Forumsearch.Asp Ye Otomatik Kelime Tamamlama Eklentisi
-
Müridler forumsearch.asp de daha önce açılmış konuları, program aramalarını dökümanları aramaktalar ararken konu ismini unutuyorlar diyelim tam akıllarına gelmiyor genelde konu başlığındaki hatırladıkları bir kelimeyi aradıklarında konuda o kelime varsa konuya ulaşıyorlar ama örnek verecek olursak adam dreamweaver programını arayacak ama tam aklında değil program ismi başka bir şey de olabilir
dreamveaver yazınca hiç bir şey bulamacak neydi o konu, ya da neydi o program diye cebelleşip duracak. Haliyle konu olsa dahi bulamayacağından baştan konu açacak sonra bu konu daha önce açılmıştı gibilerinden yorumlar sıralacak modlarda daha önce açıldığından silecek falan filan
ama arama yaptığından atıyorum konuyu yanlış yazsa bile benzer harflerden tanıyıp aramak istediği konuyu sonuçlara yansıtacak sistem eklenebilir mi? e-ktap dediğinde otomatik e-kitap ı bulacak bu gerçekten herkesin işini kolaylaştıracaktır tıpkı google da ki bunu mu demek istediniz olayı gibi
bu sistem forumsearch.asp ye eklenebilir mi? -
Tabii ki mümkün fakat uğraşacaklarını sanmam =)
-
Ondan önce yapsalar sadece konularda değil içerikte de aramayı yaparlar.
-
Arama modülünden ben de muzdaribim.Daha esnek bir arama şekli sunulabilir diye düşünüyorum.Otomataik tamamlama konusu da artık temel bir gereksinim oldu bu konuda.
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------
Ondan önce yapsalar sadece konularda değil içerikte de aramayı yaparlar.
o siteyi kastığı için yapılmıyor içerik araması öyle denildi bu kasmaz da hem konubaşlıklarında kelime tamamlaması yaparak aranılan konuya çabuk ulaşılır -
google bu günler için var:)
tahribatın aramasından daha hızlı ve daha işlevsel:))
-
edit 1 höly görmesin:D
-
edit 2 rene görmesiin:D
-
bide postlamasada getlese iyi olur..
bazen arama linkini gönderceğin oluyor, gönderemiyorsun..
-
ThundeR bunu yazdı:
-----------------------------bide postlamasada getlese iyi olur..
bazen arama linkini gönderceğin oluyor, gönderemiyorsun..
o önceden vardı arama sonuçlarının linklerini verebiliyorduk neden kaldırıldı acaba -
bu otomatik tamamlama işi olsa veritabanı daha çok yorulur.
böyle iyi bence