Flash Bellekle Pc Hızlandıran Var Mı?
-
Uzun zamandır dikkatimi çekiyorda hiç kullanmadım.Bu flash belleği Readyboost ile kullanma olayı gerçekden işe yarıyor mu?
Yani bende 8 gb bir flash bellek var bunu çalıştırsam readyboostla 512 ram takmışım gibi bir etki eder mi acaba kullananlar yorumlasın :D
-
yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla (ki akla mantıklı geliyor)
bu yöntem ram belleğin boyutu düşükse işe yarar.
zaten 8 gb belleği olan bi pc'nin 8 gb 'da bi tahmini 7.5 gb'ını harcamadıktan sonra (sisteme aşırı yüklenmedikten sonra)
işe yarayacağını sanmam.
sadece takviye bu ram'e.
pagefile.sys gibi.
-
hacı ben 8 gb lik bir flash takıyorum bilgisayar 4gb sini harcıyor dikkat edersen hızlandığını anlıyorsun....
-
bizim arkadaşta kullanıyodu yazar belki görürse. oyunların açılış hızı filan artıyo diyodu. ayrıca hafif kasan oyunları da adam ediyomuş :)
-
Çok hafif bir artış var gibi geliyor bana belkide psikolojiktir
-
bana mantıken hiç mümkün gelmiyor.
Bilgisayardaki en yavaş bellek HDD'dir. Ramler hızlı oldukları için var zaten, yoksa hdd'de de geçici bilgiler bulundurulabilirdi ki zaten öyle oluyor ram yetmediğinde ve pc kasılmaya başlıyor.
Flash belleğin hızı max 24mb/sn zaten.
Ben bir boka yaramaz diyorum.
-
kaanstain bunu yazdı
Bilgisayardaki en yavaş bellek HDD'dir. Ramler hızlı oldukları için var zaten, yoksa hdd'de de geçici bilgiler bulundurulabilirdi ki zaten öyle oluyor ram yetmediğinde ve pc kasılmaya başlıyor.
ama bu readyboost olayı var flash belleğin belki o değiştiriyordur işi.
Peki bu özellik her flashda var değil mi beyler?
-
u235 bunu yazdıkaanstain bunu yazdı
ama bu readyboost olayı var flash belleğin belki o değiştiriyordur işi.
Peki bu özellik her flashda var değil mi beyler?
Hocam flash bellek isterse 1tb/sn yazsın okusun.
USB2.0'ın max okuma hızı kaç ki zaten..
Ben donanım olarak bakıyorum, mantığım almıyor.
Ama olmaz demiyorum.
-
__hsyN__ bunu yazdı
bizim arkadaşta kullanıyodu yazar belki görürse. oyunların açılış hızı filan artıyo diyodu. ayrıca hafif kasan oyunları da adam ediyomuş :)
o zaman ram kaç gb idi hatırlamıyorum 1 olabilir ama şuankide 2gb gerçi :D
biraz artış görmüştüm çok değil ama hatta daha iyi deneyebilmek için readyboost varken oyunun ortasında flash diski çıkardım
donmaya başladı :D belki de çalışan readyboostlu flash diski çıkarttığımdan olmuştur.Ama çok ram varken bir işe yarayacağını sanmam
-
anakartta usb 3 var piyasada buna uygun flash bellek varmı
-
Allah Allah gerçekden ilginç daha önce hiç duymadım bundan bahsedenleri