Full Text Search Nasıl Yapılır
-
geçen günlerde arama sorgusu diye bi konu açmıştım ne yapmak istediğimi orada belirttim konu bu değil tabi bunun sonrasında rene hoca full text search konusunu araştırmam konusundaki telkiniyle nette dökümanları okudum kurcaladım fakat beceremedim ya ben bulamadım ya da nette yeterli döküman yok bunun nasıl yapıldığını adım adım anlatacak mürid var mı umarım tahribat dökümanlarına da bunu ekler ayrıca şunu merak ediyorum sql serverda mevcut access mdb veri tabanını kullanamıyomuyuz
-
1. Full text search kazık bi iş :)
2. Tahribat aramalarında Full Text Search Kullanıyor...
3. Sql Serverda Full Text Search İçin Türkçe desteği direk olarak gelmiyor, örneğin arama yazısını araşırsın ama içinde türkçe geçen harfler oldumu sapıtıyor, onu Sql Servera öğretmen gerekiyor, Başlı başına kazık bir işlem bu...
4. Bende bir dökümanı vardı kendi yazdığım ilerde lazım olur diye, geçen bi arkadaşda istedi fakat arıyorum arıyorum bulamıyorum :|
5. Bulunca ekleyim...
-
sql server --> Linüx makinadır.
Acces veri tabanı ---> Windows makinadır.
Ama artık artık her iki db yide barındırabilecek siteler var :)
Full Text search :) Ne bu :) konunu takipdeyim ...
Anladığım kadarıyla bi siten var yada kodluyon arama sistemimi ekleyeceksin öle bi şeymi ?
-
evet kodlamaya çalışıyorum desem daha doğru olur sanırım daha önceleri sadece localde accessle kendimi geliştirmek için takılıyodum şimdi bu arama sorgulamasını önce halletmem gerekiyo çünkü arama sorgusunun kullandığı veri türü tablo yapısına göre veri tabanı şekillenicek be işi çözmeden adım atamıcam atarsan gereksiz olma ihtimali var gerçi bi kaç değişiklikle sorun aşılabilir ama işin temelini bu olay oluşturuyo gibi düşünüyorum
rene hocam evet nette türkçe dil sorununu yaşayan arkadaşların sorunlarına rastladım microsoft dökümanına göz attım işin orasına henüz gelemediğim için incelemedim :D dökümanı bulursan çok iyi olur gerçekten
yani diyosun ki access veri tabanı hani şu localde kullandığımız onu sql servera aktaramayız ikisinde yapılan işlemlerin performansı açısından tercihler değişiyo gibi bu konuda önerisi, bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa güzel olur
-
Accessi msqqle sql olarak kullan...
Accessde veri alma verme bölümü var 2008 de oradan export edebilirsin...
-
rene hocam ya o dökümanı paylaştığın vakit haberdar edermisin ya da nette ingilizce de olsa verebileceğin bi kaynak var mı
-
bu konuya dair elinde döküman olan fikir paylaşacak başka mürid var mı
-
Hocam bi kere express değil, adam akıllı 2008 serverın bi versiyonunu indir...
http://www.wherecanibuyit.co.uk/ASP/full-text-search.html adresinde cok güzel bir şekilde anlatılmış...
gene aynı şekilde http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms142571.aspx adresinde microsoftun sitesinede full text search developer center burada...
İngilizcen varmı?
Edit : valla gene baktım gene bulamadım dökümanı, mssqle türkçe eklenmesi lazım öncelikle onu hallettmen lazım, türkçe sitelerde vardı internette...
-
Ohh buldum :|
Mssql 2008'e türkçe wordbreaker ekleme
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms345188.aspx
-
eyw hocam sql serverın 3gblik bi isosunu almıştım arkdaştan pc biraz eski olduğu için 2005 express kurmuştum sistem gereksiniminde fazla bi fark yok sanırım onu deniycem artık sağol
-
istiyosan mssql 2008 upload edeyim?