Fizik Kitabı Önerileriniz?
-
arkadaşlar bu fizihten illahlah çekiyoz malum bol çözümlü örnekler içeren kitaplardan hangilerini önerirsiniz bide eğeğr internettenten indiribileceğim bi yer söylerseniz geniş konu özetli şeklinde çok makbule geçer şimdidin tsk.
-
serwaye pek bakmadım ben ama çoğu hoca onu öneriyor
şu kitap daha güzel bence
http://www.tuba.gov.tr/userfiles/image/oduller/kitapkapaklari2009yili/temel-fizik-2.jpg
birde problem çözümlerini alırsın daha iyi olur bence senide yanılmak istemem ama
yolladığım 2. ciltin resmi
1 ciltte aynı kapak
2. ciltte sanırım elektirik var
1.ciltte mekanik hatırlamıyorum -
hocam ben 10 sınıf ogrencısıyım esen yayıları kullanıom fıızkde cok guzel tavsıye ederım :) (tabi dedıgım gıbı ben 10. sınıf kıtabından bahsedıom )
-
dai bu üniversite için
-
lise öğrencisiysen fizik dinamik için esen,elektrik-optik için güvender tavsiyemdir.
üni öğrencisiysen servay den öteeye yol yok.hatta öyleki bizim sınav soruları sırf ordan cıktı.
-
uhp bunu yazdı:
-----------------------------
lise öğrencisiysen fizik dinamik için esen,elektrik-optik için güvender tavsiyemdir.
üni öğrencisiysen servay den öteeye yol yok.hatta öyleki bizim sınav soruları sırf ordan cıktı.
-----------------------------bir türlü sevemedim o kitabı
uyduruk gelio bana :S
-
Serway e laf yok beyler. Tarihçe kısmına çok girmeden özetleyerek okumanız gereken yeri okuyarak ilerlerseniz çok faydalı oluyor.
-
serway önerilmez (not recommended) muhahaha :) bende serway 1-2-3 var üniv. için çok iyi kitaptır, ama türkçe çevirisi fazlasıyla kötü olduğu için önermiyorum.
Fundamentals of Physics var fiziğin temelleri o iyidir, ya da temel fizi, kırmızı bi kitap o da iyidir.
Serway ın tek sorunu çevirisidir, ve baskıdan dolayı çok fazla yanlışlık vardır, o yüzden saçlarda dökülmeye ve ya beyazlanmaya sebep olabilmektedir.
Ayrıca fiziği anlamak istiyorsan, bilim tarihiyle de ilgilenmen gerek, newton, einstein, maxwell gibi büyüklerin hayatlarına dair birşeyler bilmelisin.
-
erbogan bunu yazdı:
-----------------------------
serway önerilmez (not recommended) muhahaha :) bende serway 1-2-3 var üniv. için çok iyi kitaptır, ama türkçe çevirisi fazlasıyla kötü olduğu için önermiyorum.
Fundamentals of Physics var fiziğin temelleri o iyidir, ya da temel fizi, kırmızı bi kitap o da iyidir.
Serway ın tek sorunu çevirisidir, ve baskıdan dolayı çok fazla yanlışlık vardır, o yüzden saçlarda dökülmeye ve ya beyazlanmaya sebep olabilmektedir.
Ayrıca fiziği anlamak istiyorsan, bilim tarihiyle de ilgilenmen gerek, newton, einstein, maxwell gibi büyüklerin hayatlarına dair birşeyler bilmelisin.
-----------------------------maxwell
idolüm zaten yaaa
http://www.tahribat.com/Forum-Plaket-3d-Calisma-81607/

-
Bence önce sağlam bir ingilizce kitabı al. :D
-
Mekanik, Dinamik için Esen Güzel sayılır :) Optik için Güvender Dalgalar ve Atom için Final Tavsiyemdir.