Galaxy S4 Vs Sony Experia Z

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    niRvana_GG
    niRvana_GG's avatar
    Erkek
    suhatuna bunu yazdı
    niRvana_GG bunu yazdı
    HTC ONE siker affetmez...

Bi bak bakalım kim s*ker affetmez ... http://kiyas.la/tr/cep-telefonu/karsilastir/HTC-One-vs-Samsung-I9500-Galaxy-S4 

Neyle s*kicek?   Öğlene dogru bıten bataryasıyla mı? Bırak usta ıkısı de ne oldugunu bılıyoruz !

Şurayı bı oku :

HTC One seçmek için haklı nedenleriniz

Piksel%20YoğunluğuDaha yüksek pixel yoğunluğu469 PPIvs441 PPI

Samsung I9500 Galaxy S4 seçmek  için haklı nedenleriniz

AMSUNG
    I9500 GALAXY S4
    vs HTCONE

Samsung I9500 Galaxy S4 seçmek için haklı nedenlerinizYUKARI.:.

SAMSUNGI9500 GALAXY S4 vs HTCONE
    • Genişleme%20KapasitesiDaha fazla disk genişletme kapasitesi64 GB'a kadarvsGenişletilemezOne modelinde kapasite genişletme imkanı yok!
    • BoyutDaha küçük boyutlar136.6 x 69.8 x 7.9 mmvs137.4 x 68.2 x 9.3 mm%14 civarında daha az yer kaplıyor
    • NFC%20ÖdemeNFC desteği (Temassız hızlı ödeme)VarvsOpsiyonelBu cihazda NFC teknolojisi kullanılıyor. Bu özellik sayesinde marketlerde ya da belirli ödeme noktalarında, cihazınızı NFC okutuculara yaklaştırarak alışveriş yapabilirsiniz.
    • Fotoğraf%20Kamerası%20PikselÇok daha yüksek çözünürlüklü kamera13 MPvs4 MPFotoğraflarınızı, büyük ve kaliteli baskı için 3,25 kat daha detaylı çekin
    • İşlemciDaha güçlü işlemciExynos 5 Octa 5410 Quad-core 1.8 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.2 GHz Cortex-A7vsQualcomm APQ8064T Snapdragon 600 Quad-core 1700 MHz KraitUygulamalarınız ve oyunlarınız için daha güçlü ve hızlı bir işlemci (%6 civarında daha hızlı)
    • Ekran%20BoyutuDaha büyük ekran4.99"vs4.7"Yaklaşık %13 daha büyük ekran
    • Ekran%20TipiOLED ekranSuper AMOLEDvsSuper LCD3OLED ekranlar genelde daha parlak ve canlı renklere sahiptir
    • İncelikDaha ince7.9 mmvs9.3 mm%15 daha ince tasarım
    • AğırlıkBiraz daha hafif130 gvs143 g%9 daha hafif tasarım

valla benchmark testleri ikisininde hemen hemen aynı ayriyetten test edilen telefonlarda s4 ün orjinal işlemcisi türkiye gelicek olan modellerdeki işlemci değil.  Samsung yazılım donanım uyumunun üzerine pek düşmeyen şirket nexus 4 s4 den önce çıkmasına rağmen menüler arasında geçişlerde  vs eline beline güzelce veriyor .  fan boyluga gerek yok yani . saydıgım 3 telefonuda arkadaşlar sağolsun güzelce inceledim,kullandım,söylüyorum .

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n3xt
    n3xt's avatar
    Erkek
    bamboocha bunu yazdı

kamera olarak kıyaslarsanız xperia z nin  prof makine işlemcisi kullandıgını saniyede 8 kareye kadar fotograf çektiğini görebilirsiniz. gorilla glass ve dragon glass arasındaki farkta  xperia z ye artı kazandırıyor. su geçirmemesi cabası. samsung plastik gövdeden vazgeçmiyo samsung. daha ucuz ürün daha yüksek fiyat anlamına geliyo. işlemci olarak üstün diyeceksiniz sanki 3d max kullanıcaksınız makinede geçin bunları. gözle görülür olarak farkı çok s4 ün kamerasını da açın z nin de beyaz yogun olan yere dogrultun o da ne beyazlar s4 te turkuaza çalarken z de daha gerçekçi bir görüntü var yani s4 görüntüsü mekanik kalırken z nin daha dogal bir görüntüsü ortaya çıkıyor.

edit: ekran daha iyi diyeceksiniz süper amoled arkadaki daha parlak aydınlatmadır. ekran aynı zaten lcd tv ile led tv arasındaki fark gibi

ekran lcd ekran arkasında florasan olunca lcd tv diyoduk.

ekran lcd arkasında led var onlarada led tw diyoruz panel aynı aydınlatma stili farklı baska bi olay yok anlayacagınız

Amoled ile tft teknolojisi söylediklerinden çok farklı.

