Format Atmadan Anakart Ve Cpu Değişimi
-
Format atmadan systemi degişmek istiyorum ssd disk var 250 gb phenom işlemci
intelin i7 işlemcisiyle bi system kurucam format atmam gerekirmi ?
Not:Wİndows 7 kurulu -
sistemi baştan kurman daha iyi..
hdd'de kurulu olan driverlar vsler bi önceki anakarttan kalır..
yeni sisteme yeni format. :) -
TAbikide gerekmez sistem HDD ye kuruyosun Anakart ve CPU değişimiyle alakası yok
-
tamam zaten driverlar kalır da o system sağlıklı olurmu onu soruyorum
-
bychaos bunu yazdı:
-----------------------------
tamam zaten driverlar kalır da o system sağlıklı olurmu onu soruyorum
-----------------------------hocam hdd'nde ki eski anakartın driverı yeni anakartla uyuşmuyor burdan anladığım kadarıyla.
uyuşmazlık olur sıkıntılı yani..
en temizi format.
-
Hsyndmr92 bunu yazdı:
TAbikide gerekmez sistem HDD ye kuruyosun Anakart ve CPU değişimiyle alakası yok
-----------------------------Bak bakalım ben orada mıyım hocam... CPU değişimiyle alakası yok fakat şu anda işletim sisteminin kurulu olduğu hdd'yi başka bi pc'ye takıp Windows'u açmayı dene bakalım hangi koddan mavi ekran hatası alıyosun gözlemle.
-
oldwolf bunu yazdı:
Hsyndmr92 bunu yazdı:
-----------------------------Bak bakalım ben orada mıyım hocam... CPU değişimiyle alakası yok fakat şu anda işletim sisteminin kurulu olduğu hdd'yi başka bi pc'ye takıp Windows'u açmayı dene bakalım hangi koddan mavi ekran hatası alıyosun gözlemle.
-----------------------------öle deme üzüleecek :) hocam format atman sağlıklı extra driver yükleyerek başarabilirsin ama uğraştırır temizi format
-
Hsyndmr92 bunu yazdı:
-----------------------------Kekomun genç, o makina açılmaz bile. Windows 7'nin startup repair'i falan da fayda etmiyor format şart.
-
Ekran kartın flnda aynı, takıp denemen lazım, eğer tanırsa cok bi sıkıntı cıkartmaz...
Son 1 senedir aynı xp imajı ile dünyaları kurdum, bi sorun yok.
İntel işlemciyi Amdye geçirsen intelppm diye bir hata verir mavi ekran, güvenli kipte acıp registryden intelppm diye aratıp 3 değerini 4 e çekersin sorun düzelir.
Ama eğer düzelmeyecek bi mavi ekran fln olursa o zaman caresiz basacaksın formatı, Önce verilerini yedekleki sıkıntı cıkmasın
-
chipsetler aynı ise hiç bişe olmaz gayet sağlıklı olur ama chisetleri farklı ise yani biri itel diğeri sis chipsetli ise zaten makına acmıyacaktır mavı ekran hatası verır buda format gerektırır :)
-
renegadealien bunu yazdı:
Ekran kartın flnda aynı, takıp denemen lazım, eğer tanırsa cok bi sıkıntı cıkartmaz...
Son 1 senedir aynı xp imajı ile dünyaları kurdum, bi sorun yok.
İntel işlemciyi Amdye geçirsen intelppm diye bir hata verir mavi ekran, güvenli kipte acıp registryden intelppm diye aratıp 3 değerini 4 e çekersin sorun düzelir.
Ama eğer düzelmeyecek bi mavi ekran fln olursa o zaman caresiz basacaksın formatı, Önce verilerini yedekleki sıkıntı cıkmasın
-----------------------------Hoca bu dediklerin win 7 içinde geçerlimi