FTP İçeriğini Gösteren İndex.Php Nasıl Yapılır?
-
Merhabalar, 5gb kadar bir host'um var ve içerisine bazı programcıklar, e-booklar, mp3ler felan atacağım ama, öyle file hosting script'e gerek yok, ftp den ulaşıp, dosyaları ben yollamalıyım ve misal ?????.com diye girdiğimde site yerine ftp görünümü olan, dosyaların listelendiği, üzerine tıklayınca bilgisayara inen bir uygulama arıyorum, acaba nasıl olur? Yahut buna benzer bir sistemi nasıl kurarım?
-
PHP için söylüyorum,
Programları FTP'ye upload ettikten sonra adını ve indirme adresini MySQL'e kaydettirip, while döngüsü ile çekip sıralattırabilirsin.FTP gibi görünüp görünmemesi tasarıma bağlı fakat bu şekilde dediğin işlemi görür.
-
MySQL'e kaydettirip, while döngüsü ile çekip sıralattırabilirsin
burasını pek anlamış değilim, acaba içeriğini açıklarmısınız yoksa ben uğraşıp mı bulayım?
-
cAgatayguley bunu yazdı:
-----------------------------
burasını pek anlamış değilim, acaba içeriğini açıklarmısınız yoksa ben uğraşıp mı bulayım?
-----------------------------Hocam, php bilmiyorsan o aşamayı yapamazsın.
-
Pekala, çok teşekkür ederim. Acaba başka bir çözüm yolu bulabilir miyiz?
-
cAgatayguley bunu yazdı:
Pekala, çok teşekkür ederim. Acaba başka bir çözüm yolu bulabilir miyiz?
-----------------------------PM'den iletişim adresini atarsan ben yardımcı olurum.
-
cAgatayguley bunu yazdı:
-----------------------------Hocam php öğrenmen lazım öncelikle
-
http://www.phpexplorer.com/Kategoriler/PHP/dosya-yoneticileri
Eğer yanlış anlamadıysam burada aradığın gibi birşey bulursun
-
PHP Öğrenmek zor mudur peki? HTML gibi basit değildir sanırsam.
PHPde basit düzenlemeleri yapabiliyorum fakat otur sıfırdan kod yaz deseler, biraz zor :)
-
.htaccess ile bile yapılır hiç kasmaya gerek yok.
şifre bile koyabilirsin klasöre.
http://www.acikbilgi.com/2006/03/05/htaccess-kullanimi-ve-ipuclari/
-
Hocam klasörlerin içine index dosyası koymazsan zaten dosyalar listelenir. Apache kendisi yapıyo zaten bunu.
Ayrıca istersen biraz php bilgisi ile kendine özel bişi de yapabilirsin. Mysql'e falan da gerek yok. Klasör içindeki dosyaları okumak gezmek için fonksiyonlar var :)