İş kurma işi biraz uzun sürdü. ben askere gitmicem demedim ki lan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

niRvana_GG 

Fanboyluk yapmıyorum kardesım ... Gercekler ortada :)
    Yanlış anlama şu forumda BAN yersem bu Telefon konusu acmamdan olacak en sonunda :)

Ama Samsung Nexus ta kullandım , Iphone 4s te kullandım , motorola Atrıx te kullandım , Motorola Razr Maxx ta kullandım , HTC One S te kullandım , HTC Desıre Hd de kullandım , HTC one S te kullandım , İphone 5 te kullandım , Düğer nokıa Modellerını saymıyorum zaten , Şuanda da S3 kullanıyorum... Eger şu hafızaya sınır koyumasalardı (LG NEXUS) onu da kullanmıs olacaktım.
    Telefon konusunda benım kadar tecrube sahıbımısın bılmıyorum ama bende durum bu , inceleme bayagı bi fazla yanı anlayacagın , hal böyleyken ...

Bana Nexus 4 ü övmene gerek yok yada bu cıhazla yada Xperıa Z ile yada vss kıyaslamana gerek yok ...
    Bak google ın parmagının bulundugu tum cıhazlar stabıl calısır , Samsung Galaxy Nexus (i9250) modeli de zamanındaki rakıplerıyle kıyaslarsan zaten ne kadar haklı oldugumu gorursun , suanda bıle cok akıcı bır telefon illakı GOOGLE destegınin bunda + sı  olacaktır.  
    LG nin Nexus4 'ünde , kanında da google var o olaylar normal yanı ...

Ama bana Xperıa Z ile Samsung S4 kıyaslaması yapma allahaskına , bir telefon su gecırmez dıye falan kanmayın böyle seylere ya :) Bu telefonu denızde yuzerken kullanmayacaksınız ya ... Önce bı Experıa Z yi elıne al hocam :) Bi kere telefon gbi bıle durmuıyor :D Bildigin arac altına konacak TAKOZ ...

Neyse ya uzatmayacagım , ama yaptıgım fan boyluk degıl ...

Aslında ne olacak ve nasıl bılıyormusun...!

Bu fırmaların hepsı samsungun ızınde , rakıp olmaya calısarak ılerleyecekler , basta iphone rakıp olmaya calsııyor ama boşş bomboşş ...

İlerde APPLE de BLACKBERRY gibi , kendı sıstemım , kendı yazılımım , kendı programlarım , vss vss silinecek ...

Samsung a rakıp kalacak pek fırma goremıyorum ... son olarakta Experı ya ya yada S4 e iyi diyen de cıkacak kötu dıyen de ...

Ama bence SAMSUNG S4 Şuanda alınabılıtesı en yuksek AKILLI TELEFON ... 

İmza YOK !!!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enesshn18
    enesshn18's avatar
    Erkek

normalde samsungtan vazgeçilmez ama sony nin bu dayanıklılığı çok cezbediyo insanı :)

barmak bassak olurmu gadasını aldığım :D
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    niRvana_GG
    niRvana_GG's avatar
    Erkek
    suhatuna bunu yazdı

niRvana_GG 

Fanboyluk yapmıyorum kardesım ... Gercekler ortada :)
    Yanlış anlama şu forumda BAN yersem bu Telefon konusu acmamdan olacak en sonunda :)

Ama Samsung Nexus ta kullandım , Iphone 4s te kullandım , motorola Atrıx te kullandım , Motorola Razr Maxx ta kullandım , HTC One S te kullandım , HTC Desıre Hd de kullandım , HTC one S te kullandım , İphone 5 te kullandım , Düğer nokıa Modellerını saymıyorum zaten , Şuanda da S3 kullanıyorum... Eger şu hafızaya sınır koyumasalardı (LG NEXUS) onu da kullanmıs olacaktım.
    Telefon konusunda benım kadar tecrube sahıbımısın bılmıyorum ama bende durum bu , inceleme bayagı bi fazla yanı anlayacagın , hal böyleyken ...

Bana Nexus 4 ü övmene gerek yok yada bu cıhazla yada Xperıa Z ile yada vss kıyaslamana gerek yok ...
    Bak google ın parmagının bulundugu tum cıhazlar stabıl calısır , Samsung Galaxy Nexus (i9250) modeli de zamanındaki rakıplerıyle kıyaslarsan zaten ne kadar haklı oldugumu gorursun , suanda bıle cok akıcı bır telefon illakı GOOGLE destegınin bunda + sı  olacaktır.  
    LG nin Nexus4 'ünde , kanında da google var o olaylar normal yanı ...

Ama bana Xperıa Z ile Samsung S4 kıyaslaması yapma allahaskına , bir telefon su gecırmez dıye falan kanmayın böyle seylere ya :) Bu telefonu denızde yuzerken kullanmayacaksınız ya ... Önce bı Experıa Z yi elıne al hocam :) Bi kere telefon gbi bıle durmuıyor :D Bildigin arac altına konacak TAKOZ ...

Neyse ya uzatmayacagım , ama yaptıgım fan boyluk degıl ...

Aslında ne olacak ve nasıl bılıyormusun...!

