Flaş Diskten Format Atmak (İstek)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kenankonak
    kenankonak's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

flaş diskten format atılabiliyormu

atılıyorsa nasıl oluyor arkadaşlar

misafirdir ne kafirdir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

hiç denemedim ..

biosdan açılışı flash diske versen dicem oda olmayacak sanırım olmuyo :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

hoca soruyu bu kadar da kisa sorma yaf .. işletim sistemin ne .. biosun boot'unda flash(usb destegi yani) diye secenek var mi ..bi bunlar hakkinda bilgi ver ..sonra format atiliyormu atilmiyormu cevabini mutlaka alirsin..

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kenankonak
    kenankonak's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Hocam  normalde  atılıyomu  atılmıyomu onu söle bana:D

misafirdir ne kafirdir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gladiator
    Gladiator's avatar
    Erkek

kenankonak bunu yazdı:
    -----------------------------

ewt anakartın destekliyorsa yani boot device olarak usb yi  görüyorsa elindede usb windows warsa piyasada var (yanlış hatırlamıyosam tbt de biri paylaşmıştı)..yükleyebilirsin.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serioususer
    serioususer's avatar
    Erkek

USB diskler veri taşıma işlemlerini başarıyla yerine getiriyorlar. Özellikle 3.5 inçlik floppy disklerin tarihe karışması ile birlikte USB diskler artık daha da popüler hale gelmeye başladılar. Floppy diskleri kullandığımız bir başka alan ise sistem açılış diskiydi. Windows çöktüğünde veya yeni bir sistem kurmak istediğimizde öncelikle bilgisayarı disketten açar ardından gerekli işlemleri yapardık. USB diskler de aynı özelliğe sahipler ve yavaş çalışan diskletlere nazaran bu işi daha başarılı bir şekilde yerine getirebiliyorlar. Üstelik boyutları gayet büyük olduğu için hem açılış hem de sistem diski olarak kullanmanız mümkün. Peki bir USB diski açılış disketi gibi kullanabilmek için neler yapmak lazım?

Formatlamak
    Daha önceden sistem disketi yapmış olanlar hatırlayacaktır. Windows’un ekle kaldır penceresinden sistem disketi oluştur dediğimizde boş bir disketi takmamız ve bir süre beklememiz gerekiyordu. Ancak iş, USB disk olduğunda biraz değişiyor. Öncelikle USB diski formatlayabilecek bir yazılım bulmanız gerekiyor. Aslında farklı bir iş için geliştirilmiş olan HP’nin USB Disk Storage Format Tool yazılımı (www.byte.com.tr adresinde bulabilirsiniz) bu iş için ideal. Yazılım diskinizi hem FAT hem de NTFS olarak formatlayabiliyor ve dilerseniz çalıştırılabilir bir DOS boot diski olarak biçimleyebiliyor. Farklı formatlarda bulabileceğiniz DOS sürümlerini bu sistemde çalıştırabilir hale getirmek için ise WinImage (www.winimage.com) programını kullanabilirsiniz. WinImage programı sayesinde İnternet’te bulacağınız boot imaj dosyalarını açabilir ve daha sonra bunları HP’nin programı ile diske kaydedebilirsiniz. Peki hangi işletim sistemini kullanacaksınız?

Hangi İşletim Sistemi?
    Eğer eski güzel günleri özlüyorsanız kullanmanız gereken işletim sistemi DOS olacaktır. Artık DOS eskilerde kaldı demeyin. Temel yedekleme işlemleri için halen kullanılabilir. DOS tabanlı bir boot diski oluşturmak için bulabileceğiniz en iyi kaynak www.bootdisk.com adresi olacaktır. Bu adreste hemen hemen tüm DOS sürümleri ve Windows açılış diskleri için indirilebilir disk imajları bulunuyor. Eğer daha farklı DOS sürümleri arıyorsanız FreeDOS’u deneyebilirsiniz. www. freedos.org adresinde bulabileceğiniz bu alternatif DOS sürümü açık kaynak kod ile geliştirilmekte olan ve halen Beta aşamasında olan bir ürün. FreeDOS şu anda FAT 32’yi destekliyor ve kurulduğunda CD-ROM sürücünüz ve tekerlekli fareniz sistem tarafından tanınabiliyor. Henüz yürütülmekte olan proje tamamen MS DOS uyumlu olarak gerçekleştirildiği için hali hazırdaki DOS tabanlı uygulamalarınızı da rahatlıkla çalıştırabilirsiniz.

