

Fotoğraf Makinesi Önerisi
-
-
ipTelefon bunu yazdı
Ohoo kodak battı helvasını bile yedik. Bu saatten sonra oldschool meraklısı değilsen kodak alınmaz
-
Hocam o fiyata Nikon D3000 + 18-55 VR alırsın bütçeyi zorlarsan D3100 18-55 de olabilir , bende Nikon D80 + 18-105 VR var düşünürsen konuşuruz.
-
ayhun bunu yazdısunyy2003 bunu yazdı
hocam fotoğraf makinası olayı evren gibi çeşitler fiyatlar ne istediğindir yani 750-800 lira olmasından ziyada ne istediğindir slr like diye adlandırılan makineler bizler tarafından sadece övülürler ama teknik olarak ne olduğunu tam olarak açıklanmaz
fuji hs 30 40 25 vs vs bu segment makineler slr like dır bana sorarsan ise çok fazla para bağlannmaması (max 450 tl) gereken mercimek kadar sensörlü kompakt makineden farkı olmayan gereksizde diyebileceğim bir makinedir ve senin verebileceğin rakam 750-800 se dslr al kesinlikle canon 1100 d bak 2. el makinelerde bakabilirsin pentax k-r olabilir (lens yönünden kısır olsada)
tavsiyem kesinlikle dslr
Ben katilmiyorum dslr konusuna cunku onu kullanmak sade objektifi cevirip deklansore basmak degildir yeri grldiginde iso ayari yapabilmek yeri geldiginde fokuslamayi ayarlayabilmektir kullanmayi bilmeyen icin buyuk eziyet olur aynali fotomakinalari. Bence lesi sabit ve otomatik bi cihaz almasi cok cok daha mantikli. Tabi birde bu makina ne amacla kullanilacak vatandas eger foto cekmeye merakli biriyse ucuz dslr mantikli ama alip tatilden tatile cok ozel gunlerde kullanilacaksa hic girmemek mantikli aynali makinalara.
bende senin dediğine katılmıyorum hocam o mercimek sensörlü kompak makineden bir farkı olmayan bir makineye de dünya para istiyorlar onlarıda hiç anlamıyorum (bknz. yeni çıkan slr like ortalama 990 tl) he iso ayarı demişsin slr like da da iso ayarı var dslr dada al otomatik mod yada otomatik sahne çekimi ikisiyle de çek arkadaş 750 800 den bahsediyor 400 liralık bir makineden bahsetse dediğinizde haklısınız ben 800 tl yi gidipde mercimek sensöre bağlamam bağlayanı anlamam mani de olmam karar kendisine ait ama dslr alabilecek bir makine varken gerek yok
he bu arada ayna demişken aynasız sony nex3 filan da bir bak hocam mükemmel makinelerdir sensörleri dslr la aynıdır nex5n efsanedir nex3 işini görür her türlü ama
-
dslr aldinmi derdi bitmiyo onun taşıması dert bi objektif alayım desen dünya para fotoğraf kalitesini bilmem ama hiç kullanmadım bişey diyemem internetten okuduklarim bunlar çoğu aldıktan bi süre sonra satiyo dslr işi günlük kullanım icin değil bence.benim için kıstas zoom du gittim sx50 aldım mutluyum çektiğim fotoyu a2 boyutunda net baskı alıyorum daha fazlası işimi görmez zaten ebesinin nikahina zoom yapıyorum uçak fotolari videolari çekiyorum dslr da o kadar zoomu yakalayamazsiniz.işin özü fotoda kalite istiyosan dslr ama masraf yapacak durumun varsa,yok sürekli yanımda olsun zoomda yapayım makroda çekeyim diyosan kompakt
-
up
-
fotograf makinası alma hayal gücü al
dslr alıp ustalaşacagım ben bu işte demiyor isen http://www.hepsiburada.com/liste/canon-powershot-sx150-is-141mp-12x-optik-zoom-30-lcd-hd-cekim-dijital-fotograf-makinesi-fotografcilik-egitim-hediye-/productDetails.aspx?productId=ftkomcansx150&categoryId=248&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d248%26fh_view_size%3d12%26fh_start_index%3d0%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c-ranking_cocktail_bestseller%26fh_secondid%3dftkomcansx150%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252fbrand%253d%257bcanon%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606_60002083%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483606_60002083_248%257d%26fh_refview%3dlister bunu al güle güle kullan parana yazık etme.
ama fiyakalı olsun havam olsun dersen git dslr al ben nikon 3100 18-55 kullanıyorum amcam oğlum yukarıdaki makinayı kullanıyor ve bendn güzel fotograf çekiyor tek sorun hayal gücünde dedşgşm gibi sadece hayal gücü satın al. -
ben çok profesyonel fotoğrafçılık yapmayacam facebook'a kendimin ve ailemin fotoğraflarını atacam diyorsan.
Canon PowerShot SX150IS öneririm kesinlikle. 270 lira civarına satın almıştım. Verdiğim para kuruşuna kadar da helal olsun.

angelofhope tarafından 16/Tem/13 19:43 tarihinde düzenlenmiştir -
yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar,
kafam karıştı şimdi yorumları okudukça 2 ayrı görüş var kompakt al dslr al diye...
Kendim için almayacağım cihazı benim hanıma hediye olarak alcam o yüzden sıfır olması tercih sebebim
Hanım fotograf çekmeye meraklı her zaman yanında taşıyacağı kullanımı pratik kaliteli çekimler yapabileceği, maddiyatıda çok zorlamayacak en fazla 1000tl verebileceğim, yarın bi gün bana extra iş çıkartmayacak bir makine almak istiyorum buna göre önerilerinizi bekliyorum :)
bu saatten sonra dslr olur kompakt olur bakacagım duruma göre...
-
hocam dediğin profile uyan makina kompakt makinalar bende dslr a hiç bulaşma canon ve nikonun dslr like modellerine bak görünüm olarak dslr tipinde olduğu icin biraz daha hoş duruyo bende sx50 var canonun bi arastir istersen olmazsa alt modellerine bak
