Format Ve Fdisk İle Silinemeyen Virüsler?
-
Hocalar bir arkadaşla konusuyordum. Formatla silinmeyen virüsleri biliyorumda fdisk ile bile silinmeyen virüsler var diye duymuştum. Arkadaşımda fdisk ile silinmeyen virüs dünya üzerinde yok dedi. Bu konu hakkında tam bilgi nedir acaba ?
-
fdisk hakkında tam bilgim yok fdisk nerelere kadar temizliyor bilmiyorum. ancak bootable bölüme kendisini kopyalayan virüsler biliyorum. biosla başlıyor :) o yüzden sildiğinde hdd siliniyo ama o bios kısmı silinmediği için virüsde gitmiyor. veya hdd'de bad sector oluşturuyyo 18 mb falan kendisinide oraya atıyo low level format bile kurtarmıyo(low level format en güçlü format türü :)
-
Düzeltme...
-
araştır bakalım. hddnin boot sector une kendini yazan virüsleri.
-
mbr ye yerleşenler var ama "fdisk /mbr" komutu ile mbr baştan yapılandırılırsa temizlenir
-
hocalar makale gibi birşey varmı direkt arkadaşa okutabileceğim
-
He tamam çok eskiden beri bilinen bir konuya balıklama dalmışım okumadan evet var..
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------
hocalar makale gibi birşey varmı direkt arkadaşa okutabileceğim
http://www.google.com.tr/search?client=opera&rls=tr&q=bootable+vir%C3%BCsler&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest -
bios a nası girio ya
o ayrı bi sey abi picle yazılıo sonucolarak simdi hddden geçicek mbr e e mbrdende bios a atlaması cok sacmageldi bana
hane virüs sonuc olarak hdd de kalmayacak mı hdd den mbr e geçer tamam onu biliorum bad yaratırmı orasını bilmiorum ama bios kısmını anlayamadım acıkcası
bu virüsler nie bana hec sarmadı :W hepimz virüssüz:W
-
pcdoktor636 bunu yazdı:
fdisk hakkında tam bilgim yok fdisk nerelere kadar temizliyor bilmiyorum. ancak bootable bölüme kendisini kopyalayan virüsler biliyorum. biosla başlıyor :) o yüzden sildiğinde hdd siliniyo ama o bios kısmı silinmediği için virüsde gitmiyor. veya hdd'de bad sector oluşturuyyo 18 mb falan kendisinide oraya atıyo low level format bile kurtarmıyo(low level format en güçlü format türü :)
Kurtarma yöntemi nedir peki?
Harddiski çöp tenekesine atmak ya da virüslü yaşama alışmak mı???
-
the_behulder bunu yazdı:
bios a nası girio ya
o ayrı bi sey abi picle yazılıo sonucolarak simdi hddden geçicek mbr e e mbrdende bios a atlaması cok sacmageldi bana
hane virüs sonuc olarak hdd de kalmayacak mı hdd den mbr e geçer tamam onu biliorum bad yaratırmı orasını bilmiorum ama bios kısmını anlayamadım acıkcası
bu virüsler nie bana hec sarmadı :W hepimz virüssüz:W
-----------------------------Hacı mbr ye geçip biosla başlıyo kendini garantiye alıp önyüklemeye devam ediyo arkadaş bunu demek istemiş