folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Fırtınalı Bi Havada Denizde Kalsaydınız

Fırtınalı Bi Havada Denizde Kalsaydınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabir22
    muhabir22's avatar
    Erkek

3 kere boğularak ölen kişi cesedi görmem üzerine, ciğerlere su kaçmasını önlerdim :) Suyun üstünde kalmaya çalışır ve etrafta yurdum insanının atmış olduğu pet şişelerden arardım :P muhakkak işe yarar :))

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kapo
    Kapo's avatar
    Erkek

Ahanda uzmanlık alanım olan bir soru. Bir denizci olarak defalarca iç denizlerde ve hatta bir iki defa okyanusun ortasında fırtınaya yakalandım. İlk defa adam gibi fırtınaya girdiğimizde (Biscay Körfezi - İspanya'nın kuzeyi ile Fransa'nın batısı arasındaki okyanus etkisinde kalan deniz) başlarda çok eğleniyordum (gemi boyu:189m - 35000 DWT). O zamanlar daha 4.kaptandım, sabah 08-12 vardiyamı bitirmis yemek yemek ve dinlenmek üzerime kamarama çekiliyordum. Hava beafourt skalasına göre 9-7 idi. Gemi ağır yalpalar yapmaya başladı, bu arada köprüüstünde unuttuğum dosyamı almak üzere tam oraya çıkmıştım ki, kendimi birden yerde buldum. Daha önce hiç görmediğim bir dalga almıştık. Yalpa müşiri 41 derece gösterecek şekilde bozulmuştu (Yalpa müşiri : geminin sancak yada iskele tarafa doğru olan eğimini gösteren basit bir cihazdır). Ayağa kalktık, gemi kaptanı dahil herkes yerlerdeydi, gözümüze inanamıyorduk. Aynı dalgadan 2 defa daha yedik. İşte üçüncüsünden sonra özellikle süvari beyin bir lafı beni çok korkutmuştu. "Bu dalgadan bir tane daha gelirse BATARIZ" demişti!!!

O an korku dışında hiçbirşey hissetmedim. Salt adrenalin! Ve o an şunu anladım ve sürekli uyguladım. Ne zaman fırtınaya girsek sorumluluğunu bilen bir insan olarak sadece görevimi yapıp, etrafımdki personele hep iyi duygular ve umut aşıladım. Kimseyi korkutmadan nice fırtınalar geçirdik ama o günü kesinlikle unutmuyorum!!!

Toplam Hit: 1977 Toplam Mesaj: 13