Fizikcilere Bi Sorum Olucak
-
selam arkdaslar sizlere bi sorum olucak niye orneyin elime agzim acik ufurdugumde sicak hava ufuruyorum dudakla ufurdugumde ise soguk hava cikiyor bunun fizikte bi aciklamasi varmi lutfen cevap verin
-
ağız açıkken içine çektiğin havanın işlenmiş halini veriyorsun :W
üflerken diyafram falan diye sallarım ama çokta inanan çıkar hea :Q
çıkar şimdi açıklayacak babayiğit :Q
-
Hocam bence fizkle alakası yok ağzın açık üflerken hava direk ciğerleinden gelio dolayısıyla sıcak olucak,dudakla üfürdüğünde daha serin çünkü sadece dışardan aldığın havayı hiç hiç ciğerine götürmeden üflüosun bide üfeldğin için dahada serinklik vermiş oluo,ciğerlerindeki havayı üflemeye çalışırsan yine sıcak havanın geldiğini görüceksinn...
-
korhan bunu yazdı:
-----------------------------
Hocam bence fizkle alakası yok ağzın açık üflerken hava direk ciğerleinden gelio dolayısıyla sıcak olucak,dudakla üfürdüğünde daha serin çünkü sadece dışardan aldığın havayı hiç hiç ciğerine götürmeden üflüosun bide üfeldğin için dahada serinklik vermiş oluo,ciğerlerindeki havayı üflemeye çalışırsan yine sıcak havanın geldiğini görüceksinn...
-----------------------------hayir cok yanlissin fizikle cok alakasi var ve bu arada bi dene nefes al ve tum nefesini dudaklarinla ver yine soguk nefes cikacak ..
-
geniuss bunu yazdı:
-----------------------------korhan bunu yazdı:
-----------------------------hayir cok yanlissin fizikle cok alakasi var ve bu arada bi dene nefes al ve tum nefesini dudaklarinla ver yine soguk nefes cikacak ..
peki :D -
abi havayı alıyoruz
hızlı alıp hızlı verdiğimizde soğuk çıkıyo
bu zaman zarfı içerisinde kalp rahatlamış oluyo bi nevi
ağır versionla denediğimizde hava içerde ciğerlere kadar gidio bu arada nefes içerde durdukça kalbimiz zorluklarla atmaya başlıyo
nefesi saldığımızda hava sıcak çıkıyo.
bana göre nefesi ısıtan ciğerler ve kalbtir.
@korhan
hocanın dediği gibi fizikçe bi açıklaması bencede yoktur.
-
CaNNi bunu yazdı:
-----------------------------abi havayı alıyoruz
hızlı alıp hızlı verdiğimizde soğuk çıkıyo
bu zaman zarfı içerisinde kalp rahatlamış oluyo bi nevi
ağır versionla denediğimizde hava içerde ciğerlere kadar gidio bu arada nefes içerde durdukça kalbimiz zorluklarla atmaya başlıyo
nefesi saldığımızda hava sıcak çıkıyo.
bana göre nefesi ısıtan ciğerler ve kalbtir.
@korhan
hocanın dediği gibi fizikçe bi açıklaması bencede yoktur.
-----------------------------bi dene bakalim hizli nefes alip agizla hizli ver bak bakalim dedigin gibi soguk mu cikicak bu arada lutfen konunun basinda da berlitigim gibi fizikci arkdaslar bi aciklama yapsin yoksa bu tur aciklamalari ben herkezden alabilirim ve burda yazmama da gerek kalmazdi..
-
bir yerde okumuştum bunu oranın yalancısıyım;
agzımızı tam acıtgımızda hava ya genlesıyor ya yogunlasıyor (yada hıcbırı tam tabiri hatırlamıyorum) bu neden le ısınıyor daha kısık oldugundada tam zıttı oluyordu.
