folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Flash Player Oynatınca Bilgisayar Donuyor

Flash Player Oynatınca Bilgisayar Donuyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek
    interfector bunu yazdı
    umbatu bunu yazdı
    interfector bunu yazdı

Bana donanım arızası gibi geldi hocam şuanda :s format attığını da söylediğine göre. Stress test yap hocam tek tek donanımlara önce ramden başla işlemci ekran kartı ve hdd test et. Herhangi bir test sırasında mavi ekran alırsan o test yaptığın alet patlamış demek oluyoru :)

bakacağım da doanımsal da bir sorun yok bence. skipe açınca pc niye donar ki, saçmalıkk ve daniskası.

Hocam donanım arızaları olduğunda illa büyük sorunlar olmasını bekleme. Ramdeki küçük bir sorunlu alan varsa o bölüme veri yazılana kadar sorunsuz çalışır. Ne zamanki o alana yazım başlar pc kafayı yer. Test yaparsan en azından sorunun kaynağına ait fikirlerimizi daha net yapabiliriz. Çünkü en basit hatanın bile çok fazla kaynağı olabilir. Yazılımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü format vs gibi bilinen yolları denemişsin. Geriye driver sorunları ve donanım arızaları geliyor. Driver için son sürümden başla özellikle ekran kartı için. Geriye doğru 2-3 sürüm yükle ve stress test yap. Skype sıkıntısının olması bana ram sorunu olduğuyla ilgili daha çok şüphelendirdi. Özellikle ram için stress test yapabilirsen sonuca yaklaşabiliriz. Hdd sıkıntılı olabilir. Okurken saçmalıyor olabilir. Şuan bu ikisi bana daha sorunlu gibi geliyor. Senin açıklamalarını göz önüne alırsak. Tabi sorunu tam öğrenebilmek için komple sistem testi yapmak lazım. Kolay gelsin hocam umarım yardımcı olacak bilgiler sağlayabilmişimdir.

STRESS TEST DE YAPICAM HOCA

dokunmak sanattır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek
    dragoonx bunu yazdı

riva tuner kullanarak saat hızını biraz arttırıp sonra da default a almayı deneyin. ben böyle çözmüştüm.

NASIL YANİ?

dokunmak sanattır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    neyzen
    giriftzen
    giriftzen's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

grafik sorununa odaklan.

ekran kartı kronik arızası olablir.

ekran kartı sürücüsünün bir önceski yada bir sonraki sürümünü dene.

otomaitik sürücü yükleme programının bulup yüklediği sürücüyü dene.

ram de problem olduğunda ekran kartın paylaşımlı ise flaş gibi grafiği yoran şeylerde donması normal.

mesela bende işin içinden çıkamadım bir ara. en son tesadüfen bir baktım ramin birini sökünce düzeldi.

meğer kendini belli etmeyen ramin biri flaşta bilgisayarı donduruyormuş.

drverla alakası olduğunu düşünmüyorum.

river diyen arkadaşın dediğini bir deneyeceğim,  o olmazsa ram la uğraşamam yenisini alana kadar idare edicem alternatif yollarla.

dokunmak sanattır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Erkek

hocam güvenli modda denedin mi açmayı ? bu bahsettiğini donmayı eğer bu mod da da yapıyorsa sorun donanımsal olabilir ama eğer sorun yoksa bir yazılım sebebiyet veriyor olabilir. Birde hangi işletim sisitemi kurdun ? win 8 de, yakın zamanda gelen bu aynı sorunun internete bağlandığımda donma ve kasma oluyordu ben görev yöneticisini açabiliyordum ama :) açınca fakettim ki Windows defender hizmeti işlemcimi sömürüyordu resmen. Hizmetlerden bunun çalışmasını durdurunca sorunum çözüldü. eğer ki güvenli modda da sorun devam ediyorsa farklı bir işletim sistemi eğer hala devam ediyorsa donanımsal olarak sorunu aramak lazım (onboard üzerinde çalıştırma farklı hdd, ram, ekran kartı ile deneme gibi...)

Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
Toplam Hit: 1782 Toplam Mesaj: 15