Fransa-Türkiye

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

diğer yorumlarda da gördüm laikliğin fransadan geldiğini yazanlar vardı...

Atatürkün getirmiş olduğu sistem isviçreden gelmiştir fransayla ilgisi yok. ha fransızlarda benimseyip kullanmışlardır olabilir. france yazısını her okuduğumda içimde bir düşmanlık belirtisi doğuyor. taaa 1100 lü yıllarda kurtuba ve el gırnata bilim medresesini fransız kralı fahrenayt ve ispanyol kralice birlikte ecdadın bilimini kıskanıp kapatmışlar.ve türk müslümanların sahip olduğu yerleri ellerine geçirmişler ve müslümanları azınlık olarak gösterip bi zaman sonrada baskı ile kovmuşlardır. hani bilirsiniz fransız ihtilali ni . işte ecdad da 1100 lü yıllarda aynısını yapmıştı ama itolit fransız kralının gücüne gidip önünü kesmişler.

şimdiki yüzyıla gelirsek. giydiğimiz don fransız üretimi. ilaçtı gıdaydı içecekti ayakkabıydı elbiseydi hepsini alıyoruz ve giyiyoruz. neden ? bilinçsiz bir toplum olursa..... hani bu itolit fransızlar 2 yıl önce (sözde) ermeni soykırımı yoktur diyenleri hapis ve para cezası koymuşlardı ??? ya onların cezayir soykırımı nerdeee.osmanlının yıkılmasında başlıca görev fransızlarındır ingilizlerden sonra. ermenilerin körükleyip iç savaş çıkartmayı destekleyip isyanı çıkartan fransızlardır. ve ermeni terörünü destekleyen yani 1972 85 YILLARI pkk ile işbirliği yapıp ülkemize terörü sokan ve onlara yardım yapan fransızlardır.

Ama bi yandan onlarda da geçen sene isyan vardı zenci gençler(2.sınıf olarak görüldükleri için) ülkeyi berbat edip arabaları yakmışlardı ve olağanüstü hal ilan edilmişti.

aklımdaki düşünce bu fransızlar ingilizler gibi yaşlı moruk olup. artık nesilleri devam etmemeye başlasın. tek dileğim bu.....

dipnot: Umarım biz türk gençleri olarak geleceğin en genç ülkesi kalma özelliğini taşıdığımız için bizi kullanmalarına izin vermeyizzzz.

yani biz türk olarak onları sevmiyoruz sadece ekonomi için el çırpıyoruz.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahmaran
    sahmaran's avatar
    Dişi

<< Fransa'nın sembolü neden horozdur biliyor musunuz?
    Geçen gün bir Fransız müşterimle sözde "Ermeni Soykırımı" yasası ile ilgili konuşurken ona sunu söyledim : "Anlamadığım bir sey var :
    Biz kimsenin isine karışmazken özellikle Avrupa ülkelerinde Türkiye hakkında kendi kendilerine kararlar almak gibi bir alışkanlık var.

Üstelik siz Fransızlar Cezayir'de yaşadıklarınızı unutuyorsunuz, nasıl olup da bir numaralı demokrasi savunucusu olduğunuzu iddia ediyorsunuz anlamıyorum "
    Bunun üzerine müşterim sordu :
    " Fransa'nın sembolü neden horozdur biliyor musun?"
    "Neden? " dedim :
    Cevabi aynen şöyleydi - hiçbir kelimeyi değiştirmiyorum :

"Kendi ayakları b.kun içindeyken şarkı söyleyen tek hayvan horozdur "

da ondan.
    Sanırım durumu hiçbir cümle daha iyi özetleyemezdi.. >>

Alıntıdır...

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    zigana bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşım bir zamanlar osmanlıda ingiliz hayranlığı vardı.Bizim canımızı okuyan ve sonunda gerekli cevabı alanlarda ingilizler oldu.Şimdide fransız deyip duran ben değilim kusura bakma.2 değil 10 kerede yazarım böyle şerefsiz bir ülkenin hayranlarını gördükçe.inan şahsınız adına üzülüyorum.Pkk destek veren bunlar.asalayı yıllarca sırtında besleyen bunlar.AB konusunda ( AB amk)  en çok karşı çıkan bunlar.Nedir bu fransız hayranlığı ? Adamlar düne kadar ülkesine Türk göçmen aldı hangi şartla? biliyormusun bunlarıda fransa deyip duruyorsun

