Firavun Sarayındaki Müslüman Dadı
-
Vardı tabiiki :| Her hak dinde namaz vardı fakat birer vakitti bu vakitler birleştirilerek Muhammed aleyhisselama verildi. Ve kelimei şehadette biz nasıl peygamber efendimiz zikrediosak onlarda Allah birdir ve vardır şehadet ederim Musa a.s onun kulu ve elçisidir diyolar. Bunda gülünecek bu kadar ne var.
-
@zorkaya, bu kadar gülünecek ne biliyor musun?
son firavun (kleopatra) milattan önce 12 yılında öldü, islamın yeryüzüne indirilmesi ise 600 lü yıllara denk geliyor.
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------
firavunların devri hz.musa nın devri değilmiydi :D bir karışıklık olmasın
-----------------------------Anlayamadım :|
bende ilk bakışda anlamadım sorna jeton düştü :Danlamayanlar için açıklayım,
firavun devrinde hz. musa vardı o zaman müslümanlık / islam varmıydı başlığa baksana :D
kelime işaadet / namaz hz. musa zamanında varmıydı ki :D
-----------------------------Hz. Musanın dini ilk din Musevilik.Yani tektanrı inancı,kelime-i şehadet'te Allahın birliği manasında söyleniyodur.
O zaman tabiki Müslümanlık yoktu ama bilmediğiniz gibi namaz- oruç musevilik dinindede olan şeyler hala bu ibadetleri sürdürenlerde var
Gülünecek komik bir durumda yok
-
SyspioniC bunu yazdı:
-----------------------------ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------BuZuL bunu yazdı:
firavunların devri hz.musa nın devri değilmiydi :D bir karışıklık olmasın
-----------------------------Anlayamadım :|
bende ilk bakışda anlamadım sorna jeton düştü :Danlamayanlar için açıklayım,
firavun devrinde hz. musa vardı o zaman müslümanlık / islam varmıydı başlığa baksana :D
kelime işaadet / namaz hz. musa zamanında varmıydı ki :D
-----------------------------evet vardı. ama farz değildi. hz. ibrahim de namaz kılardı. son nefesinde oğullarına "evlatlarım sizin müslüman olarak ölmenizi vasiyet ediyorum. Allah katında din islam olacaktır, Zira hz.Adem dünyaya ilk geldiğinde arşı alada "Muhammed" yazdığını görür. sorar : "ey rabbim, Muhammed kimdir" Allah ise şöyle buyurur. "O alemlere rahmet olarak gönderilecek son peygamberdir".
Yahudilik inancında da kurban kesme oruç tutma vardır. fakat islamiyetin gelişi ile namaz farz kılındı. o güne kadar insanlar putlara tapmamak için namaz kılıyorlardı. yanlız kelimei şehadette "Muhammeden resulullah" demiyorlardı, çünkü Peygaberimiz (S.A.V) peygamberlik görevi ile vazifelendirilmemişti.
-
O Firavunu Yakalamayım Tek Kelime Diyorum. !!!
-
malmısının nesin konuyu açan arkadaşım çakma hikayelerle insanları dinden imadan soğutursunuz amk :S
-
olcayatay bunu yazdı:
Dünyayı kendisinin yarattığını zanneden firavunun sarayında ...
-----------------------------haha ya ne saçmalık adam nasıl dünyayı kendinin yarattığını zannederki, sende anandan doğdun be kardeşim
bu firavunlarda harbi salak oluyolarmış yaaw :D
-
VEXTA bunu yazdı:
malmısının nesin konuyu açan arkadaşım çakma hikayelerle insanları dinden imadan soğutursunuz amk :S
-----------------------------ne alakası var tam aksine insanlar böyle hikayelerden ibret almalı. Bu hikayelerle kim dinden soğumuş ?
-
olcayatay bunu yazdı:
-----------------------------VEXTA bunu yazdı:
-----------------------------ne alakası var tam aksine insanlar böyle hikayelerden ibret almalı. Bu hikayelerle kim dinden soğumuş ?
-----------------------------bide bu hikayeleri yazan adamlar biraz araştırma yapıp öyle yazsa tam olacak,..
-
anlattılan olayla kronoloji uymuyor. yani kıçtan baştan çıkma bir olay. Mutlaka bu tür olaylar olmuş firavunlar zamanında ama gel gelelim o zamanlar İslam dini yok. Namaz, oruç var(namaz oruç derken o zaman ki diğer kavimlerde vs geçerli olan dine göre). Arkadaşlarda demiş günde 1 kere. Ama kelime-i şahadet İslam dinine özel bir terim olup o zamanlar olması imkansız.
Evet arkadaşım böyle abuk subuk hikayeleri kopy paste yapıp taşıma buraya. Gerçekten insanları dinden soğutuyorsunuz.