Fotoğraf Makineleri Ve Video İşinden Anlayanlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Bütçe ne kadar :))

Asıl önemli kısmı yazmamışsınız. Mesela Canon 5d tahminim 7-8 bin lira falandır :)

Ancak sizin yukarıda yazdığınız modeller 1000-2000 TL arası modeller. İyi bir amatör kamera arıyorsanız Samsung'un çekim kalitesi oldukça iyi video kameraları mevcut.

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

2 bin civarı :d kamera diyorsanız kameraları araştırıyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek

hocam 5d türevi makineleri haricinden alacaksan sensörü zaman içerisinde ölü pixel oluşacak makineyi çöp edersin boşuna alma 

video kamera için ise panasonic tercih edebilirsin

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    furkiak
    furkiak's avatar
    Erkek
    visualeffects bunu yazdı

2 bin civarı :d kamera diyorsanız kameraları araştırıyorum

Hocam kamerada karar kıldıysan.

3D Çekim yaparım olayın varsa 

JVC GSTD1B Full HD 3D 650$ ile 1000$ arası değişiyor fiyatları

Almışken sağlam olsun minik olsun iyi video çeksin dersen

JVC GZ-R70 Quad-Proof  

su geçirmez, -10 dereceye ve düşmeye dayanıklı

40 optik 60 dijital zoom, 4.5 saat çekim süresi buda 500 $ civarı

Android Mobil Uygulama - Web Sitesi - Masaüstü Yazılım yapılır. Vitaminsiz Palyaço
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

söylüyorum kardeşim iyi dinle.

Bir kere dslr da manual focus diye bir şey vardır ki illet bişeydir ama sanırım sony a57 de video da oto focus var ama onda da focuslarken lensin sesi videoya yansıyordu.

Eğer kısa film çekeceksen dslr alıcaksın tabi az ışık kullanımıyla cok verimli sonuçlar alırsın ama şu gösterdiğin makineler verim alabileceğin makineler değildir onu söyliyim. Örneğin bende 5d mark2 var zaten piyasada dizilerde bile kullanan bir dslr dır varsa imkanın tavsiye ederim yoksa 60d yada 70d de idealdir.Ama tekrar söylüyorum focus kaçırman çok muhtemeldir.

Ama eğer daha amatör kendi aramda yaptığım şeylerde kullanıcam videosunu diyorsan o zaman handycam tavsiye ederim ki sony nin cidden kaliteli çekim yapan handycamleri var oto focustur sadece ışıksız mekanlarda görüntü alamazsın pek onun haricinde yürür gidersin.

Dslr da video mantığı fotoğraf mantığıdır yani fotoğraf alır gibi kareleri yakalar ve birleştirir.Bundan dolayı dslr ların hepsinde moire problemi vardır internette araştır anlayacaksın ne demek istediğimi. Ama video için dslr alacaksan paradan kaçmayacaksın.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

go pro alabilirsin. 4k video çekiyor.

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Underground
    Underground's avatar
    Erkek

Canon Mark II full hd full :) eğer bütçen uygunsa bunu al diğerlerini kafandan sil

Herkesin işine yaradığın kadar iyisindir Bu Hayatta!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

öncelikle rts bölümü öğrencisi olarak tam 3 yıldır hangi dslr makinenin hangi kalitede video çektiğini hem okulda öğreniyorum hemde araştırıyorum hemde deniyorum. şuana kadar piyasadaki bilindik tüm dslr foto makineleri ile deneme çekimleri yaptım. En iyi sonuc.

5D Mark III - NETLİK AÇISINDAN VE İSO PERFORMANSI GECE CEKİMLERİNDE GAYET BAŞARILI

Panasonic Gh3 - 16 megapixel olmasına ragmen video kaydı neredeyse mark III e kafa tutacak biçimde. iso performansı düşük lakin gündüz çekimlerimde keskinliği ve canlılığı renk uyumu, videoya cekim esnasında mudahale etme netleme gibi etmenlerde daha başarılı. 