Ciğer konsu yanlıs neticede ciğerine girmiyorsa hava ölmezmiyiz :W
Soluduğumuz hava ciğerimize girmiyorsa başka ne işe yarar : |Ayrıca bencede fizikle pek alakası yok daha çok biyolojiye kayar : D
Ama bildiğim birşey var hiç birşey bilmediğimizdir :W
Edüt
(Gugıl Gibisi Varmı Yahu ?)Üflemek - Hohlamak Arasındaki Sıcak Soğuk Farkı ?
Yazar Admin Sıcak bir içeceği, çayı, kahveyi, çorbayı üfleyerek soğutmaya çalışırız. Kışın soğuk havalarda ise ellerimizi ısıtmak için hohlarız. Aslında iki harekette de ciğerlerimizdeki havayı dışarı veriyoruz. O zaman nasıl oluyor da bir dudak hareketi ile istediğimizde sıcak, istediğimizde soğuk hava verebiliyoruz?
Her ikisinde de ciğerlerimizden gelen havayı dışarı verdiğimiz doğrudur. Bu havanın sıcaklığı vücut ısımız civarındadır. Çok sıcak günler hariç vücudumuz, dışarıdaki ortama göre daha sıcaktır.
Hohladığımızda bu hava ağzımızın aldığı şekilden dolayı genleşmeye uğramadan ve ısısı pek değişmeden dışarı verilir. Açıkta, hava ile temasta olan ellerimiz bu havaya göre daha soğuk olduklarından, hohladığımız havayı oldukça sıcak hissederler.
Dudaklarımızı birleştirip hava üflediğimizde, dar bir kanaldan geçerek geniş bir boşluğa çıkan hava genleşir, enerjisinin bir kısmını harcar, sıcaklığında biraz düşüş olur. Ne var ki çorbaya üflediğimizde onun soğumasının nedeni üflediğimiz havanın düşük ısısı değildir.
Sıcak bir cisimle etrafındaki hava arasındaki sıcaklık farkı ne kadar büyükse cisim o kadar hızlı soğur. Ağzımızla sıcak çorbanın üstüne üflediğimizde onun üstündeki ısınmış havanın yer değiştirmesini, yerini çevre sıcaklığındaki daha soğuk havaya bırakmasını, bu soğuk hava ile ısı alışverişi yapan çorbanın da daha çabuk soğumasını sağlarız.
Kaynak:http://www.fen1.com/content/view/31/39/ -
DarkF4Te bunu yazdı:
-----------------------------bir yerde okumuştum bunu oranın yalancısıyım;
agzımızı tam acıtgımızda hava ya genlesıyor ya yogunlasıyor (yada hıcbırı tam tabiri hatırlamıyorum) bu neden le ısınıyor daha kısık oldugundada tam zıttı oluyordu.
Ciğer konsu yanlıs neticede ciğerine girmiyorsa hava ölmezmiyiz :W
Soluduğumuz hava ciğerimize girmiyorsa başka ne işe yarar : |Ayrıca bencede fizikle pek alakası yok daha çok biyolojiye kayar : D
Ama bildiğim birşey var hiç birşey bilmediğimizdir :W
-----------------------------guzelde bence fizikle buyuk bi alakasi var ve inaniyorum ki bi fizikci akrdasimiz cikicak aciklayacak ..
-
geniuss bunu yazdı:
bi dene bakalim hizli nefes alip agizla hizli ver bak bakalim dedigin gibi soguk mu cikicak bu arada lutfen konunun basinda da berlitigim gibi fizikci arkdaslar bi aciklama yapsin yoksa bu tur aciklamalari ben herkezden alabilirim ve burda yazmama da gerek kalmazdi..
-----------------------------hocam yazımda hızlı nefes alıp verdiğinizde lodosla karşı karşıya kalacaksınız die bir terim kullandığımı sanmıyorum.
buz gibi bi havamı bekliyodun.
-
aslında evet fizikle alakalı genleşme var işin içinde (Bkz.Editte)
Evet şimdi hoh deyin baa :W