Flash Disc Deki Dosyalar Okunamıyor Kopyalanamıyor ( Garip Bir Sorun )
-
Altta resmi bulunan ve nedense yeşil görünen 2 tane dosyayı başka bir bilgisayardan aldım.
Şimdi sorun şu. Bu dosyaları hangi çeşit flashla alırsam alayım yada hangi bilgisayara takarsam takayım kendi bulunduğu bilgisayar dışında açılmıyor.
Açmaya çalışında could not open file hatası alınıyor herhangi bir şifre isteme vs.. yok
xls uzantısını açmaya çalışırkende uzantı geçerli olmadığından açılamıyor deniyor
linux da denedim aynı hataları veriyor
yani bu flashı dosyaların bulunduğu bilgisayara takıp tıklayınca açılıyor ama başka bilgisayarlarda açılmıyor
bunun sebebini bilen varmı ??

-
dosyaların içerisinde herhangi bir kodlama çalışması varmı ?
bizim işteki rapor formatının bir tanesi word formatı ve dosyada çalışan bir macro var. bunun üzerinde değişiklik yapıp kayıt yaptığında o bilgsayar ki sistem dosyaları ile bağlantıya geçiyor ve başka bilgisayarda macro çalışmıyor.
bu dosyalardada bu türden birşey varmı. eğerki varsa çalışmayabili.r
-
yok hayır pdf olan bildiğimiz bir kitap xls olan ise içinde verilerin yazdığı excel sayfası hiçbir makro çalışmıyor
-
konuyu baltalamak olmasın benim telin hafıza kartıda içindekilerle yaşıyor ne silme nede ekleme yapılabiliyor
-
ayrıca neden yeşil onuda anlamadım :|
-
O yeşilin olma sebebi sağ tıkla özellkiler / gelişmiş / veriyi korumak için şifrele bölümü işaretlidir onu kaldırmayı dene. Büyük ihtimal aldığın bilgisayarda veriler bu şekilde saklanıyordu.
-
hocam onları aldığın bilgisayarda sertifikaları var onlar olmada ne açabilrisin nede kopyalayabilirsin..
-
hypnot1c bunu yazdı:
-----------------------------
O yeşilin olma sebebi sağ tıkla özellkiler / gelişmiş / veriyi korumak için şifrele bölümü işaretlidir onu kaldırmayı dene. Büyük ihtimal aldığın bilgisayarda veriler bu şekilde saklanıyordu.
-----------------------------o işaretli değil baktım hocam
-
MrSari bunu yazdı:
-----------------------------
hocam onları aldığın bilgisayarda sertifikaları var onlar olmada ne açabilrisin nede kopyalayabilirsin..
-----------------------------yani hiç bi şekilde ulaşamazmıyız ?
-
aldığın bilgisayara o dosyayı veriyi korumak için şifrele bölümü tikini kaldırıp flash a atarsan olur.
-
Hocam şimdi o dosyaları hangi bilgisayardan aldıysan o bilgisayara takınca direk açacak ama farklı bir bilgisayara takınca açılmıyor.. Ama şunu yapabilirsin.. Dosyaları aldığın bilgisayan.. Dosyanın üzerine gelip...
sağ tıkla > özellikler > Gelişmiş > Ayrıntılar
Yaptıktan sonra ekranda kullanıcı adı ve sertifika parmak izi tablo çıkacak.. Bu tablonun altında kullanıcıları görecen üzerine tıkla.. Aşağıda kaldır butonu var tıkla herşeye tamam de.. sorun çözülür..
Farklı bilgisayarda bu işi yapamazsın sertifika yolunu bulamadığından işlem geçersiz sayılıyor..