Bu fırmaların hepsı samsungun ızınde , rakıp olmaya calısarak ılerleyecekler , basta iphone rakıp olmaya calsııyor ama boşş bomboşş ...

İlerde APPLE de BLACKBERRY gibi , kendı sıstemım , kendı yazılımım , kendı programlarım , vss vss silinecek ...

Samsung a rakıp kalacak pek fırma goremıyorum ... son olarakta Experı ya ya yada S4 e iyi diyen de cıkacak kötu dıyen de ...

Ama bence SAMSUNG S4 Şuanda alınabılıtesı en yuksek AKILLI TELEFON ... 

ben xperia z ile s4 arasında s4 açık ara fark la alır bi sözüm yok :D ama performans olarak htc one ile s4 hemen hemen aynı . Malzeme kalitesi olarak eli vicdana koymak lazım iphone u bile geride bıraktı . Ben de alınabilitesi en yüksek akıllı telefonu HTC ONE diyorum :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

ben Xperia Z aldım fazlasıyla memnunum, telefonun görünüşü sağlamlığı kamerası kısacası benim ihtiyacım olan herşeyi güzel. uygulamada da sorun yaşamadım, onun için eline 2 telefonu alıp da karşılaştırmamış insanların lafına güvenme, konuya bir girdim adamın yazdığının 2 satırını okudum bıraktım zaten, adam kendisini belli ediyor bağırıyor ben fanboyum diye.

Onun için kendince 2 telefonu koy + - lerini öğren senin işe yarayan özelliklerini tespit et ona göre al.Ben S4 kullanmadım, tamamen eski samsungların dayanıksızlığından, bel seviyesinden düşünce bile ekranının paramparça olmasından dolayı direk kafadan eledim.Ama S4 sanırım daha sağlammış ama yine de ben güvenemedim.Ayriyetten görüntüsü, dizaynı çok bozuk ve adı var diye gelen geçenin elinde görüyorsun. Telefonu aldın diye illa düşürcen diye bir durum yok ama olabilir şey bu o kadar para veriyorsun bi yere düşüyo çat 800 lira ekrn değişimi, tatildesin suya düşüyor pat 2bin lira tekrardan al. Hoş değil.

Ayrıca Sony'nin eski Xperia modelleriyle xperia z çok farklı. Sony, Ericsson'dan ayrılınca servis felan her konuda iyileşti.

Yine de karar senin, adını bilmediğim değişik değişik sensörleri varmış S4'ün, yararlılarsa hoşuna gidiyorsa düşün. Hem işlemci hızı da daha yüksekmiş ( Tabi o mantıkla kimse iphone almaz iOs'tan dolayı, hepsinden düşük işlemcisi var ama hepsinden hassas, önemli olan stabil yapmak)

TFT ile AMOLED karşılaştırmasında da AMOLED in daha yeni teknoloji olduğunu biliyoruz elbet ama telefondaki TFT de sizin külüstür televizyonlarınızdakiyle eş değil, adamlar salak mı onu koysun telefona.Ben ikisini de kendmce karşılaştırdım.Samsung ekranı daha yoğun renkler ve daha canlı ama Xperia Z ekranı ona göre çok çok fazlasıyla gerçekci. İkisinden de al kamerayı çek, çektiğin fotoğrafla kendi gözlerinden gördüğün görüntüyü karşılaştır. Samsun sanki kalahari çölünde çekmiş gibi sarımtrak veya yoğun renkli çeker. Ama Sonyde renkler daha hafif ancak fazlasıyla gerçekci, kendi gözlerinle baktığın görüntüye yakındır.

XpertVision tarafından 30/Nis/13 18:35 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Erkek

İphone 5 retina ekran, kolay işletim sistemi ios, sağlamlık, kullanılırlık, ucuz ve çok yedek parça bulma imkanı ve çok daha fazlası...

Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek

niRvana_GG

Hocam bak HTC nın o şık Alumınyum Gövdesine hiç sözum yok :) O konuda hem fıkırız :)

XpertVision

Hocam o kadar zamandır kullanıyorum S3 ü , en az 3 - 4 kere düşürdüm hatta bir seferınde düşüyordu ayagımla tutayım derken bir de ben sektirdim yıne de canavar gıbı :D Hala FanBoy dıyorsunuz ya ... Yuh dıyorum :D

O bu bır tarafa da mubarek CM YILMAZ abımızın su bölumu geldı aklıma :D

http://s7.directupload.net/images/130429/4g6vzmmx.swf

JiggSaw tarafından 30/Nis/13 20:58 tarihinde düzenlenmiştir

İmza YOK !!!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    plastner
    plastner's avatar
    Erkek

bir up olsun .

Busiest men find the most time....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

s4'ün lansman partisine gittim, aldım elime oynadım.

öyle bi vay amk durumu oluşmadı.

s3'e göre tasarım toparlanmış, ekran boyutu telefon boyutuna göre baya iyi.

ama hassaslık konusunda iphone'a hala yaklaşamamış.

bi de standart plastik kasa harbiden kötü hissettiriyor.

He is finding himself.
Toplam Hit: 4192 Toplam Mesaj: 41