Flash Ögrenmek İstiyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Selam müridler.. Flash ı ıyıce ogrenmek ıstıyorum gunumun uzun zamanı boş nerden başlayacagım konusunda hıcbır fıkrım yok yardımcı olursanız cok sevınırım.

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek

hevesini kırmak gibi olmasın ama, geleceği pek parlak değil flashın..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ThundeR bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam Benım Oyunlara Merakım var Oyunların coguda Flash tabanli.. Gelecegi bence gayet parlak gibi hissedıyorum.

- Ben alışılmış şeyleri sevmem, bilirsin.Yaşamaksa ; dilediğim gibi yaşamalıyım, sevmekse; gönlümce sevmeliyim.Kendi elimle yazmalıyım alın yazımı,ölmekse istediğim anda ÖLMELİYİM.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

dostum php öğren bence, bunu ekmeğini flashtan kazanan biri olarak söylüyorum. Flash'a birşey olmaz tamam mobilde yenildi ama HTML5 daha beter CPU yiyor Flashtan. Flash öğrenmek istiyorsan tek ve doğru kaynağın adobe.http://www.adobe.com/devnet/flash.html istediğin herşey var. Takıldığın bi yer olursada bana pm atarsın.

edit: oyun olayını yeni gördüm. O zaman PHP yerini PS'a bırakıyoruz. Ayrıca oyun yapmak için harbiden ActionScript3'ün piri olmak gerekiyor. Bak bu abartılmış bir cümle değil, gerçekten ince ayrıntılarıda bilmek gerekiyor çünkü Oyun yapımında herşey performans için. Yani 1 ay takıl Flashla sende öküzleme bir oyun yaparsın. Ama oyunu çinin süper bilgisayarı açar anca. Oyun için çoooooook kaynak var. Kongregate.com'un 8 tane dersi var onlara bakabilirsin temel şeyleri anlatır oyunlarla ilgili. Flashgamelicence.com var. Nasıl tip oyunlar piyasa düşüyor satılıyor, mochigames, armorgames, kongregate de gördüğün oyunlar o sitelere buradan satılır hep.

birde google.com'u , gevurca olanını kullan yada bütün bu post u aklından çıkar ve önce ingilizce öğren.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h2run
    h2run's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

VBDream bunu yazdı:

dostum php öğren bence, bunu ekmeğini flashtan kazanan biri olarak söylüyorum. Flash'a birşey olmaz tamam mobilde yenildi ama HTML5 daha beter CPU yiyor Flashtan. Flash öğrenmek istiyorsan tek ve doğru kaynağın adobe.http://www.adobe.com/devnet/flash.html istediğin herşey var. Takıldığın bi yer olursada bana pm atarsın.

edit: oyun olayını yeni gördüm. O zaman PHP yerini PS'a bırakıyoruz. Ayrıca oyun yapmak için harbiden ActionScript3'ün piri olmak gerekiyor. Bak bu abartılmış bir cümle değil, gerçekten ince ayrıntılarıda bilmek gerekiyor çünkü Oyun yapımında herşey performans için. Yani 1 ay takıl Flashla sende öküzleme bir oyun yaparsın. Ama oyunu çinin süper bilgisayarı açar anca. Oyun için çoooooook kaynak var. Kongregate.com'un 8 tane dersi var onlara bakabilirsin temel şeyleri anlatır oyunlarla ilgili. Flashgamelicence.com var. Nasıl tip oyunlar piyasa düşüyor satılıyor, mochigames, armorgames, kongregate de gördüğün oyunlar o sitelere buradan satılır hep.

birde google.com'u , gevurca olanını kullan yada bütün bu post u aklından çıkar ve önce ingilizce öğren.

Yazdıkların ıcın cok tsk ederım ozelden pm ile ulascam sana ilgin ıcın saol .

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

cok gizli bi konu buraya acmasaydin keske :)

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

günümüzde PC lerin yerini tablet ve akıllı cepler arıyor

geçenlerde adobe flashın artık bu cihazlar yerine sadece masaüstü yayıncılık alanında kendini göstereceğini söylemişti

yani web tabanlı oyun yapsan bile sadece PC den oynarsın, tablet ve cep'lerde işe yaramayacak

ben de flash'ın kitaplarını ve CD lerini almıştım tam öğrenecek iken flash'a nazar değdirdi bu ipne html5

en iyisi JAVA ve android sdk sistemini öğrenmen

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

ActionScript'i öğrensen hiç fena olmaz hani

Google amcaya actionscript 3.0 yaz ara bul.

Ben kendi sitemde ara ara actionscript dersleri ekliyorum. http://www.ontedi.com

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek

oyun programlamak ayrı bir iş

actionscripte gerçekten hakim olmak gerekiyor

http://www.mydersane.com/ eğitim setlerini önerebilirim fena değiller

matematik ve fizik konusundada iyi olman gerekiyor bana göre :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

h2run bunu yazdı:

ThundeR bunu yazdı:

Hocam Benım Oyunlara Merakım var Oyunların coguda Flash tabanli.. Gelecegi bence gayet parlak gibi hissedıyorum.

java öğren 

Ayet var, ayet
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

az çok action scpirt 3.0 ile ilgili bilgim var giriş seviyesi için yeterli ama şunu söyleyeyim oyun için çok fazla bilgi gerekiyor henüz klavyede hangi tuşa basıldığını anlatamıyorum programa şu aralar uğraşmıyorum da zaten birde adobe flash ı bitirdi artık geliştirmiyor onun için geleceği çok ta parlak değil

I am Jack's inflamed sense of rejection
Toplam Hit: 2219 Toplam Mesaj: 12