Fotoğrafçılar Photoshop İle Ne İş Yapar?
-
Merhaba arkadaşlar; //direkt konuya giriyorum.
Bir fotoğrafçıda çalışmayı amaçlayarak PS öğrenmek istiyorum. Fakat fotoğrafçılar PS in hangi özelliklerini kullanır? Ne iş yaparlar?
Bu konular hakkında tam bilgim yok ve PS deneyimim de yok... Birkaç kez bir fotoğrafçı arkadaşımın yanında bakmıştım, renk ayarlama ve sivilce, yüz kırışıklıkları gibi yüz hatları üzerinde ufak tefek ama etkili çalışmalar yapıp, acayip süper fotoğraflar ortaya çıkarmıştı.
Her neyse forumda fotoğrafçı arkadaşlar ya da bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa, yardımlarınızı yorumlarınız bekliyorum.
saygılar...
-
montaj :)
arkadşımun biri işleri çok yoğun olduğundan benden bi ricada bulundu falanca filanca fotoğraçıda vesikalklarım var gelirken uğra al diye 15 dk aradk fotıcuyla bylamadık..
eleman nasıl bi sivilve operasyonu yaptıysa arkadaşmı tanıyamamştım :)
-
ps kolay öğrenilir az krcala..
edüt: ... -
vesikalıkta fazla belli olmaz diye stamp tool ile adamın yüzünün mına koyarlar başka da bi bok yapmazlar
hesapta yüzdeki pürüzleri temizliyomuş sakalları temizliyomuş
küfür edicem şimdi zihniyetlerini şa'payım
(stamp toolla yaptığını gözlerimle gördüm, senin benim gibi özene bezene yapmıyorlar)
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
vesikalıkta fazla belli olmaz diye stamp tool ile adamın yüzünün mına koyarlar başka da bi bok yapmazlar
hesapta yüzdeki pürüzleri temizliyomuş sakalları temizliyomuş
küfür edicem şimdi zihniyetlerini şa'payım
(stamp toolla yaptığını gözlerimle gördüm, senin benim gibi özene bezene yapmıyorlar)
-----------------------------Evet doğru söylüyorsun bir fotoğrafçı olarak bizde öyle şeyler yapıyoruz ancak bunun öncesi de ücretli alınmış Rötuş filtreleri kullanılır ondan sonra stamp kullanılır, dijital ortama yeni geçmiş olanlar ise sadece stamp kullanır. Sadece vesikalıkta işe yaramaz, iyi kullananlar gelin fotoğraflarını çok iyi montajlar, müşteri kitlesine göre ve muhitine göre kullanım şekli baya bir değişiyor.
-
teşekkürler arkadaşlar, sağolun :)
-
güzel bir köylü kızına makyaj yaparsınız, üzerinde oynarsınız çizersiniz.
saf güzelliği olan kız gider, üstüne concon veya yaptığınız herhangi bi güzellikte bi bayan gelir.
yine güzeldir.
ama saf değildir :))
-
O vesikalıkları 4,5-6 ve 3,5-4,5(pul) kırparlar isteyen müşterilerin yüzünü pürüzsüzleştirirler (!)istemeyenleri natural bırakırlar(!).Renk ayarlarlar, yüzü uzun olanları basık hale getirir boyutlar.vsvs
Dijital resimler yaparlar:Bu arkada fon olan resimlerdir.O resmi düz fondan ayırırlar(keserler) fon resmine monte ederler Dijital birtakım efektler verirler ve ps sayesinde 15*21,18*24 ve 26*32 boyutlarında baskıya uygun hale getirirler.
kısaca resimin üstünde istediklerini yapabilirler(aklına ne gelirse artık)
-
Fotoğrafçılar, genellikle fotoları manipule yaparlar.
Araçları çok iyi bilmen lazım.Işık ayarlarını iyi bilmen lazım.Filter kısmının tamamını iyi kullanabilmen lazım kolay gele.Yardım istersen özelden sorabilirsin.
-
pohotoImpression 3 ile çok harika şeyler yaparsı fotoyuda bozmaz her pikselde çalışırsın en büyük özelliği kare pikselleri yumşatırsın başka prg larda yok yani şöyle açıklayım pikselleri büyüttünmü kare şekline alır bınlarla aynama yine kare şeklinde olur tek bu programda köşeleri fırçalarla kırarsın ince darbe yaparsın oda resimlerde büyüttüğünde bozuk ve ince iz omaz bu çok önemli yarın profesyonel olunca ne demek istediğimi anlarsın bu proğramla dijital resmi fırça darbeleri ile saç bile yaparsın bunla çok renkler oynarsın montajlar yaparsın istediğin büyüklüklte vesikalık basarsın tek tuşla pirint yaptıgında sürgülü port ile kaydırarak boyutunu bir saniyede ayarlarsın basarsın ayrıca kalabalık bir guruba resim eklemek istersen aynı ortamın rengini ekleyeceğin resme yaparsın orjinali ile ayır edemezsin ünlü sürrealist resaam andre v de bu brogramı kullanıyor ve çok şahane resim yapıyor bende şimdi izmirde bir lisede dijital sürrealist resim kulubune ders veriyom basit ve hızlı yapmak için kullanıyom intten her yerden indirebilirsin nasıl yaptığımı merak ediyorsan tel veya pm görüşelim yaptıgım resimlerden sana atabilirim zevkli bir ugraş başka kısa prg larda var ama buna alıştınmı herşeyi yaparsın selamlar
-
Biraz genel olarak photoshop'u öğren ondan sonra git arkadaşını tekrar izle. Neleri kullandığına bak. Bir sürü araç kullanılıyor. Cilt için ek filtre pluginleri kullanılır. Renk ayarlaması için gerekirse 4-5 farklı yeri kullanırsın. Sen kendin biraz öğren sonra fotoğrafçı birini izle ya da anlatsın sana. Her fotoğrafçı da fotoğrafçı değildir. 2 sivilce yoketmekle fotoğrafçı olunmuyor. Önemli olan surat şeklini bozmadan resmi güzelleştirmek. Stampla deli gibi surata girip üstüne blur veren fotoğrafçıyım diye dolanıyor ortalıkta.