Flash Bellek Raw A Dönüştü Nasıl Düzeltebilirim?
-
Arkadaşlar 4 gblık belleğe büyük bir veri atarken kopyalama sırasında yazma hatası verdi. Sonra flash belleği görmemeye başladı. Söküp tekrar taktım. Belleğin formatı raw a dönüşmüş. Biçimlendirme yaptığımda biçimlendirmeyi yapıyor gibi gözüküyor ama sonunda biçimlendirme tamamlanamadı diye hata veriyor. Defalarca denesem de sonuç aynı oldu. Formatlama %99.9 a geliyor ama tamamlayamıyor. Cihaz benim deil. Elimde patladı yardımcı olun :(
-
bu yazılımla atabilrsin
ilk olarak Fat atarsan sorun olmaz
bi dene bakalım
http://www.pctipp.ch/ds/28700/28790/HP_USB_Boot_Utility.exe
eski verilerinide kurtarmak istersen
Rstudio kullanabilrsin.
-
Yok hocam olmuyor bunda da aynı hatayı alıyorum.
-
disk yönetimine girip oradan tekrar fat olarak biçimlenidir
bilgisayarım sağ klik,yönet,disk yönetimi,flash diskin üzerinde,sağ klik biçimlendir,
dosya sistemi FAT hızlı biçimlendir tamam
tekrar denerimisin
-
Öyle yapınca formatlanıyor gibi gözüküyor fakat işlem sonunda disk biçimlendirme tamamlanamadı diyor..
-
BRK35 bunu yazdı:
-----------------------------Öyle yapınca formatlanıyor gibi gözüküyor fakat işlem sonunda disk biçimlendirme tamamlanamadı diyor..
-----------------------------ozaman yapabileceğin tek bişey kalıyor.
bilgisayara flashdisk bağlıyken.xp cd si ile kuruluma başlayıp sözleşmeden sonraki,ekranda diski fdisk yapmak.yani:
c:
d:
f: burada f senin disk olabilr yada başka bir ismde boyutundan anlarsın onun üzerine gelip sil diyorsun.sonra tekrar oluşturuyorsun
diğer yöntemler gibi bu yöntemi dogru bi şekilde yaparsan yine olmaz ise disk bozulmuş demektir
-
dostum xp CD ile felan uğraşmana gerek yok
bilgisayarım sağ tık > yönet > disk yönetimi > sağ tarafta raw tipli görünen bölüm Flash diskindir sati ordan önce bölümü sil sonra yeniden bölüm oluştur oluştururken ntfs olark yap
bu şekilde olacağını düşünüyorum
-
eselcuker bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------zaten bu şekilde olmadıgını söylemiş arkadaş... ben bir keresinde flashdiskin partisyonunu silmiştim..
ve güç bela, Hirens boot cd ile kurtarmıştım. Nası yaptıgıma gelince tam neyi açtıgımı hatırlamıyorum ama mantık şuydu..
dos araçları gibi bir kısımdan USB aygıtları tanıtmıştım ve partition manager ile de format atmıştım. Başka türlü olmaz benim bildiğim.
Çünkü ben çok uğraştım. Ha daha kolayı varsa buyrun bizde öğrenelim... (Bu anlattıgım başta da söylediğim gibi Hirens boot cd ile dos altında yapılır)
-
bnmde zamanında böle oldu düzeltemedim attım çöpe düzelmez bence o :/
Kingston mıydı?
-
dediğim gibi ben hirens boot cd ile düzeltmiştim.
-
seninkide raw mı olmuştu ?