Full HD Telefonlar Ve 4K Monitörler Gereklimi
-
4k bence ölü doğacak
-
DrKill bunu yazdıPanxeR bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Telefonda 1080P çok gereksiz bir çözünürlük. Cihazın işlemcisini, gpu sunu zorlayarak boşa pil tüketmesinden başka bir işe yaramıyor hocam.
Niye gereksiz olmadıgını yazdım. Yeni nesil işlemciler sıkıntı çıkartmadan destekliyor full HD yi , evet şuan biraz zorlayacaktır ama
daha iyisini yapmaya mecburlar. Zaman içersinde mobil cihazlar ya daha büyük bataryalara sahip olacaklar , yada her yerde sürekli kablosuz şarj olacaklar :)
Gereksiz olup olmadıgını anlaman için s3 ve s4 ü yan yana tur ve ekranlarına bak hocam.
torpedo_XL Hocam , ripciler zamanla boyut / kalite oranını tutturacaktır :)
Hocam s4 ile s3 arasındaki ekran farkı çözünürlüğünden kaynaklanmamakta! Ekranların boyutları farklı. s4 ün ekranı daha büyük. Yani farkedilebilir çözünürlük artıyor. Bu yüzden kalite farkı var. Sadece çözünürlük yükseldiğinden değil. İnsan aşağı yukarı 30cm'den bakan bir göz için 286.5 DPI'a denk gelmekte.. Bu yüzden gereksiz pixel işlemlerine pil harcanmasının bir anlamı yok. Daha büyük bataryalara sahip olacaklar diyorsun kaç yıldır bu akıllı telefon olayı var hala bu akıllı telefonlar o kadar pil gücüne rağmen 1 günü zor dolduruyorlar dolu dolu.
İnsan gözü pixelleri ayırt edemiyor evet, ama görüntü insana daha güzel geliyor. Yani daha yüksek çözünürlük her zaman daha yumuşak hatlar oluşturacağından ekran da daha iyi.
s3 ile s4 arasındaki büyüklük farkı 0.3 inc hocam.
s3 batarya Li-Ion 2100 mAh battery
s4 batarya Li-Ion 2600 mAh battery
Akıllı telefonların zaten bataryası 1 günü çıkaracak şekilde üretiliyor , çok az örnek var motorla MAXX serisi gibi kocaman bataryayla gelen.
Ceptelefonlarındaki tüm teknoloji gelişiyor
İşlemcilerin işlem gücü artarken enerji tüketimleri en aza indirilmeye çalışılıyor diğer donanımlarda öyle. Ve başta ekran.
Evet daha uzun ömürlü batarya , daha iyi kamera , daha güçlü işlemci hepimiz istiyoruz , fakat daha yüksek çözünürlük de gerekli.
Şuan kullandıgınız ceptelefonlarındaki donanımlar için herkez bir zamanlar ne gerek var diyordu. Ama gerek var. Her zaman daha iyisi üretilebilir. ve Üretilecek :)
PanxeR tarafından 15/Tem/13 17:35 tarihinde düzenlenmiştir -
330~350ppi den sonrası cep için sadece göz boyama ürünüdür, göremediğiniz pixeller için boşu boşuna kasılan ve performanssız çalışan oyunlar/uygulamalar demektir.
4k ise pclerde ve tvlerde zamanla yaygınlaşacaktır ama şimdilik çok da şartmış gibi gözükmüyor.
-
mAkale süper olmuş. Teknolojinin duracağı bir yer yok anlaşılan. Anca kıyameti andıran bir savaş olacak da insan nesli dibe vuracak da, bi öyle durur teknoloji...
-
adam gelecek yorumlar için bile detayını vermiş
OKUMAK İSTEMEYENLERE ÖZET EN ALTTADIR:D:D
-
PanxeR bunu yazdıDrKill bunu yazdı
Telefonda 1080P çok gereksiz bir çözünürlük. Cihazın işlemcisini, gpu sunu zorlayarak boşa pil tüketmesinden başka bir işe yaramıyor hocam.
Niye gereksiz olmadıgını yazdım. Yeni nesil işlemciler sıkıntı çıkartmadan destekliyor full HD yi , evet şuan biraz zorlayacaktır ama
daha iyisini yapmaya mecburlar. Zaman içersinde mobil cihazlar ya daha büyük bataryalara sahip olacaklar , yada her yerde sürekli kablosuz şarj olacaklar :)
Gereksiz olup olmadıgını anlaman için s3 ve s4 ü yan yana tur ve ekranlarına bak hocam.
torpedo_XL Hocam , ripciler zamanla boyut / kalite oranını tutturacaktır :)
Tabi ki "bilgi" açısından bakarsak hiç bir bilginin ya da teknolojinin gereksiz olduğu söylenemez..
çünkü hangi bilginin günün birinde neye yarayacağı bilinemez..
Endüstri bunu yapabilme gücüne ve olanakalrına erişmişse yapar, üretim bandı uygun hale gelmişse artık bunu üretecek ve eskiyi üretmeycektir..
Benim de evde tüplü tvm vardı , bozulduğu bazı evsel durumlardan dolayı ve tamiri anlamsız olduğu için gittim 3d smart led aldım ,çnkü başka bir şeye para vermek (hd alıcısız 3d siz) fiyat/teknoloji oranı açısından çok saçma oluyordu.. ama eski tv bozulmasaydı hiç de almazdım..
fulhd çözünürlük benim için yeter de artar bile.. yüksek çözünürlüklü filmler sanki film değil mizansenmiş gibi geliyor..rahatsız oluyorum...
kendi adıma 4k nın günlük kullanım adına gereksiz olduğunu söylerim.. Ama bazı alanlar olur zaruridir...
Biz 4k tv alarak zarurui alanlaı sübvanse etmiş olacaz..
Diğer tarfatan iş ppi den ziyade yüksek çözünürlük renk tanımlamaya yönelmeli
-
Prometheus bunu yazdı
4k bence ölü doğacak
aynen
-
telefonu bilmiyorumda
ofiste 1920x1080 monitör küçük geliyor 3d programlarla ile uğraşırken
-
İşim gereği röntgen cihazı kataloglarının birinde okumuştum. Biliyorsunuz artık filmli röntgen kalmadı, çekip bilgisayara atıyor ve okuduğum röntgen makinesi ile gelen ekran samsung marka 3000x3000 pixel di. 4k dediğiniz yaklaşık 8,8 mp ama adamlar en az 2 yıldır 9mp ekran satıyorlar üstelik 21 yada 24 inç. bu ekrandan almak istemiştim. Daha fiyatını bile sormadan -ki hala da bilmiyorum fiyatını- satıcı bilgisayarlardaki ekran kartları içinde bu çözünürlüğü destekleyen yok ne yapcan alıpda demişti.
8lrde bunun 8k sı var. Emar gibi cihazlarda kullanmayı planlıyorlardı. 8k yaklaşık 35 mp dir. 4k ölü doğmadı, çoktan uygulaması var. Sağdece ev kullanıcılarına eski teknolojiyi satmak için acele etmiyorlar. -
wert bunu yazdı
telefonu bilmiyorumda
ofiste 1920x1080 monitör küçük geliyor 3d programlarla ile uğraşırken
Kaç inc oldugunu yazmamissin hocam.