folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Format Sorunu // Takılma-Donma Yardım.

Format Sorunu // Takılma-Donma Yardım.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Le6aL
    Le6aL's avatar
    Erkek

pim bunu yazdı:
    -----------------------------

turkceside var japoncasida, arapca, flamancasida, seciyorsun yukluyorsun cok basit hocam

pmye bak :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asosyal
    Asosyal's avatar
    Erkek

dostum pc ye virüs girmiş olabilir bir çok insan format atarken sadece c'yi biçimlendirerek virüs, spyware, malware tarzı zararlı yazımların temizlenebileceğini düşünüyor bak dostum virüs kendini sistem geri yükleme noktasına gizler formatı çakarsın o virüs orada saklanır ve zarar görmez sen windowsu kurduktan sonra yine kendi işlevine devam eder yani format atmadan evvel sistem geri yükleme noktalarını kapat böylelikle virüs gizlenemez. bunu nasıl yapabilir diye soracak olursan bilgisayarıma sağ tıkla özellikler açılan yerde üst tarafta sistem geri yüklemeye tıkla önüne gelen ekranda bütün sürücülerdeki geri yüklemeyi kapatı seç. daha sonra format çek yok böyle halledemediysen format attığın cd'ye virüs girmiş  olabilir diğer bir düşüncem ise cpu ısınması olabilir. cpu'ya güzelce termal macun sür. tozları zaten temizlediğini söylüyorsun geriye ram ve psu kalıyor. pc işi böyledir dostum bir şeye kesin hüküm vermek gerçekten zor. istersen görev yöneticisinden işlemler kısmının print screen ile görüntüsünü çekip ekle varsa yabancı bir yazılım zaten kendini belli eder.

Kurumuş yeşil otları Toprak Olmuş umutları Gökte mazi bulutları Bu mezarda bir garip var... // Ne hayasızca tahaşşüd ki ufuklar kapalı Nerde-gösterdiği vahşetle bu bir Avrupalı
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

Asosyal bunu yazdı:

dostum pc ye virüs girmiş olabilir bir çok insan format atarken sadece c'yi biçimlendirerek virüs, spyware, malware tarzı zararlı yazımların temizlenebileceğini düşünüyor bak dostum virüs kendini sistem geri yükleme noktasına gizler formatı çakarsın o virüs orada saklanır ve zarar görmez sen windowsu kurduktan sonra yine kendi işlevine devam eder yani format atmadan evvel sistem geri yükleme noktalarını kapat böylelikle virüs gizlenemez. bunu nasıl yapabilir diye soracak olursan bilgisayarıma sağ tıkla özellikler açılan yerde üst tarafta sistem geri yüklemeye tıkla önüne gelen ekranda bütün sürücülerdeki geri yüklemeyi kapatı seç. daha sonra format çek yok böyle halledemediysen format attığın cd'ye virüs girmiş  olabilir diğer bir düşüncem ise cpu ısınması olabilir. cpu'ya güzelce termal macun sür. tozları zaten temizlediğini söylüyorsun geriye ram ve psu kalıyor. pc işi böyledir dostum bir şeye kesin hüküm vermek gerçekten zor. istersen görev yöneticisinden işlemler kısmının print screen ile görüntüsünü çekip ekle varsa yabancı bir yazılım zaten kendini belli eder.

tamam hocam bende bi format çakaym bendede kasmalar olabiliyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

HDD meftah olabilir. Aynısı başıma gelmişti. Kafa atar yakında. Sonrada :|

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Le6aL
    Le6aL's avatar
    Erkek

tolgasen bunu yazdı:

HDD meftah olabilir. Aynısı başıma gelmişti. Kafa atar yakında. Sonrada :|

o kafayı 1 kere yedim zaten 1 ay önce hddyi değiştirdim  :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cyber
    Cyber's avatar
    Erkek

İşlem yaparken mouse'da takılmalar oluyorsa eğer Diskin PIO mode'da çalışıyordur.Mode olarak Ultra DMA'ya çekmen lazım.Aygıt Yöneticisi->IDE/ATAPI Denetleyicilieri->Birincil ve İkincil IDE kanallarının altında Gelişmiş Ayarlar var ordan bi bak bakalım Geçerli Aktarım modunda ne yazıyor.Eğer Salt PIO yazıyorsa problem bundan kaynaklanıyordur.Aktarım modunu DMA kullanılabiliyorsa yap, restart et pc yi.Aktarım modu Ultra Dma olmuşmu kontrol et.Eğer halen olmadıysa Anakartın Chipset Driverini kur.

MCSE,MCDST gokhan@tahribat.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Erkek

Cyber bunu yazdı:

İşlem yaparken mouse'da takılmalar oluyorsa eğer Diskin PIO mode'da çalışıyordur.Mode olarak Ultra DMA'ya çekmen lazım.Aygıt Yöneticisi->IDE/ATAPI Denetleyicilieri->Birincil ve İkincil IDE kanallarının altında Gelişmiş Ayarlar var ordan bi bak bakalım Geçerli Aktarım modunda ne yazıyor.Eğer Salt PIO yazıyorsa problem bundan kaynaklanıyordur.Aktarım modunu DMA kullanılabiliyorsa yap, restart et pc yi.Aktarım modu Ultra Dma olmuşmu kontrol et.Eğer halen olmadıysa Anakartın Chipset Driverini kur.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

Hocam aynısını bendede oldu.

Harddiskin değişmesi gerekiyor.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

yazılımsal sorun değil büyük ihtimalle sorun donanımsal ve hardiskinde sorun vardır.. başıma bir kere geldi benzeri maxtor maxblast ile çalıştırdım düzeldi.. yedek hardisk varsa onu tak veya arkadaşından ödünç al tak bakalım donmalar olacak mı takılmazsa hardiskinde sorun vardı.. maxtor ile çalıştırırsan beş saatten fazla uzun sürebilir onarılması.. 400 gb.lik harddisk 18 saat sürmüştü..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Active Kill Disk le harddiskini komple bi temizle, sonra windows 7 kur.

Ehl-i Byte
Toplam Hit: 3475 Toplam Mesaj: 22