Flashın Geleceği Nedir?
-
Sizce Flash'ın geleceği nedir ?anlayamadım.Suan mobil olarak flash Iphone ve diğer telefonlarda calısıyor diye biliyorum.
Animasyon konusunda suan en iyi programda denilebilir.Buna karşın hala neden öldü ölecek deniyor Flash için?
-
u235 bunu yazdı:
-----------------------------Sizce Flash'ın geleceği nedir ?anlayamadım.Suan mobil olarak flash Iphone ve diğer telefonlarda calısıyor diye biliyorum.
Animasyon konusunda suan en iyi programda denilebilir.Buna karşın hala neden öldü ölecek deniyor Flash için?
-----------------------------şuan iphone'larda yani İOS cihazlarda çalışmıyor 3.parti uygulamalarla çalışabiliyor sadece fakat Android ve diğer işletim sistemlerinde çalışıyor animasyon konusunda eve haklısın iyi o lakin sadece oyun işinde öyle web sayfasında artık mobile sayfalarda geçerlilik gösterdiği için kullanılmıyor 3-4 yıldır kullanmıyorum flash'ı sayfalarımda geleceği var web ortamında değil oyun programlamada iphoneda flash ancak Adobe Air üzerinde uygulama olarak çıkarttığında çalışıyor okadar.
-
Hiç bir dil ölmez sadece popülerliği azalır o kadar.
-
ErotikPanda bunu yazdı:
-----------------------------Hiç bir dil ölmez sadece popülerliği azalır o kadar.
-----------------------------çok güzel bir cümle olayı tüm gerçekliği ile betimlemiş ErotikPanda, ve bu popülerliği java gölgesinde azalmakta
-
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------ErotikPanda bunu yazdı:
-----------------------------Hiç bir dil ölmez sadece popülerliği azalır o kadar.
-----------------------------çok güzel bir cümle olayı tüm gerçekliği ile betimlemiş ErotikPanda, ve bu popülerliği java gölgesinde azalmakta
-----------------------------ne diyon hoca sen? :D
abi dil canlı mı ölsün? popülerliği azalması demek ,ölmesi demek . saçmaladınız iyice yemin ederim..
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------Programmer bunu yazdı:
-----------------------------2 kere okudum, "ve bu popülerliği java gölgesinde azalmakta" su kısmı halen anlamaya calısıyorum.
ayrıca konu niye gizli bayzin ?
-
Andrei bunu yazdı:
-----------------------------SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------Programmer bunu yazdı:
-----------------------------2 kere okudum, "ve bu popülerliği java gölgesinde azalmakta" su kısmı halen anlamaya calısıyorum.
ayrıca konu niye gizli bayzin ?
-----------------------------alemsin andrei
-
Flash bir dil değil bir platformdur, gerekliliği html5 ve javascriptin yaygınlaşmasıyla bayağı azaldı.
Gereksiz her şey zaman içersinde yok olur.
-
dil mevzusuna ne zaman geldiniz aga flash'tan bahsediyorduk :)
-
ulan acidim be. hem adamin konusunu pic etmisler hem de banlamislar.
-
HTML5, Flash'a kafa tutacak potansiyelde olsa da Adobe Flash yazılımına benzer fonksiyonellikte ve basitlikte bir geliştirme ortamı olmadığından henüz uzman kitleye hitap ediyor. Pazar payının büyük çoğunluğunu oluşturan orta ve alt seviyeye yönelik kolaylıkta bir yazılım çıkmaz ise HTML5 piyasada başı çeken kişilerin oyuncağı, şov aracı olmanın ötesine geçemeyecek. Fakat neyseki Google bu konuyu yıllar öncesinden ele almış durumda ve buna yönelik hamleler gerçekleştiriyor. Elbette Flash gibi performans ve çökme sorunlarına yol açan 3. parti bir yazılımı kullanmak kimse istemez. HTML5'in yayılmasını sağlayan şey sadeliği, basitliği ve kullanışlılığı ile öne çıkan bir geliştirme ortamı olacak. Şüphesiz ki bir gün bu da gerçekleşecektir. O zaman Flash için gün sayılacak. Ancak bugünkü halimize bakarsak; henüz mümkün değil.