Fotoğraf Makinesi Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Ohoo kodak battı helvasını bile yedik. Bu saatten sonra oldschool meraklısı değilsen kodak alınmaz

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JuMaN
    JuMaN's avatar
    Erkek

Hocam  o fiyata Nikon D3000 + 18-55 VR alırsın bütçeyi zorlarsan D3100 18-55 de olabilir , bende Nikon D80 + 18-105 VR var düşünürsen konuşuruz.

[URL=https://meettomy.site] Pretty Womans from your city[/URL]
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sunyy2003
    sunyy2003's avatar
    Erkek
    ayhun bunu yazdı
    sunyy2003 bunu yazdı

hocam fotoğraf makinası olayı evren gibi çeşitler fiyatlar ne istediğindir yani 750-800 lira olmasından ziyada ne istediğindir slr like diye adlandırılan makineler bizler tarafından sadece övülürler ama teknik olarak ne olduğunu tam olarak açıklanmaz 

fuji hs 30 40 25 vs vs bu segment makineler slr like dır bana sorarsan ise çok fazla para bağlannmaması (max 450 tl) gereken mercimek kadar sensörlü kompakt makineden farkı olmayan gereksizde diyebileceğim bir makinedir ve senin verebileceğin rakam 750-800 se dslr al kesinlikle canon 1100 d  bak 2. el makinelerde bakabilirsin pentax k-r olabilir (lens yönünden kısır olsada) 

tavsiyem kesinlikle dslr

Ben katilmiyorum dslr konusuna cunku onu kullanmak sade objektifi cevirip deklansore basmak degildir yeri grldiginde iso ayari yapabilmek yeri geldiginde fokuslamayi ayarlayabilmektir kullanmayi bilmeyen icin buyuk eziyet olur aynali fotomakinalari. Bence lesi sabit ve otomatik bi cihaz almasi cok cok daha mantikli. Tabi birde bu makina ne amacla kullanilacak vatandas eger foto cekmeye merakli biriyse ucuz dslr mantikli ama alip tatilden tatile cok ozel gunlerde kullanilacaksa hic girmemek mantikli aynali makinalara.

bende senin dediğine katılmıyorum hocam o mercimek sensörlü kompak makineden bir farkı olmayan bir makineye de dünya para istiyorlar onlarıda hiç anlamıyorum (bknz. yeni çıkan slr like ortalama 990 tl) he iso ayarı demişsin slr like da da iso ayarı var dslr dada al otomatik mod yada otomatik sahne çekimi ikisiyle de çek arkadaş 750 800 den bahsediyor 400 liralık bir makineden bahsetse dediğinizde haklısınız ben 800 tl yi gidipde mercimek sensöre bağlamam bağlayanı anlamam mani de olmam karar kendisine ait ama dslr alabilecek bir makine varken gerek yok 

he bu arada ayna demişken aynasız sony nex3 filan da bir bak hocam mükemmel makinelerdir sensörleri dslr la aynıdır nex5n efsanedir nex3 işini görür her türlü ama 

tek bir an var ATA mın diz çöktüğü çalar harmandalı zeybek oynar bu dilden firar eden her söz yaydan çıkmış ok gibi (sagopa kajmer) Sago sıcak ekmek üzerine bal kaymak. "Bla bla" larını tartıda tartar bakkal aylak. Aşkın bir sabunsa köpürt beni Pentax
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    dslr aldinmi derdi bitmiyo onun taşıması dert bi objektif alayım desen dünya para fotoğraf kalitesini bilmem ama hiç kullanmadım bişey diyemem internetten okuduklarim bunlar çoğu aldıktan bi süre sonra satiyo dslr işi günlük kullanım icin değil bence.benim için kıstas zoom du gittim sx50 aldım mutluyum çektiğim fotoyu a2 boyutunda net baskı alıyorum daha fazlası işimi görmez zaten ebesinin nikahina zoom yapıyorum uçak fotolari videolari çekiyorum dslr da o kadar zoomu yakalayamazsiniz.işin özü fotoda kalite istiyosan dslr ama masraf yapacak durumun varsa,yok sürekli yanımda olsun zoomda yapayım makroda çekeyim diyosan kompakt

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

up

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben çok profesyonel fotoğrafçılık yapmayacam facebook'a kendimin ve ailemin fotoğraflarını atacam diyorsan.

Canon PowerShot SX150IS öneririm kesinlikle. 270 lira civarına satın almıştım. Verdiğim para kuruşuna kadar da helal olsun.

angelofhope tarafından 16/Tem/13 19:43 tarihinde düzenlenmiştir

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kapil
    kapil's avatar
    Erkek

yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar,

kafam karıştı şimdi yorumları okudukça 2 ayrı görüş var kompakt al dslr al diye...

Kendim için almayacağım cihazı benim hanıma hediye olarak alcam o yüzden sıfır olması tercih sebebim 

Hanım fotograf çekmeye meraklı her zaman yanında taşıyacağı kullanımı pratik kaliteli çekimler yapabileceği, maddiyatıda çok zorlamayacak en fazla 1000tl verebileceğim, yarın bi gün bana extra iş çıkartmayacak  bir makine almak istiyorum buna göre önerilerinizi bekliyorum :) 

bu saatten sonra dslr olur kompakt olur bakacagım duruma göre...

Orman Mühendisi //
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek
    hocam dediğin profile uyan makina kompakt makinalar bende dslr a hiç bulaşma canon ve nikonun dslr like modellerine bak görünüm olarak dslr tipinde olduğu icin biraz daha hoş duruyo bende sx50 var canonun bi arastir istersen olmazsa alt modellerine bak

Toplam Hit: 3908 Toplam Mesaj: 23