Format Atmak Zararlı Mıdır? İşte Cevap
-
Bu yazıyı hangi lavuk yazdıysa bi bok bilmeden yazmış. Normal format tüm dosyaları siliyormuş. Tüm dosyalar siliniyorsa formatlanan diskten veri kurtarma nasıl yapılıyor. Hızlı format ile normal format arasındaki tek fark normal formatın dosya tablosunu oluşturduktan sonra tüm diskte bozuk sektör var mı diye kontrol yapmasıdır. Dosya parçalanmasını ortadan kaldırmak için de disk birleştirme diye bir işlem var ama arkadaş ondan da habersiz galiba. Haberin kaynağı neresi? Buraya haber koyarken daha dikkatli olsanız da insanlar yanlış bilgilendirilmese.
-
Bozulursa bozulsun ya boşverin hard disk fiyatları iyice ucuzladı zaten geçen gezerken goldda gördüm 320 gb seagate sata disk 80 tl..Ben hard diskimi yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum en az 2-3 yıl daha gider sonra daha da düşer zaten fiyatlar gider yenisini alırım,kafayı meşgul etmem ahanda format atıyorum bozuldu bozulmadı diye :)
-
ard arda 6-7 format at bakalım hdd nasıl elinde kalıyor seyret :D
disk kafasını falan karıştırmış işe dosyaları düzenlemek için niye format atacağızki disk birleştirici kullanırız format atana kadar...
Toplam Hit: 4094 Toplam Mesaj: 24