Elbette bir boot diski oluşturmak için yalnızca Windows veya DOS’a mahkum değilsiniz. Linux tarafından bakıldığında çok daha işlevsel uygulamalar olduğunu görüyoruz. Özellikle yalnızca sistemi açmak değil aynı zamanda çalışmak, Internet’e bağlanmak ve hatta video izlemek için bile boot diskler oluşturabilirsiniz. Yalnızca bu işlemler için geliştirilmiş Linux dağıtımları bulmak mümkün. Bunlardan en çok gelecek vaad edeni ise SPB-Linux (www.8ung.at/spblinux/).

En son sürümü olan 2.1’in halen Beta aşamasında ancak gayet başarılı bir şekilde çalıştırılabiliyor. Başarılı bir bir başka sürüm ise BeOS. Özellikle USB diskler için çıkarılmış olan sürümünü www.beosonline.com adresine girip ücretsiz kayıt olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. BeOS grafik arabirimi ve Internet bağlantısı sağlayabilmesi ile birçok işlemi yerine getirebilecek bir işletim sistemi. Biraz daha boyutu yüksek bir işletim sistemi ise Knoppix’dir. Knoppix normalde bir CD üzerinden çalışması planlanan işletim sistemi olduğu için daha küçültülmüş dağıtımlarını kullanmak gerekir. Bunun için kullanabileceğiniz en uygun dağıtımı ise www.damnsmalllinux.org adresinde bulabilirsiniz.

Adım Adım USB Boot
    1 BIOS’u Ayarlayın: Bilgisayarınızı başlattığınızda sistem BIOS’una girin. Genelde bunun için F2 veya DEL tuşları kullanılır. Her BIOS’un menü yapısı farklıdır ancak isimler aşağı yukarı aynıdır. BOOT Device sekmesini bulun ve buradan USB Boot seçeneğini aktif hale getirin.

2 Sıralamayı Değiştirmek: Bilgisayarınız muhtemelen işletim sistemi dosyalarını önce CD sürücüde ardından sabit diskte arıyordur. CD sürücüden sonra USB aygıtları kontrol etmesi için USB aygıtını yukarıya taşıyın.

3 DOS İmajları: İhtiyacınız olan DOS imaj dosyalarını www.bootdisk.com adresinde bulabilirsiniz. Örneğin DOS’un en son sürümü olan DOS 6.22’yi buradan indirebilirsiniz. Farklı işlemler için farklı imaj dosyalarını yine bu sitede bulabilirsiniz.

4 İmaj Dosyalarını Açmak: DOS imaj dosyaları disketlere göre ayarlanmıştır. Üzerine çift tıklarsanız sizden disket sürücüsüne disket takmanız istenecektir. Bunun için öncelikle WinImage (www.winimage.com) çalıştırın ve dosyaları burada açın. Ardından Extract komutu vererek bilgisayarınızda bir klasöre açın.

5 USB Diski Yerleştirin: USB diskinizi bilgisayarınızdaki boş bir USB girişina takın. Ancak dikkat etmeniz gereken doğrudan USB girişine takılı olmalıdır. Arada bir USB çoklayıcı veya kablo bulunursa formatlama işlemi geçerli olmayacaktır. USB 1.1 veya USB 2.0 kullanabilirsiniz.

6 Diski Formatlayın: HP USB Disk Storage Format Utility programını çalıştırın. Device bölümünden USB diskinizi seçin. Ardından en altta bulunan “Create a DOS start-up disk” seçeneğini işaretli hale getirin. Buradaki butonu kullanarak daha önce WinImage ile açtığınız imaj dosyaların konumunu belirtin ve Start tuşuna basın. Diskiniz hazır.

Edit: Alıntıdır...

Umarım işini görür 

windowsun içindekileri direk flashdiske atarak boot yapamazsın örneğin xp cd sinin içindekileri direk olarak nero programında veri diski olarak atarsan çalışmaz buda onun gibi bişi yane usb için ayrı bir program lazım yukrıda birkaç bişi yazıyor işine yarayabilir...

kolay gelsin

9 canli bile olsaydin en fazla 8 kez kacabilirdin ölümden. Bil ki 7 düvele sultan dahi olsan yerin 6 mekan olacak sana... En fazla 5 metre kumas götürebileceksin 4 acsan da gözlerini. Bu 3 günlük dünyada MEZARCIYA 2 kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiginde 1 gün sende öleceksin. iste o an her sey 0 dan baslayacak...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilemem83
    bilemem83's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

kenankonak bunu yazdı:

atılıyor

Sizler, Bizlerden Mekanik Sinyaller beklerken , Bizler de Sizlerden Beyin Sinyalleri bekliyoruz!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serioususer
    serioususer's avatar
    Erkek

CD ROM’UNUZ BOZUK, FLOPPY’İNİZ DE YOK. PEKİ AMA PC’NİZİ NASIL FORMATLAYACAK, s İŞLETİM SİSTEMİNİZİ NASIL KURACAKSINIZ?...

