Fotoğraf Makinasına Virüs Bulaşır Mı?
-
Soru başlıkta var.Bulaşır mı?
-
hafıza kartına bulaşır. resimleri piç edebilir.
-
lepusmorris bunu yazdı:
-----------------------------hafıza kartına bulaşır. resimleri piç edebilir.
-----------------------------Hocam hafıza kartına bulaşır değil mi :) Makinaya bulaşma gibi bi ihtimali olmaz.Bende öyle düşünmüştüm.Yerel gazetede staj yapıyorum da yavşak yavşak konuşuyolar.Neymiş makinayı usb'den bağlayınca virüs bulaşıyomuş.Amk o usb den bulaşıyoda kartı takınca karta bulaşmıyomu?Ki makinaya zaten bulaşmaz.Amkmun cahil cüheylası ya...
-
pr_x71 bunu yazdı:
-----------------------------
lepusmorris bunu yazdı:
-----------------------------Hocam hafıza kartına bulaşır değil mi :) Makinaya bulaşma gibi bi ihtimali olmaz.Bende öyle düşünmüştüm.Yerel gazetede staj yapıyorum da yavşak yavşak konuşuyolar.Neymiş makinayı usb'den bağlayınca virüs bulaşıyomuş.Amk o usb den bulaşıyoda kartı takınca karta bulaşmıyomu?Ki makinaya zaten bulaşmaz.Amkmun cahil cüheylası ya...
-----------------------------kolundaki saate dahi virüs bulaşabilir.
ama o malların bundan haberi yoktur sen söv yine de.
-
Nitrous bunu yazdı:
pr_x71 bunu yazdı:
lepusmorris bunu yazdı:
-----------------------------kolundaki saate dahi virüs bulaşabilir.
ama o malların bundan haberi yoktur sen söv yine de.
-----------------------------Sövelim hacı.Sizde sövün.Hayat sövünce güzel...
-
bana bulaştı hocam ordan bılıyom, boyle bı afallıyo makıne fotograflara bısey oluyo, kartı formatlayınca duzelıyo :)
-
AntiSeptiK bunu yazdı:
-----------------------------bana bulaştı hocam ordan bılıyom, boyle bı afallıyo makıne fotograflara bısey oluyo, kartı formatlayınca duzelıyo :)
-----------------------------:D sanamı bulaşdı makinayamı
-
bildigim fotograf makinelerinde gomulu sistemler vardir.
firmware guncellemesi yapilabilen bir makine ise olabilir ki onun icinde ozel olarak virus yazilmasi gerekiyor diyecegim ki ben hic gormedim rastlamadim duymadim
flashdisk e veya dahili diskine bulasabilir en fazla
-
Makina'yada bulaşabilir,virüsüne göre değişir.Eğer sadece hafıza kartlarına bulaşabilecek tarzda bir virüsse hafıza kartını biçimlendirirsin olur biter.Hafıza kartı dışında makinanın kendi belleğide varsa orayada bulaşabilir.Virüs bulaştığında aaa ben hafıza kartına girecektim burası makinanın kendi belleği dur çıkayım demez.Makina belleğinde kendini kopyalayabileceği boyutta bir boşluk olduktan sonra makinanın belleğinede bulaşabilir.Bu tarz elektronik cihazlara "fabrika ayarlarına geri dön" tarzında bir menüyü boşuna koymuyorlar...
-
Makinaya da bulaşmaz karttaki fotoğraflara da zarar vermez. Karttaki fotoğraflara zarar verecek tarzda bir virüs ise bilgisayardaki fotoğraflara da zarar verir zaten.
-
Flash bellek gibi düşün.Takılan bilgisayarda zararlı program varsa bulaşır.