Fındık Fiyatlarını Kim Nasıl Belirler ?(Soru)
-
fındık fiyatı almanyada belirlendiği doğru.. ancak 5 tl değil.
fındığın fiyatının bu kadar düşük olması Ordu nun ileri gelen fındık üreticileri var iki adet poyrazoğlu ve kutupoğlu sülalesi denen beyinlerine hilti ile daldıklarım fındığın artmasının veya azalmasının bunlara faydası olduğundan dewamlı fiyatı değişir.. he bu adamlarda kim diyeceksiniz milletvekilinden daha fazla sözü geçen insanları bilirsiniz. onlardan biridir bunlar.fındık borsası bu cibiliyetsiz adamların elindedir.
-
''yani pazara sürmem gerek o kadar yoksa yerim sarsılır onun için 10 tane fındık üretildiğini biliyorum bari onları alayım fazla etkilenmeyim diyorum all in çekiyorum tabi fiyat tavan! böyle çaktırarak yapmıyorum tabi ki spekülatörleri devreye sokuyorum bu sene fındık çokmuş para etmeyecek devlet almıyor bu sene geçen seneden çok kalmış ellerinde cart curt milleti ucuz yollu ellerindeki ürünü satmaya yönlendiriyorum psikolojik olarak tabi bunlar sadece çok yüksek fiyatlara çıkmaması için yapılan dış müdahaleler''
Nitrous dediklerine birebir sahitiz doğrusu komik gelebilirde bunların bu kadar organize olduğunu bilmiyordum sonuçta bunların işi tüccarlarla onları kandırmaya baksalar diye düşünüyordum. Adamlar direk beyin yıkıyorlar tabi bizim halkta bilgizilik galeyane geliyor. Piyasa kimin elinde bilmiyorum öğrenmiş oldum diyelim dertli.
-
varda ne işime yarıyor ki ?
13 ' tona yakın fındık var amelesi var yemeği var taşıması ayrı bi dert. Bahçelerin bakımı sorun devlet sadaka veriyor.
en son çiller döneminde çok iyi aldık. Onun haricinde ben diğer hükümetlerden birşey görmedim.
Şimdiki Bizi dilenci yerine soktu ! :@ Söktük çoğunu zaten akrabalar kivi ekmeye başladı.
-
Almanya 5 liradan fındık alır. Sana 20 liradan Nutella satar. Kapis ;)
-
dertli bunu yazdı:
-----------------------------
fındık fiyatı almanyada belirlendiği doğru.. ancak 5 tl değil.
fındığın fiyatının bu kadar düşük olması Ordu nun ileri gelen fındık üreticileri var iki adet poyrazoğlu ve kutupoğlu sülalesi denen beyinlerine hilti ile daldıklarım fındığın artmasının veya azalmasının bunlara faydası olduğundan dewamlı fiyatı değişir.. he bu adamlarda kim diyeceksiniz milletvekilinden daha fazla sözü geçen insanları bilirsiniz. onlardan biridir bunlar.fındık borsası bu cibiliyetsiz adamların elindedir.
-----------------------------Maşşallah hoca iyi biliyorsun. Hasan hoca diye tanınmış bir dallama var orduda poyrazlarla iş yapıyor ki fiyatlarda bu adamında sözü geçiyor. Adamın her sene 120' tona yakın fındığı var kaç yerde bahçesi var Fatsadan ulubeye..
Ordu merkezdeki tüccarların çoğunluğunda poyrazoğlu ne derse o olur.
-
Selamlar bende giresunluyum..Giresunda fındıgın para etmemesinin bana göre tek sebebi var.oda toplanan fındıgın emanete verilmesi..fındık emanete verildiğinde tüccar istediği gibi o fındıgı kullanabiliyo.bu sefer piyasada fındıga yönelik bi ihtiyaç duyulmuyo nasıl olsa fındık var deyip istediği fiyatı veriyolar..sadece bir yıl giresundaki halk fındıklarını emanete vermesinler bi depada tutsunlar bakın fındıgın fiyatı nasıl artıyor göreceksiniz..
formaldehit bunu yazdı:
-----------------------------
Fındık bölgesinin birinde nacizene fındık üreticisiyim(z)
Malum; hükümetimiz fındığa taban fiyat vermedi ve TMO fındık alımı yapmıyor.
Herkes Tüccarın ağzından çıkan fiyata bakıyor bakmak zorundada zaten.
PEKİ BU TÜCCARLAR BU FİYATI NASIL KOYUYOR ?
Bu gün 4.95-5.00 TL arası fındığın kilosu....
5-6 gün önce 4.40 TL idi aradaki ucurumun farkındasınız umarım kilo başına 60 kuruş 1 ton olsa 600 TL zarar.
Hemen her tüccarda bu civarda da bunlar bu fiyatı neye göre koyuyorlar, onlar bu istihbatamı denir her neyse nerde alıyorlar kuruş kuruş değişiyor bu fiyatlar.
Mantık şu bende bu fiyatı öğrenirsim tabiki pahalıya satmak isterim elbet.
Bilgisi olan ??
Burada kimsenin de bildiğini sanmıyorum olsa zaten herkes bekler ve yok neymiş ihtiyaç olunca bir günde artarmış falanda bu ihtiyaç gününü bende merak ediyorum doğrusu :)
----------------------------- -
eğer yeteri kadar arz varsa fiyatları en çok üretim yapan kişi yada kooperatif belirler
-
bende giresunluyum :D fındık şu satten sonra bi b..kk etmez
-
ararken bir site buldum :http://www.ordu52.com/ordu/findik/index.htm
5.10 TL yazıyor ancak burada bugün 5 ten yukarı görmedim.
Herkese teşekkür ederim benim için iyi bir beyin fırtınası oldu denebilir.
sonuç:
yarın fındık gider.
-
zamazingo o kadar varmı la :D
Neden köye gitmediğin belli oldu :D