Format Sonrası Programlar Nelerdir
-
Adobe reader ve en önemlisi Splıtcam Chatroulette abaza keklemek için o olmazsa nasıl kekliyecez :)
-
kişiye göre değişir.
mesela youtube downloader'ın ya da google earth'ün olmazsa olmaz bişey olduğunu hiç sanmıyorum :)
benim listem-winrar ya da 7zip
-firefox (ve eklentilerim)
-flash player / java makinesi / .net framework
-utorrent
-ofis programları
-adobe acrobat/pdf reader
-adobe photoshop
-messenger
-itunes
-codec paketi (k-lite mega pack kullanırım)
-vlc player yahut mediaplayer classic, eğer windows 7 ile uyuşabilseydi bs player kullanırdım.
-jdownloader
-alcohol %120 (nero ve daemon tools programlarıyla yaptığım herşeyi yapabiliyorum bununla ve çok da güzel)
-antivirüs yazılımı.
-filezilla
bunlar olmazsa olmazlarımdır.ihtiyaca göre daha çok program kuruyorum fakat çekirdek kadro bu :)
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
vlc yi nası kullanıyosunuz allah aşkına yav? çok amatör liseli elemanlar yapmış sanki. exeleri oynatmaya falan çalışıyo
-----------------------------vlc profesyonel bi yazılımdır.şekilcilikten uzaktır.işini yapar.
-
Format sonrası yüklenecek programlar. Çok söze gerek yok
DirectX 9
DirectX Windows işletim sistemi için multimedya sistem kurulumudur. DirectX sisteminize tam bir avantaj sağlar ve olabilecek en iyi multimedya deneyimini yaşatır.
DirectX'in en son sürümü güncellenmiş grafikler, daha hızlı resim akışı ve yekpare çoklu oyunlar için destek sağlar. Tam-renk grafikleri, video, 3D animasyonlar ve surround ses sistemi gibi multimedya olarak zengin programların çalıştırıldığı ve görüntülendiği zamanlarda da daha çekici audio sunar. Eğer DirectX'in daha önceki bir sürümüne sahipseniz, kurulumdan sonra sabit diskinizin kullanılabilir alanında çok az bir farklılık görürsünüz. DirectX 9.0c bütün eski sürümlerinin üzerine yazılabilir.
Not: Kurulumdan sonra, DirectX 9.0c Runtime Module kaldırılamaz. DirectX bir sistem bileşenidir. Sisteminiz tekrar kurulmadan kaldırılamaz.
NET Framework 2.0
Birçok yeni yazılımın ihtiyaç duyduğu .Net Framework altyapısının 2.0 sürümü.
Microsoft .NET Framework sürüm 2.0 yeniden dağıtılabilir paketi, .NET Framework v2.0 hedef alınarak geliştirilmiş uygulamaları çalıştırmak için gereken .NET Framework çalışma zamanını ve ilişkili dosyaları yükler.
.NET Framework sürüm 2.0, gelişmiş önbelleğe alma, ClickOnce ile uygulama dağıtımı ve güncelleştirme, ASP.NET 2.0 denetimleri ve hizmetleri ile en geniş tarayıcı ve aygıt desteği sağlayarak uygulamaların ölçeklenebilirliğini ve performansını geliştirmektedir.
JAVA
Bilgisayarında Java uygulamaları çalıştırmak ve Java ile uygulama geliştirmek isteyenler için Java platformu.
Flash Paketi
Tüm sistem için Adobe Flash Player yaması. Flash ile hazırlanmış uygulamaları, animasyonları vb.. görebilmeniz için bilgisayarınızda mutlaka yüklü olması gereklidir.
K-Lite Codec
Media dosyalarının oynatımında format ve codec karmaşasına düşmekten kurtulmanın en iyi yolu sağlam bir codec paketi yüklemektir. K-Lite Codec Pack ile bu çözüm sağlanabiliyor. İçerdiği en yaygın video ve audio codec`leri ile bilgisayarınızda tüm media dosyalarını oynatabileceksiniz
Avira Antivirus
Avira AntiVir Personal Edition tamamıyla ücretsiz bir antivirüs programıdır. AntiVir Personal Edition kişisel bilgisayarınız için sizi virüslere karşı korumaktadır.
