Fiyat Vermek Veya Verememek
-
do_som bunu yazdı
demekki din ve islam ile dalga geçebilmekteki yeteneğin iş hayatında yok :D
Adamın babası imam nasıl geçsin hacı sende.
-
sen bana yönlendir ben hal ederim
-
Vay be yalnız değilim :) aynen senin sıkıntın bende de var hocam. Aynı işi yapıyoruz. Tanıdıklardan iş teklifi geliyor ama ücret isteyemiyorum. Ücret aldıklarımdan aldıktan sonra eşek gibi çalışıp "Vay amk çok az para aldım" diyorum. Kendi kendime kazık atıyorum adeta. Bence bunun altında ticaret kafasının olmaması var. küçükken ticarete girmemişsin ki bu sıkıntıyı yaşıyorsun. Okuduk ama ticareti öğrenemedik. Bunu aşmanın yolunu ise inan ki bilmiyorum. Bulursan bana da söyle.
Diğer yandan şöyle de düşünebilirsin. Eğer bu yaptığın işi bir ofis açıp o ortamda uygularsan fiyat konusundaki engeli aşmak mümkün. Çünkü ofis demek ciddi ve ticari demektir. Ofis havası sana yaptığın işin gerçekten zahmetli, beklentilere cevap veren ve bir karşılığı olan işler olduğunu gösterecek.
Başka bir tavsiye ise önceden kendine bir fiyat tarifesi oluşturmak. Bunun daydasını emin ol göreceksin. Kendine bir tarife hazırla ve her işi kafanda canlandır. Mesela bir site istiyor senden yerel bir firma. Sadece tasarım için 300 dedin. Eğer yazılarını da sen yazacaksan +300. SEO çalışması da isterse +300. Sosyal medya tasarımı da isterse +200 şeklinde tarifelere ekstralarını koy. (Verilen sayılar temsilidir)
Allah yardımcımız olsun. :)
-
Sadece bu sektöre fiyat verme danışmanlığı mı versem :))
aslında sorunun piyasayı tam olarak bilemiyor oluşun ayrıca iş gücüne değer biçemiyorsun bunun yanında birde warez tema falan kullanıyorsan muhtemelen ne desem havadan gelmiş gibi olacak diye düşünüyorsun ardından işi yapmaya başlayınca da az mı söyledim tribine giriyorsun hepsinden önce sattığın fiyat sana yeterli geliyorsa gerisinin önemi yok bazen bizde iş yapıyoruz ben xxxx TL ye veriyorum o 2xxxx TL ye başkasına veriyor o da 3xxxx TL ye son kullanıcıya satıyor bu durumda ben neden 3xxxx TL ye satmıyorum demiyorum çünkü bana sattığım rakam yeterli geliyor. Önce piyasaya hakim ol ardından kendi iş gücüne değer biç sonrasında ise hangi iş ne kadar süren alır bunu hesapla.
-
sRcN bunu yazdı
Sadece bu sektöre fiyat verme danışmanlığı mı versem :))
aslında sorunun piyasayı tam olarak bilemiyor oluşun ayrıca iş gücüne değer biçemiyorsun bunun yanında birde warez tema falan kullanıyorsan muhtemelen ne desem havadan gelmiş gibi olacak diye düşünüyorsun ardından işi yapmaya başlayınca da az mı söyledim tribine giriyorsun hepsinden önce sattığın fiyat sana yeterli geliyorsa gerisinin önemi yok bazen bizde iş yapıyoruz ben xxxx TL ye veriyorum o 2xxxx TL ye başkasına veriyor o da 3xxxx TL ye son kullanıcıya satıyor bu durumda ben neden 3xxxx TL ye satmıyorum demiyorum çünkü bana sattığım rakam yeterli geliyor. Önce piyasaya hakim ol ardından kendi iş gücüne değer biç sonrasında ise hangi iş ne kadar süren alır bunu hesapla.
abi şimdi olay şu ki, ben bu insanlara yaptığım işleri eşim dostum rica etse beleşe yaparım. adam diyo ki şirket sitesi lazım, e çakıcam wordpress adamdan içeriği alıcam giricem. sonra biraz şurasını düzelt burasını düzelt olacak. bitti.
tahribattan biri bişey soruyo bazen, ona anlatırken daha fazla saat harcıyorum bi karşılıkta beklemiyorum. bu yüzden yaptığım iş beleşmiş gibi geliyo. birazda paragöz değilim sanırım.
piyasaya nası hakim olabilirim bunu da hiç bilmiyorum, mesela düz bir firma web sitesinin ederi nedir ki ? şimdi ben 700-1000 desem, 5-10 bine çakan ajansta var.
-
Ne yaparsan yap bedavaya is yapma hocam. Bir daha para alamazsın isteyince de kufur etmiş gibi anlasiliyorsun.
-
Hocam bu tarz şeyler yukarda bi arkadaşında dediği gibi zikile zikile öğreniliyor. Sen bedavaya iş yaparsan emin ol adam sana hosting ve domain parasınıda vermez. Ayrıca wordpress kurmak senin için basit olabilir. Bir işin değeri senin için kolay olmasına göre değerlendirilmemeli. Yazılım ucuz olan birşey değil. Tabiki çok mecbur kalırsan yaparsın ucuz bir fiyata ama onun dışında bence yapılmaması gerekir.
ticaret fiyat vermek siz esnaf çocuğusunuzda ben orospu çocuğu muyum