Format Atmak
-
exorcist kardeş...
1.nickimyok defter le silginin ne alakası var derler demişti :))
2.dosya kopyalama ve format atma işlevi sırasında hdd aynı fiziki işlevi yapmaz...
3.PcNet ...her okuyan adam olmaz pc den anlamaz.
4.En büyük yanlış Bad sector oluşan diskler kurtarılamazmış uğraşmamak gerekir demiş senin o çok bilen okumuş adam o zaman gelsinde tahribat formlarından öğrensin...donanım/driver bölümü ----Bad sector yok etme başlığını oku gör...
5.Her pulluyu sazan sanma dış görünüşe aldanma :))
-
yazmayım dedim ama yine yazıcam :) yanlış anlamışsın çünkü yazdığımı, computerwolf
eğer dikkatli okursan benim o çok bilen okumuş adam böyledir demiyor, Quantum'un düzenlediği toplantıda böyle diyorlar bunuda sizinle paylaşmak istedim diyor..
Quantum sanırım az çok ürettiği ürün hakkında bilgilidir diye inandım bende..
-
ama yanlış diyorlar :)
-
teori teori teori bu arada mod falan deilim olsamda onun için haklı çıkacağımı hiç sanmıorum ben..ya bakınız ben zaten demiştim şimdi biri çıkcak defter nereeeeee hdd nereeeee dicek dmeiştim ah işte çıktı her nese 6 senedir profosyenel olarak bu işi yaparım.. burda azcok ta olsa bi çok kişiye yardımım dokunduğuna inanırım.. ve fazla format hdd de badsector oluşturur benim sizin gibi sağdan sodlan yazılarım yok yada seminerlerden konuşmalarım.. ama bu budur hacım somut bi kanıtım yok tecrübem var... yani inanan inanır kimse inanmadı bi kişi inanmıştı bana hdd sini buzluğa attı ama noldu şimdi o hdd yi kullanıo yani güven falan önemli modunu yemişim yoksa
-
2-3 haftaya bi format atmakla badsector felan olusmaz..harddiski bi defter gibi algilayanin tecrubesinden sasarim.bizde 8 senedir bu isin icindeyiz.fazla format atarsan harddiskin motorunu bozarsin:) format yaparkan baska bi islem yapiyor.badsectorle alakasi yok.tabiiki cok asiri derece format atarsan badsectörde kalmaz:: )
-
çok sık format atmak hdd de bad sector oluşturur bundan ötesi yok...
NOT: nickimyok tecrübedir bazı çatlak sesler çıkacaktır defter silgi kalem le hdd nin ne alakası vardır diyenler olacaktır demişti...tecrübe yani...Ayrıca daha öncede söyledim hdd ye format atarken hdd nasıl bir işlev gerçekleşitiriyor bi zahmet arayın bulu ondan sonra çok sık format atmak bad sector oluştururmu oluşturmazmı mantıken düşünün.
-
Örnek i anlıyamıcak adamın 8 senesine yanarım....
-
hadi lan:)
-
2-3 haftaya bi format atmakla badsector felan olusmaz
arkadaslar ben üst üste 5 defa format attım biri fat32 biri ntfs
digeri olarak linux bir digeri windovs2003 server hicbişey olmuyo atmayı bilirseniz......