Temel Özellikleri:
- 230,000 virüsü tanır, bulur ve yokeder
- Virus Guard özelliği ile internetten indirdiğiniz dosyaların tehlike oluşturmasını önler
- makro virüslerini tanır ve onarır.
- dialer programlarını önler
- trojan, worm, backdoors vb. zararlı yazılımlara izin vermez
- kolay yönetilir ve güncellenir
- boot virüslerini engeller
- Windows Vista ile uyumludur
USB Disc Security
USB Disk Security yazılımı USB belleklerinizi bilgisayara taktığınızda veri alışverişi yaparken belleğinize zararlı yazılım bulaşma riskine karşı koruma sağlıyor. Küçük boyutuna rağmen bir antivirüs programı gibi işlev görerek belleğinizde tam koruma sağlıyor.
Programın özelliği sadece bu değil. Ayrıca belleği taktığınızda görülen yeni donanım uyarısını kaldırıyor ve çıkartma işleminde olası bir donanım hatasını ise güvenli bir şekilde kontrol altına alıyor.
Çok kolay bir kullanıma sahiptir. Hızlı ve etkili bir tarama sistemine sahiptir. Her işletim sistemiyle uyumlu bir şekilde çalışır. Dünyanın en küçük ve hızlı antivirüs programı diyebiliriz.
Mozilla Firefox
Mozilla Firefox güvenliği, hızı ve yeni özellikleri ile interneti kullanma şeklinizi değiştirecek. Daha azıyla yetinmeyin.
Parola Yöneticisi: Bir daha hiçbir uyarı görmeden sitelerdeki parolalarınızı hatırlayın.
Tek Tıkla Yer İmi Ekleme: Siteleri kolayca işaretleyin, arayın ve düzenleyin.
Geliştirilmiş Başarım: Bilgisayarınızın belleğinden daha az kullanarak sayfaları daha hızlı görüntüleyin.
Akıllı Konum Çubuğu: Sevdiğiniz siteleri saniyeler içinde bulunu: Arama çubuğuna ilgili birkaç şey yazın yeter.
Anlık Site Kimliği: Basit site kimliği sayesinde çevrim içi hilelerden, güvensiz para aktarımlarından ve sahtekârlıklardan uzak durun.
Tam Sayfa Yaklaştırma: Herhangi bir sayfanın bir bölümünü saniyeler içinde yakından ve okunaklı olarak görün.
İşletim Sistemine Özgü His ve Görünüm: İşletim sisteminizle bütünleşik bir Firefox ile gezinin.
GOM Player
GOM Player (Gretech Online Movie Player), popüler ses ve görüntü çözücülerini kendi içerisinde barındıran ücretsiz bir video oynatıcıdır. GOM Player sisteminizde kuruluysa başka bir çözücü (codec) paketi yüklemenize gerek yoktur, eğer oynatamadığı bir video ile karşılaşırsa program içerisinden size bu paketi indirebilmeniz için yol gösterilmektedir.
GOM Player yazılımının en önemli özelliği her video dosyasını sorunsuz ve hızlı bir şekilde açabilmesidir. Henüz indirme işlemi tamamlanmamış video dosyalarını dahi indirildiği kadarıyla görüntüleyebilmenizi sağlamaktadır, bozuk video dosyalarını da oynatabilmektedir. DVD ve VCD disklerinizi oynatabilir, film ile aynı isimdeki altyazıları otomatik olarak gösterebilir. Altyazı ile ilgili çok gelişmiş bir destek sunar, kendi içerisinde tümleşik olarak bir altyazı editörü de barındırmaktadır.
Programın kurulumundan hemen sonra gelen sihirbazı ile bilgisayarınız için en uygun şekilde kullanabilmenizi sağlar. Neredeyse tüm video ve ses formatlarını çok hızlı bir şekilde görüntülemenizi sağlar. Ekran görüntüsü yakalama, m3u, pls, asx gibi oynatma listelerini destekleme gibi ek özellikleri de barındırmaktadır. Son derece kolay bir kullanıma ve basit bir arayüze sahip GOM Player yazılımının en beğendiğimiz özelliklerinden biri de kablosuz fare ile kolaylıkla yönetebilmesidir.
