Fiber Optik Karmaşasına Son
-
KaRaKuLe bunu yazdı
resmen beni bir kaostan kurtardın ya karmaşadan geberiyordum :D
Geç geyiğini aynen devam hocam
-
Mycity bunu yazdıtutum bunu yazdı
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fibre-optic_cable_in_a_Telstra_pit.jpg
Bu kadar uzun kabloyu o youtube daki atölyede yap bakalım.
yaparsın hocam neden yapmayasın :D sargılama modeli ile yapabilir ama önemli olan orada göstermek istediğim asıl şey hani ttnet evlerimize fiber getirip cat5 le modeme bağlıyor ya onun için koydum bunu nasıl bişeye benzediğini görsünler diye
Evet paylaşım çok güzel yanlış anlama ben daha uzun kabloları nasıl yapıyorlar diye merak ettim sadece :)
Sürücü kartının yanması olayı işe girdiğim firmadan benim girmemden bir kaç ay önce olmuş ayrıntıları tam hatırlamıyorum. Fiber optik kablonun bir ucu kartta ve diğer ucu da boşta, o sırada fotoğraf çekiliyor ve anlık ışık patlaması ile karta zarar vermiş. Yanmış derken alev alev yanmamış tabii :). Kart enerjili mi değilmiydi o sırada bilmiyorum. Fakat daha sonraları ben o kabloyu incelediğimde kablonun iki ucunu da açık bırakıp bir ucundan güneş ışığını gönderip diğer tarafından gördüğümü hatırlıyorum. Güzeldi gerçekten.
-
yahu o çok eski bir video fiberde kafaları kurcalayan nedir kablonun iç yapısı belli
iç tesisatta kullanılan kablo kablonun için cam yada plastik liflerle kaplıdır tam orasında saç teli kalınlığında camdan bir ortası delik kılcık bulunuyor :)
dış cephede kullanılan kablo yukardakine ek olarak kalın bir dış kaplaması var bazı modellerinde kablo gerilmelerine karşı korumak için çelik tel ekleyerek üretiyolar 2-3-4 vs kor lu yani telli kablolarda her bir cam teli diğerlerinden ayırmak vs lazer ışık sinyali karışmasın diye her tele farklı renkte kaplama yapıyolarbirçok kablo fabrikasını gezdim genelde çoğunda eski tekstil fabrika manikanlarını kullanıyorlardı
sosyal mühendislikte ışığı taşıyan herşeyi fiber optik kablo olarak kullana bilirsiniz
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZS_uHj6_9sw#t=97 :)