın.Bu foruma yazdıklarımı takip edersen bunu anlarsın.Söylediklerin "laf ola beri gele"... -
alacaklarından değilde almayacaklarını söyleyeyim bende. secret gibi aptal kişisel gelişim kitapları alma. sıkılırsın. yok 10 adımda zengin olmak enerji ile dünyayı yönetmek falan. tırt kitaplar onlar. sürekli aynı şeyi tekrar ediyorlar.
-
simyacıyı iyiydi ama s. dünyası felsefeyı daha ıyı anlatan bı kıtap
-
Montaigne - Denemeler
-
Macit Gökberk, Felsefe Tarihi (öncelikle Antik Felsefe Bölümü)
Platon'un tüm diyalogları...
Bunlarda tüm felsefe tarihinin temel sorunları daha anlaşılır bir dille anlatılıyor. Rahat bir okuma yapabilirsin. Birde genel bir fikir vermesi için A. Kadir Çüçen'in bir kaç kitabına bakabilirsin.
http://www.idefix.com/kitap/bilgi-felsefesi-a-kadir-cucen/tanim.asp?sid=IF5SH6T6QF3FNMSQIRP5
http://www.idefix.com/kitap/felsefeye-giris-a-kadir-cucen/tanim.asp?sid=GPD1G814HG5GQA0EOL9B
Kolay gelsin.
-
çizikkk
deliliğe övgü çok ağır geldi bıraktım.
hayvan çiftliğine başlıycam bir ara. onun dışında simyacı sophienin dünyası başlangıç için güzel bence..