Benim yazımın ozentilik deil realistlik oldugunu anlayamıyorsun, hadi bunu yapamadın olabilir bide dikine ahkam kesiosun anlamıyorum. Fransa belki dunyada en nefret ettigim dewlet ama yigidin hakkını hakkettiklerinde vermek lazım unutma

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jannissary
    jannissary's avatar
    Erkek

bu rejim tartışmaları cumhuriyet tehlikede tartışmalarının tek bir nedeni var oda sağ ve sol kesimlerin birbirlerini

"çekememeleri"...

bu yıllardır böyledir cumhuriyet kuruldğnda hilafet yanlıları vardı, din elden gidiyor dediler ,menderes dönemi oldu

"sağ" kesim türkiyede hortladı!! battık,ölüyoruz,öldük bittik diye haykırmaya başladı sol kesim.. yıllar böyle sağ-sol

didişmeleriyle geçti gitti arada 3 darbe yaşadık binlerce adam düşünce suçlusu ilan edildi öldürdü sağcısıda solcusuda...

ve yıl 2007 yine aynı noktadayız hala iktidara sağ parti gelince rejim tehlikede diye yada türlü bahanelerle sol kesim

ayaklanıyor,eğer sol bi hükümet gelsede bu sefer sağ kesim din elden gidiyor dinsizleştiriliyoruz yada komünizm geliyor

gibi endişeler içine düşeyor... ama sonuç  yine aynı yine cumhuriyet yine cumhuriyet... sipidik kardeşe cevaben;

bizde hiç bişey olmaz rejim değişmez şimdide değişmez tkp'de gelse değişmez... çünkü bizim siyasilerimizin yada

vatandaşlarımızın rejimle sorunları yok bizim asıl sorunumuz kendimizle ,bize ters düşüncedeki insanların başalarılarını

içimize sindirememizle ilgili... bak şimdi iktidarda akp var ve sol kesim 2002 den beri ayakta.. neden? çünkü sorunlu bi

toplumuz çekemiyoruz birbirimizde ondan.. yok efendim rüşvetle oy alınmış, yok efendim planlar programlar yapılmış,

oyunlar dönmüşte iktidar olmuş vs vs vs... dikkat edersek hep varsayımlar üstüne konuşuyoruz yada asıl amacı

"devlet yönetimi" olmayan somut olaylar üzerine tartışıyoruz..çok değil bi kaç yıl sonra başka bi hükümet gelecek sağ yada

sol farketmez ve yine bi şekilde o adamlarada b*k atılacak solcuysa komünist özentisi,sosyalist kalıntısı,sovyet hayranı

hatta terorist denecek sağcıysa yine aynı söylemler ortada dolanacak ama yine bişey değişmeyecek hepsi birer

"şehir efsanesi" yada "rivayet" olmaktan öteye gidemeyecek... bizim burda asıl halletmemiz gereken ve görmemiz icab

eden sorun olayların bitişiyle meydana gelen sonuçları içimize sindirebilmek.. sağ yada sol bi kesimin üstünlüğü varsa

bunu kabul etmek kabul etmesek bile saygı duymak böyle birbirimize küfür ederek birbirimzden alıntı yapıp birbirimizn

fikrine karşı çıkarak yada birbirimizin cümlelerinde hatalar tezatlar arayarak veya genellersek bu söylediklerimi;sadece

"konuşarak" bir yere varamayız bırakın aylarca tartışalım ama gene birşey değişmiyecek lafla peynir gemisi yürümez

dostlar eğer sisteme yada mevcut duruma karşıysak icraat edelim birbirimize söverek ülkenin devlet erkanına b*k atarak

bir yere varamayız ancak egolarımızı tatmin ederiz...

15-17 yaşları arasında ham bünyeli,cahil,karanlık beyinler tarafından yetişmiş geleceğin statükocu elitleriyle bayağı ve gereksiz tartışmalardan sıkıldığımdan dolayı artık siyasi tartışmalarda boy göstermeyeceğim. o konulara yazanlara dışardan bakıp cahilliklerini nasıl kustuklarını son derece iyi görebiliyorum.size kolay gelsin. isteyen herkes üstüne alınabilir. gocunduysanız pm atabilirsiniz.
Toplam Hit: 2826 Toplam Mesaj: 15