Fizikle Bölumu İle İlgili
-
arkadaslar bu sene ölesine sınava girdim ve hocam kilis fizik bölumune girebilecegimi söledi fizik ile ilgisi olan weya onerisi olan warsa yardımcı olan varsa sevinirim. okumak için gitmelimiyim
-
Fizik mühendisliğine gitme diyebilirim. Fizik bölümünden en fazla öğretmen olabiliyormuşsun sanırım. Tabi akademik kariyer peşindeysen ayrı.
Tekrar ediyorum fizik mühendisliğine gitme.
-
hyr muhendislik degil fizik bölumu veya su urunleri bu ikisi arasında bi tercih yapmam gerekiyo ikilemde kaldım
-
mantıklı ol, iki bölümede gitme.. su ürünleri bölümü duyduğuma göre gidenler pek memnun değil ve boşuna okuyoruz diyorlar. Fizik bölümü ise hiçbirşey yapamazsın. Burası avrupa değil, hiç bir yerin fizikçi aradığına şahit olmadım.Avrupada ise her işte fizikçi kullanırlar, kablolar döşenirken bile fizikçi olur. O bölüme gidersen formasyon dersleri alıp öğretmen olabilrsin, dershane yada liselerde..Onun dışında fazla birşey bekleme. Fizik alanı çok geniştir ve 4 yılda kolay kolay kimse bitiremez. Biraz psikolojisi bozuk mezun olursun.
Bir abi tavsiyesi istersen, seveceğin bir meslek için hazırlan tekrar, olmadı bi daha. Yazın çalışarak kendi masraflarını çıkararak ailene yük olmazsın. Dene, pişman olmayacaksın. Çünkü istemediği bölüme gidip, zorla giden, bilmeden giden çok insan gördüm, bi çoğu okulu bıraktı bazıları da okulunu uzattı
kolay gelsin
-
bunlar olmazsa iki yıllık bi tercih yapmayı dusunuorum o sizce mantıklımı insaat makine veya harita kadastro öss ye tekrar girme ihtimalım yok bu arada
-
Fizik bölümünde 1 sene daha uzatıp öğretmen olunuyor diye biliyorum.
-
2 sinide anlatayım
fizik bölümünü okuyup öğretmen formasyonu alırsan fizik öğretmeni sıfatına erişirsin:) mebde görev yapman için bu şart ki yılda 2 3 tane alıyor diye biliyorum devlet yanı meb düşünmene gerek bile yok bölümü bitirip dershanelerde çalışabilirsin ilk yıl 0 maaş 2 yıl 400 lira sonrasında senin performansına bağlı olarak değişir ücretin.
benim kuzenin balıkesir fizikden mezun oldu dershanede stajyerken 6 tane öğrencisi vardı özel ders veriyordu seansı 30 liradan haftada ortalama 8 10 seans ders veriyordu
kaba bir hesapla 8x30TL= 240TLX4[hafta]=960 TL.
artık sana kalmış ne kadar kazanabileceğin aslında.bütün aileler çocuklarını yarış atı gibi çalıştırıyorlar ufacık veletler bile özel ders alıyor ki fizik dersi 1 ve 2 bölümde var ve zorlanılan bir ders. Sempatik davranırsan orjinal yöntemlerin varsa piyasada tutulursun parayı kırarsın. Ha yok bende o tür özellikler diyorsan bankacılık reprezantlık satış temsilciliği gibi işlerdede 4 yıllık üni bitirmiş eleman aranıyor.
su ürünlerine geçersek eskiden mühendislik değildi havası olsun puanlar biraz yükselsin diye yanına mühendislik eklediler:)
ama Nitrous hacı demedi demeyin 5 6 yıla kadar aranan adam olacaklar heleki kendini geliştirmiş elemanlar parayı kıracak!
Neden mi? Avrupa ülkeleri avlanma kotasını %50 azalttı.Bu demektirki yavaş yavaş kültür balıkçılığına geçiliyor.Büyük yatırımlar yapılıyor.
Benim pedercan bu işin duayenlerinden:D duayen biraz abartı oldu ama ilk girişimcilerden Türkiye'de balık çiftliğinin adını bilen 5 10 kişi varken vakti zamanında akdenizin en büyük balık çiftliğini kurmuştu 2 milyon balık besliyoduk birsürü havuz neyin vardı.2 senede onca yatırım kendini amorti etti sonrasında avrupa Türkiye'den "hijyenik" olmadığımız için balığımızı almadı bizde topu diktik:D o zaman erken vurgun yedi bu sektör.ama 2 3 yıldır özellikle bodrum ve çevresinde canlanmış durumda.Devlet teşfiği de var.Demek istediğim sen mezun olana kadar bu sektör rayına girer. İş dünyasında evreler vardır
1. Giris
2. Erken Gelisme
3. Gec Gelisme
4.Olgunluk
5. Dusus.
girişte parayı kırarsın gelişmedede kırarsın ama marjın düşer geç gelişmede de iyi kar vardır.Olgunluk evresinde rekabet çoktur ezilebilirsin.düşüştede büyük balık küçuk balığı yutar.
Şu an girişde bu sektör yani daha çoook ekmek ve istihtam var. Ben olsam su ürünlerini yazarım denizi seviyorum balığı seviyorum[mangalda:=)] ışığı gördüm.Ayrıca öğretmenlik bana göre değil.Oha lan ilk defa bu kadar uzun yazdım:D
-
zamanında dershandeki geometri hocam inşaat mühendisiydi bu yıl itibariyle öğretmenliği bıraktı ve mesleğine geri döndü. Ve kendine kızıyor neden daha önce geçmedim diye. Bilmem ne kadar doğru.. Ama gemi inşaat yada gemi ile ilgili bölümlerde daha çok iş imkanı var gibi.Arkadaşım gemi inşaat okuyor oradan dgs ile gemi inşaat mühendisilğine geçme planı var.Sende bu şekilde birşey yapabilirsin. Ama önce şunu da unutma, seveceğin bir meslek olsun. iki yıllıklarda genellikle meslek lisesi öğrencileri oluyor.Onlarla yarışacaksın aynı zamanda, onlar senden bir basamak üsttedirler..Ona göre herşeyi hesap et ve en doğru kararı ver.. umarım bu yolda başarılı olursun
-
Orta öğretimde öğretmenlik ve yüksek öğretim kurumlarında öğretim elemanı olarak çalışabilirler...
Fizik, çeşitli mühendislik dallarının temelini oluşturduğu için mezunlar, endüstrinin çeşitli alanlarında araştırma ve geliştirme laboratuarlarında yararlı hizmetler verebilirler...
Maden Tetkik Arama Enstitüsü, Makine ve Kimya Enstitüsü, Devlet Su İşleri, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu, Atom Enerjisi Kurumu gibi kamu ve benzeri özel sektör kuruluşlarında araştırıcı olarak çalışabilirler...
-
ya kardesım kusura bakmada mal mısın fızık bolumune neden gıbı bı zeka ornegı gösterme lütfen.Hadi diyelım kı okul bıttı formasyon aldın kpss de kac tane ogretmen alıyorlar devlete farkındamısın.Gıt bır yıl daha dersaneye adam gıbı calıs daha ıyı bır bolume git.Dersen kı yok dersane para bılmemne emın ol okula daha fazla sarfedıyorsun
-
su ürünleri bölümünden bi arkadaşım var ve kendi dışında tüm sınıf arkadaşlarının işsiz olduğunu söylüyor.
arkadaşm da kendi işini kurdu zaten, akvaryum balığı yetiştirip satıyor.