folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Garantiden Yedeklerimi Kurtarabilir Miyim?

Garantiden Yedeklerimi Kurtarabilir Miyim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

bu tip arızalanan cihazlar, teknik kısımda hiç bakılmadan direk üretici firmaya gider hocam. disk sana geldiğinde bence eski disk çoktaaaan binmiştir gemiye. özellikle arna nın elinde durmaz. biraz daha ufak bi yer olsa bekletebilir dicem ama arena direk distribitörlüğü var. direk yolluyo diye biliyorum.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

bugün aradım teknik servisi. daha gider gitmez test cihazında formatlanıyormuş. yenisini göndermeseler eskisi onarılsa bile tertemiz geliyormuş geri.

sakın bu tip disklere güvenip de önemli dosyalarınızı saklamayın. yedeklerinizi başka bir diske bir daha yedekleyin her ihtimale karşı.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

g2k bunu yazdı:
    -----------------------------

sen ürününe güvenip 3 yıl garanti koyuyosan ve ben de senin bu güvencene güvenip yedeklerimi senin makinanda saklıyosam yedeklerimin de garantisini sağlamak zorundasın. tamam disk kullanılamayacak ya da kurtarılamayacak duruma gelmiş olur elden gelen birşey yok dersin anlarım. ama ben bu kadar büyük firma hangi birisiyle uğraşacak mantığını anlamıyorum. o zaman garanti verme kardeşim. kim verecek bu yedeklerin hesabını? sana bişey söylediğim yok hocam yanlış anlama sakın. derdim bu büyük firmalarla.

walla kardeşim bu zamana kadar bir çok hdd aldım sattım garantiye gönderdim değiştirttim vs. vs. hiçbirisinde hdd içindeki verilere garanti vereni götrmedim. garanti verebileceklerinide sanmıyorum. en basiti neredeyse 1 yıl önce kanada'da bir data centere virüs bulaşmıştı o kadar büyük firma olmalarına rağmen 900 sunucumu 9000 sunucuyumu ne formatlamışlardı. kimsenin gözünün yaşına bakmadan. neymiş efendim formu doldururken bu ihtimallere karşı böyle şeylerin olabileceği (dataların tamamen silinebileceği) ihtimalini onaylamış olmamız felan filan.

daha basit bir olay anlatayım sana arenadan pro2000 bilgisayar aldım freedoslu bir süre sonra arızalandı anakartta sorun oluştu. perpada pro2000 yetkili servisine götürdüm. hatuna anlattım olayı dedim hdd yi söküp alayım içinden. yok olmaz tamamını garantiye alabiliriz parça parça alamayız dedi. iyi dedim hdd sağlam arızalı değil format atılmasın yedeklerim silinmesin dedim. kadının bana söylediği söz " sen bu kasayı buraya tamire getirdiğine göre herşeyi göze almışsındır" neredeyse kadını dövecektim :) dedim ulan freedos makinaya sen nasıl işletim sistemi kuracaksın ne halt etmeye içindeki verileri sileceksin kafayımı yedin. verdiği cevap "her ihtimali göz önünde bulundurarak yedeklemeniz gerekirdi"

ee tabi ben ne yaptım herzaman 2. bir ihtimali göz önünde bulundurduğumdan dolayı bütün verilerimi ayda bir kez 2. hdd olarak kullandığım harici hdd ye yedekliyorum. 2 si aynı anda bozulduysa demekki yedeklerime elveda demem gerekiyormuş deyip kendimi avuturum.

son olarak da bana birşey söylemediğini biliyorum. arenayı sövebilirsin hdd yi imal edeni sövebilirsin vidasını sıkanı emeği geçen herkesi sövebilirsin zerre kadar rahatsızlık duymam :) ama söverek büyük firmalara hiçbirşey yapamazsın onu bil.

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

oliWeR bunu yazdı:

walla kardeşim bu zamana kadar bir çok hdd aldım sattım garantiye gönderdim değiştirttim vs. vs. hiçbirisinde hdd içindeki verilere garanti vereni götrmedim. garanti verebileceklerinide sanmıyorum. en basiti neredeyse 1 yıl önce kanada'da bir data centere virüs bulaşmıştı o kadar büyük firma olmalarına rağmen 900 sunucumu 9000 sunucuyumu ne formatlamışlardı. kimsenin gözünün yaşına bakmadan. neymiş efendim formu doldururken bu ihtimallere karşı böyle şeylerin olabileceği (dataların tamamen silinebileceği) ihtimalini onaylamış olmamız felan filan.

daha basit bir olay anlatayım sana arenadan pro2000 bilgisayar aldım freedoslu bir süre sonra arızalandı anakartta sorun oluştu. perpada pro2000 yetkili servisine götürdüm. hatuna anlattım olayı dedim hdd yi söküp alayım içinden. yok olmaz tamamını garantiye alabiliriz parça parça alamayız dedi. iyi dedim hdd sağlam arızalı değil format atılmasın yedeklerim silinmesin dedim. kadının bana söylediği söz " sen bu kasayı buraya tamire getirdiğine göre herşeyi göze almışsındır" neredeyse kadını dövecektim :) dedim ulan freedos makinaya sen nasıl işletim sistemi kuracaksın ne halt etmeye içindeki verileri sileceksin kafayımı yedin. verdiği cevap "her ihtimali göz önünde bulundurarak yedeklemeniz gerekirdi"

ee tabi ben ne yaptım herzaman 2. bir ihtimali göz önünde bulundurduğumdan dolayı bütün verilerimi ayda bir kez 2. hdd olarak kullandığım harici hdd ye yedekliyorum. 2 si aynı anda bozulduysa demekki yedeklerime elveda demem gerekiyormuş deyip kendimi avuturum.

son olarak da bana birşey söylemediğini biliyorum. arenayı sövebilirsin hdd yi imal edeni sövebilirsin vidasını sıkanı emeği geçen herkesi sövebilirsin zerre kadar rahatsızlık duymam :) ama söverek büyük firmalara hiçbirşey yapamazsın onu bil.

benimkinin içinde aman aman önemli şeyler yoktu ama oladabilirdi. garanti vermelerini beklemiyorum. yedekler makina gibi değil tabi, garanti süresi içinde disk bozulursa en fazla yenisiyle değiştirir. o yüzden en babası gelse garanti veriyorum diyemez. ama kurtarılabilme imkanı varsa kurtaralım diye de düşünmüyorlar. daha gider gitmez formatlanıyormuş.

ne kadar doğru bilmiyorum da xs(extra smart) diye bir marka hdd leri için yedek kurtarma hizmeti de veriyormuş. %100 kurtarma garantisi veremez ama dediğim gibi imkanı varsa kurtarmayı dener en azından. var mı öyle bir şey?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crimeangel
    crimeangel's avatar
    Erkek

yok hocam. yedek kurtarma diye garanti şuana kadar hiç rastlamadım. duymadım görmedim bilmiyorum.

ESKİ NİCKİM "HAYALETKURT"TUR....................... WE TANRI TÜRK"Ü YARATTI. ZAFERLER KAZANIP YEDİ CİHANA NAM SALSIN DİYE...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek

hayaletkurt bunu yazdı:

yok hocam. yedek kurtarma diye garanti şuana kadar hiç rastlamadım. duymadım görmedim bilmiyorum.

ben de şurda gördüm o yüzden pek güvenemedim.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=19467820

Toplam Hit: 2221 Toplam Mesaj: 17