Öncelikle PC’nizi mutlaka MS_DOS Sisteminde başlatabilmelisin.
    Bunun içinde USB Flash Belleğinizi MS_DOS’tan başlanacak şekilde ve FAT yada FAT32 dosya sistemi ile biçimlendirmeniz gerekiyor. Flash Belleğinizi MS-DOS ile açmak için aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

Önce buradaki Linkten şu dosyayı indiriniz.
    WinImage Download - Softpedia

2) USB Flash belleğinizi takıp FAT yada FAT32 olarak biçimlendiriniz.
    3) İndirdiğiniz Winİmage dosyasını açınız.
    4) Sonra Win98.exe dosyasını bu pencereye bırakınız.

5) Daha sonra resimde görülen ayarları yapınız. Ve tıklayınız.

6) İşlem bitince programı kapatıp, USB Flash belleğinizi açınız.
    7) USB Flash belleğinizde aşağıdaki dosyalar görünecektir.

8) Şimdi belleğinize yeni bir klasör açıp "AA" ismi veriniz.(Arzunuza bağlı olarak başka isimde verebilirsiniz, ancak MS-DOS’ta çağrı yaparken fazla yazmayalım diye ben bunu örnek verdim.)

9) "AA" isimli klasörün içine, WinXP CD’sinde bulunan tüm dosyaları kopyalayınız. (Tabiiki CD Rom’unuz bozuk olduğundan bu işlemi başka bir bilgisayarda yapmak zorundasınız. )
    10) Bu işlemlerden sonra da PC’nizi USB Flash Bellekten başlatınız. (PC’yi USB Bellekten başlatmak için; Bilgisayarınız açılırken F8 tuşuna basınız. {Bu bilgisayarların özelliğine göre değiştiğinden, F5, F9, F11 yada F12 tuşlarıda olabilir. Lütfen Boot Menüsü çıkana kadar deneyiniz.} Boot Menüsü çıktığında oradan USB Belleğinizi seçip Enter’a basınız.
    11) PC’niz en sonunda MS_DOS’ta;
    A://
    şeklinde görünecektir. Bundan sonra aşağıdaki işlemleri yapınız:
    1) A://D: (USB Flash bellek Sürücü harfiniz) yazıp Enter’a basınız.
    2) D:/Cd AA (Yaratıp ta ismini AA koyduğumuz klasör)
    3) D:/AA>Cd i386 yazıp, Enter’a basınız.("i" harfine dikkat: Büyük harf yazıyorsanız "I" olmalıdır.)
    4) E:/AA/I386>WINNT yada winnt yazın ve Enter’a basınız.
    5) Kurulum başlayacak ve bildiğiniz CD kurulumu gibi yükleme devam edecektir.
    USB Flash bellek yerine Cardreader’a koyacağınız MMC kartlar ile de bu işlemi yapablirsiniz.

DİKKAT : WinXP Dosyalarını HDD’nizin herhangi bir bölümüne kopyalarsanızda, bu kez A:// kısmına bu HDD Sürücünüzün ismini de verebilirsiniz!!!

Edit: Alıntıdır...

Buyur arkadasım kolay gelsın...

9 canli bile olsaydin en fazla 8 kez kacabilirdin ölümden. Bil ki 7 düvele sultan dahi olsan yerin 6 mekan olacak sana... En fazla 5 metre kumas götürebileceksin 4 acsan da gözlerini. Bu 3 günlük dünyada MEZARCIYA 2 kat olup yalvarsan da nafile. Ecel geldiginde 1 gün sende öleceksin. iste o an her sey 0 dan baslayacak...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mostwanted
    mostwanted's avatar
    Erkek

floppysiz pc ye xp kuracam.sağolasın güzel hazırlamışsın

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    Döküman arşivinde usbde windowsu nası koyabileceğin ile ilgili döküman var hocam daha yeni eklenmiş, inceleyebilrsin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    şu win98.exe yi nerden bulcaz o yok

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 5866 Toplam Mesaj: 12