Winrar
Winrar başlı başına bir sıkıştırma paketi. Artık üreticisi Türkçe olarak da destek veriyor. RAR ve ZIP dosyaları için tam destek sağlar, 7Z, ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z arşivlerinden dosya çıkartılmasını destekler. Güçlü sıkıştırma, ciltler, şifreleme, kendi açılan modüller, yedekleme kolaylıkları WinRAR'ın diğer özellikleri arasındadır.
Nero 8 Full
Nero Lite, hem DVD-R-RW, hem de CD-R-RW disklerine yazmak için tasarlanmış esnek, güvenilir ve kolay kullanımlı bir uygulamadır. Dijital 5+1 ses çıkartma, video filmlerinize efektler verebilme, kesme ve yazı ekleme özellikleriyle gelişmiş WAV düzenleme, özellikleri bulunuyor. MPEG–4 kodlayıcısı, DVD filmleri MPEG–4 biçimine çevirme özelliklerini de destekler.
Nero; veri, video, resim, ses ve yedekleme işlemleri için tek başına yetebilen gelişmiş bir paket programıdır.
Windows Live Messenger + Çoklu Yama + MSN Plus
Microsoft MSN Messenger'ın son sürümü Windows Live Messenger'da (WLM) birden fazla oturum açabilmek için gerekli olan yamadır. Aynı anda istediğiniz kadar messenger ve oturum açabilirsiniz. Bunun yanında reklamları, tabları, olayları kaldırabilme gibi özellikleri de var.
Winamp
MP3 player programları içinde en çok tanınan ve kullanılan Winamp programının yeni ve full sürümü. Winamp ile hem müzik dinleyebilir hem de video izleyebilirsiniz. Winamp 5.5 sürümü ile birlikte Bento adında yeni bir arayüze kavuşmuş. Ipod vb. aygıt desteği, albüm kapak resmi desteği, dinamik şarkı önerileri, mp3 surround ses desteği ve otomatik etiketleme özelliği de yeni özellikleri.
Ofis 2003 Full
Evde işte okulda kısacası bilgisayarınızın bulunduğu heryerde ihtiyac duyacağınız word, exel, access, infopath, picture Manager gibi bir çok programı bünyesinde barındıran Microsoft Office 2003 programına yüzlerce dolar vermeden Sadecedownload.com sayesinde ücretsizce download edebilirsiniz. Program tamamen türkçe olup Microsoft patentlidir ve herhangi bir kaçak lisansı söz konusu değildir.
-
hacılar her şey okeyde ben zırt pırt format çakıyom tekrar driver kurmak programları kurmak zoruma gidiyor bea bunları tek bir paket yapıp hepsini tek tıkla kurabileceğim bir program vsvsv var mı?
-
Kişiden kişiye değişir :)
Benim listem;
- WinRAR - Aimp 2 - Opera - Adobe Photoshop CS2 - Visual Basic 6 - Notepad++ - Apache, MySQL, PHP Server - Internet Download Manager - Eset Smart Security - Ashampoo Firewall
-
heza bunu yazdı:
hacılar her şey okeyde ben zırt pırt format çakıyom tekrar driver kurmak programları kurmak zoruma gidiyor bea bunları tek bir paket yapıp hepsini tek tıkla kurabileceğim bir program vsvsv var mı?
-----------------------------driver detective fullünü bul
-
Benim Listem de
-Winrar
-Firefox *
-Ofis programları
-Notepad++
-Wampserver
-Photoshop Cs2
-Total Video Converter
-Vlc Player
-K_lite_codec_pack
-Adobe pdf
-Malwarebytes' Anti-Malware( ara sıra taratıyom iyi geliyo :) )
-Filezilla
-Ccleaner
-
kabadayi09 bunu yazdı:
Adobe reader ve en önemlisi Splıtcam Chatroulette abaza keklemek için o olmazsa nasıl kekliyecez :)
Abazalar yutuyormu daha -
Winamp bu kesin çıkar listeden yerine AİMP ekle