folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Format Atarken Bütün Dosyaları Silmek?

Format Atarken Bütün Dosyaları Silmek?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tudRoY
    tudRoY's avatar
    Erkek

eskiden yazılmış salak mesaj

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    abü sen heralde güncellion format deyil :))))

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yuxel666
    yuxel666's avatar
    Erkek
    yaw ne ram i yaa..ram dedigin makina kapandıgında sıfırlanır virus falan yerlesmeside imkansız..ayrıca saat piliyle niye oynuyonuz..abi windows kurmayı gectim sen makinadan sadece bişiler silinmişmi silinmemişmi olayını göriim dedigin anda bile o dosyalara ihtiyacın var..format atsan bile onlar orda kalır..Bu hep olur nie tartısıyosunuzki

fasist kaynıyo ortalık yaa..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    1- O resimdeki dosyalar ve klasörler sistem dosyaları ve klasörleridir.İşetim sisteminin çalışması için şarttır.İçinde işletim sistemlerinin temel dinamikleri mevcuttur.mesela ntldr yi siler bilgisayarı yeniden başlatırsan bilgisayarın açılmaz,çünkü işletim sisteminin yüklenmesi için o dosya şarttır,bunlar her işletim sisteminde olmak zorunda,windows kurulurken,cd den bilgisayara ne kopyalandığını sanıyorsun acaba...

2- Ram (Random Access Memory), Rastgele erişebilir bellek. Ramlerde veri saklanması için bir enerji gerekir,o enerjide elektrik enerjisidir.Bu da demektir ki elektrik olmadığı an,yani pc nin çalışmadığı an ramde veri tutulamaz.O dediğin rom belliktir.Anakart chipseti,bios entegresi,ekran kartı chipseti buna örnektir.Bunun içindeki bilgiler o kartla ilgili bilgilerdir ve hiçbir zaman kaybolmaz,silinmez,üzerine yazılamaz....

Ram e virus girebilir,aslında şöyle,mesela sen office i çalıştırdın, office bazı dosyalarını ram e yükler,virus de bu şekildedir.Kendini ram de çalıştırır.Ama bu değil ki arkadaşın bilgisayarına virus girmiştir

Kolay gelsin

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    alejin dediği olabilir bazı xp cd lerinde xp kurulurken otomatik programlarıda yüklüyo sen başka cd le yüklemeyi dene belki olur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Ertan ROM da da kalici bilgi saklanmaz. En azindan dosya bazinda bilgi saklanmaz. Sadece BIOS sifresi fln gibi seyler saklanir, en azindan benim bildigim.

Gelelim sorununa, o dosyalari gormek zorunda bile degilsin, Gorunum --> Dosya Araclari na gir, ordan sistem dosyalari ve gizli dosyalari gosterme de gec git.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    Musket arkadaşım rom da kalıcı bilgi saklanır.Read Only Memory, Sadece okunabilir bellek.Tüm kartlardaki chipsetler birer rom bellektir.Bios entegresi rom bellek değildir ama ram bellek de değildir.Eprom tarzı birşey de değildir

Şimdi bir soru sorayım,madem rom bellek değil diyorsun.Bir pcl seskartı düşün. Bilgisayar xxxx marka ses kartı olduğunu buluyor ve cd sini istiyor,bu xxx marka ses kartı olduğunu ve diğer özelliklerini nasıl anlıyor pc dersin? Üstündeki chipset sayesinde,burdaki bilgiler okunarak işlem yapılır. Eğer bu chipset yazılabilir olsaydı o zaman virusler donanıma bu şekilde zarar verebilirdi.Alt seviyeli dillerle yazılan virusler sadece gerilimi yükselterek kart yakabilir,entegre içine giremez.Çünkü onlar ROM bellektir

Bilmem anlatabildim mi arkadaşım....

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hocam, ROM da bilgi saklanmasa zaten rom bi boka yaramaz, ben " en azindan dosya bazinda" bilgi saklanmaz diyorum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    musket hocam öncelikle düzeltme için sağol

Gelelim konuya, bildiğin gibi bilgisayarda tüm veriler 1 ve 0 larla oluyor ve binary deniyor.

Tüm programlarda 1 ve 0 larla oluşur tüm bilgilerde. Chipsetlerde sadece donanıma ait bilgiler olur,dediğin gibi dosya saklanmaz,sadece bilgiler mevcuttur.Bu bilgiler üretici firma tarafından yazılır ve değiştirelemez

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Durun abi karıştı burası:) Cipset dediğiniz şeyin içinde bi programf alan yok bios ta war o iş cipset işlemci ile soketleri falan düzenliyor...

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
Toplam Hit: 7065 Toplam Mesaj: 31