Freedos Hakkında. Soru/Sorun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

tahta bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam FreeDos demek bilgisayaın üzerinde yüklü bir işletim sistemi yok demek.yani bir FreeDos bir işletim sistemi değil.bilgisayarı alırken işletim sistemine de ekstra para ödemediğin için daha uygun fiyata alıyorsun.aldığın bilgisayarcıdan rica edersen istediğin bi işletim sistemini yükleyeceklerdir.

Aldığın yer yüklemiyorsa bile en fazla20 lira diye tahmin ettiğim bi ücrete herhangi bir yerden (orjinal olmayan Cracklenmiş) bir işletim sistemi yükletebilirsin

bi google a freedos yazmayı deneseniz. freedos ms-dos gibi bir işletim sistemi. ha bunu işletim sisteminden saymayıp işletim sistemi değil o diyorsan birşey demiyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

edit.

enjoy i'm vaccinated
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:

tahta bunu yazdı:

Hocam FreeDos demek bilgisayaın üzerinde yüklü bir işletim sistemi yok demek.yani bir FreeDos bir işletim sistemi değil.bilgisayarı alırken işletim sistemine de ekstra para ödemediğin için daha uygun fiyata alıyorsun.aldığın bilgisayarcıdan rica edersen istediğin bi işletim sistemini yükleyeceklerdir.

Aldığın yer yüklemiyorsa bile en fazla20 lira diye tahmin ettiğim bi ücrete herhangi bir yerden (orjinal olmayan Cracklenmiş) bir işletim sistemi yükletebilirsin

bi google a freedos yazmayı deneseniz. freedos ms-dos gibi bir işletim sistemi. ha bunu işletim sisteminden saymayıp işletim sistemi değil o diyorsan birşey demiyorum.

hocam ders vermıyor kımse burda adamın sordugu soruyu okursan sızın o muhtesem fredos bılgınıze sahıp olmadıgı anlayıp onun anlıyca dılde cevap verılmıs oldugunu anlarsın:)

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

freedos - işletim sistemi yok demek hocam

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

Microsoft'un 1999'da MS-DOS'u geliştirmeyi durdurması üzerine serbest DOS'u yaşatmak için doğmuş GNU Genel Kamu Lisansı kapsamında açık kaynaklı gelişmiş bir DOS tabanlı işletim sistemidir. Amacı DOS ile %100 uyumlu olmaktır ve bu hedefe neredeyse tümüyle ulaşılmıştır. Bu işletim sistemi ile yine açık kaynaklı Arachne web tarayıcısını kullanarak, çok eski bilgisayarlar ile İnternete son derece ucuza bağlanmanız mümkündür.

Özellikleri [değiştir]

• Ücretsizdir.
    •  %100 açık kaynaklıdır. (GNU Lisansı ile dağıtılmaktadır.)
    • DOS tabanlıdır.
    • DOSBOX veya DOSEMU (Linux altında dos emülatörü) altında çalışabilmektedir.
    • İşletim sistemi yazmak isteyenler için 16 bitlik bir deneysel ortam ve örnek kaynak kodları vardır.
    • Eski DOS uygulamalarını sorunsuz çalıştırabilir.
    • Uzun dosya isimleri, NTFS, HPFS ve FAT32 desteği vardır.
    • 1.0 sürümünden itibaren HTML gösterici (Yardım için), HTML tarayıcı Arachne, dosya arşivleme (ZipGzipBzip, ...) programı ve müzik çalar bulunmaktadır.
    • ISO dosyası olarak indirilir ve CD'ye yazılması gerekir. (http://www.freedos.org/freedos/files/)
    • İçinde oyunlar da vardır. (DoomKraptorBolitare, ...)
    • USB desteği vardır.
    • 32 bitlik sürümü de vardır.

FreeDOS-32 projesi proje sayfası: bu bağlantıdan erişebilirsiniz.

...
Toplam Hit: 3050 Toplam Mesaj: 16