Nikon d600 ve d800 modelleride bu makinelerden aşağı kalır yanı yok bu saydığım modeller içerisinde panasonic gh3 ün garantili fiyatı 5500 lira mark III ün garantili fiyatı 10.000 lira :)

nedne bu fiyat farkı diyeceksiniz bir Marka değeri 2- arz talep meselesi :) ayrıca sensör boyutu makinenin görsel ihtişamı megapixelinin fazla olması ve bazı teknik özellikler yüzünden pahalı. lakin amacınız 3421 dolarlık reklam filmleri çok pro işler yapmak değilse neredeyse aynı kaliteyi sunan GH3 ü şiddetle tavsiye ederim. 

senn yazdığın modeller arasındada en iyisi yine tecrubelerime dayanarak söylüyorum 550d.

Ancak şunu unutmayın piyasada öyle lensler varki makinenin fiyatı 5 bin lensin fiyatı 25 bin lira :) yani işin %51 i makinedeyse %49 uda lenste biter.

sen mark III E kit lens takarsın 100 liralık çamur gibi görüntü çıkar. 550 d ye diyafram 1.2 50mm lens takarsın sana cam gibi görüntü verir gece çekiminde. bunuda göz ardı etmeyin. 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    visualeffects
    visualeffects's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    Hakkinen bunu yazdı

öncelikle rts bölümü öğrencisi olarak tam 3 yıldır hangi dslr makinenin hangi kalitede video çektiğini hem okulda öğreniyorum hemde araştırıyorum hemde deniyorum. şuana kadar piyasadaki bilindik tüm dslr foto makineleri ile deneme çekimleri yaptım. En iyi sonuc.

5D Mark III - NETLİK AÇISINDAN VE İSO PERFORMANSI GECE CEKİMLERİNDE GAYET BAŞARILI

Panasonic Gh3 - 16 megapixel olmasına ragmen video kaydı neredeyse mark III e kafa tutacak biçimde. iso performansı düşük lakin gündüz çekimlerimde keskinliği ve canlılığı renk uyumu, videoya cekim esnasında mudahale etme netleme gibi etmenlerde daha başarılı. 

Nikon d600 ve d800 modelleride bu makinelerden aşağı kalır yanı yok bu saydığım modeller içerisinde panasonic gh3 ün garantili fiyatı 5500 lira mark III ün garantili fiyatı 10.000 lira :)

nedne bu fiyat farkı diyeceksiniz bir Marka değeri 2- arz talep meselesi :) ayrıca sensör boyutu makinenin görsel ihtişamı megapixelinin fazla olması ve bazı teknik özellikler yüzünden pahalı. lakin amacınız 3421 dolarlık reklam filmleri çok pro işler yapmak değilse neredeyse aynı kaliteyi sunan GH3 ü şiddetle tavsiye ederim. 

senn yazdığın modeller arasındada en iyisi yine tecrubelerime dayanarak söylüyorum 550d.

Ancak şunu unutmayın piyasada öyle lensler varki makinenin fiyatı 5 bin lensin fiyatı 25 bin lira :) yani işin %51 i makinedeyse %49 uda lenste biter.

sen mark III E kit lens takarsın 100 liralık çamur gibi görüntü çıkar. 550 d ye diyafram 1.2 50mm lens takarsın sana cam gibi görüntü verir gece çekiminde. bunuda göz ardı etmeyin. 

Teşekkürler aydınlatıcı bir yazı olmuş,

Sonuç olarak 550d almaya karar verdim herkese teşekkürler 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

2000 lira bütcen varsa 1599 liraya 600d satılıyor media markette yanında 75-300 zoom lenstte hediye tavsiye ederim. kalan paraya biraz daha ekle 800 liraya 1.4 diyafram 50mm lens al seni tatmin eder. 

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
Toplam Hit: 3277 Toplam Mesaj: 27