Fortinet Mi Check Point Mi ?
-
Merhaba Arkadaşlar.
Başlıkta yazdığı gibi Fortinet mi checkpoint mi?
Fortinet 80C
Checkpoint 1180
Bu ikisi arasında git gel yapıyorum.
Suan sirketimde Fortinet 80C var lakin birisi gelip aklıma girdi, fortinet pasif kalır vs vs gibi laflarla allak bullak oldum..
Şimdi size sorayım dedim.
Arkadaşlardan ricam : Bu konuda deneyimli olmayanlar lütfen yazmasın.
teşekkürler..
-
check point nedir bilmiyorum.
Fortigate,Sonicwal,labris,zywall kullandım forti dışında hepsini deldim geçtim . illa ki bir açıklarını bulduk. ama bu forti cidden sağlam. kendi elimle en son kendi ofisimize kurdum . ne olacak bunada bir yol buluruz dedik. lanet olsun hayattan soğuduk valla engellediğimiz hiç bir yere giriş için bir yöntem bulamadık :D
-
checkpoint biraz daha pahalidir ama guzeldir.
alacagin zaman su yolu izle;
yapmasini istedigin isleri ikiside yapiyor mu ?
ikiside yapiyorsa hangisinin daha fazla ozellikleri var
ve en onemlisi mutlaka 1-2 hafta test et, arayuzunu, kullanilabilirliligini, kullanicilara sorun cikartiyor mu, sana sorun cikartiyor mu ?
ne is icin kullanacaksin, sadece firewall olsun diye mi ? 5651 loglama yapsin diye mi ? bw management mi ? kullanicilari takip etmek icin mi ?
-
underzero bunu yazdı
checkpoint biraz daha pahalidir ama guzeldir.
alacagin zaman su yolu izle;
yapmasini istedigin isleri ikiside yapiyor mu ?
ikiside yapiyorsa hangisinin daha fazla ozellikleri var
ve en onemlisi mutlaka 1-2 hafta test et, arayuzunu, kullanilabilirliligini, kullanicilara sorun cikartiyor mu, sana sorun cikartiyor mu ?
ne is icin kullanacaksin, sadece firewall olsun diye mi ? 5651 loglama yapsin diye mi ? bw management mi ? kullanicilari takip etmek icin mi ?
Hocam firewall konusunda sıkıntım yok, ama 5651 loglama için fortinet in yanına forti analyzer almam gerekiyor buda 1600 dolar civari.
Gelen kişiler Check point 1180 1700 dolar a kurulum dahil olmak üzere loglama - kullanıcı takip - özelliği olduğunu belirttiler. ve fortinet in dandik oldugunu soylediler.
Ama internet den baktığım zaman Check point e ait türkçe destek neredeyse yok hatta cozumpark harici hiçbiryerde yok, tabi cozumpark dakilerde bana yeterli gelmiyor..
kısaca kafamı allak bullak ettiler :)
-
cyberoam u arastir, fortinetten de, checkpoint den de daha ucuz ve istedigini cyberoam lada yapabilirsin
(: al bi cihaz daha sana iyice kafani karistir.
orta veya kucuk olcekli bir isletmeyse buda isini gorur.
-
Forti sonicwall panda symantec ve netsafe kullanmış biri olarak
Kesinlikle fortiyi öneririm hem kullanım kolaylığı açısından hemde döküman konusunda yeterli bilgi mevcut
Misal sonicwall hotspotshieldi engellemezken forti engelliyo ikisindede kural girili olmasına ragmen
fortiyi aşan tek şey ultrasurf hadi buda kıyak olsun size :D
-
underzero bunu yazdı
cyberoam u arastir, fortinetten de, checkpoint den de daha ucuz ve istedigini cyberoam lada yapabilirsin
(: al bi cihaz daha sana iyice kafani karistir.
orta veya kucuk olcekli bir isletmeyse buda isini gorur.
Sağol abi :)) bende diyordum 3ncü öneriyi kim yapacak :)
-
falcon bunu yazdı
Kesinlikle fortiyi öneririm hem kullanım kolaylığı açısından hemde döküman konusunda yeterli bilgi mevcut
Misal sonicwall hotspotshieldi engellemezken forti engelliyo ikisindede kural girili olmasına ragmen
ultrasurf sorunu cozuleli cok oldu :)
-
demirci bunu yazdıfalcon bunu yazdı
Çözüleli derken
-
falcon bunu yazdıdemirci bunu yazdıfalcon bunu yazdı
Çözüleli derken
suan sirkette hotspot ve ultra surf gibi programlar maalesef işe yaramıyor.
-
Hotspot dogruda ultrasurf calısıyor bende :D en güncel yazılım olmasına ve kural olmasına ragmen :)