Garip Bir Ag Problemi
-
ZINDIK bunu yazdı
Bandwidth management'i açıp QoS yapılandırmasına el atman şart o zaman hacı. Yazılım olarak çözüm istersen traffic shaping yazılımları işini görür. cFosSpeed bu konu da çok başarılı. Ama verim alabilmek için ağdaki bütün bilgisayarlara kurulmalı ve ayarlarından traffic shaping mode cooperative seçilmeli.
Ayrıca hacı ağ hakkında detay verebilir misin?
Router direkt olarak mı interneti dağıtıyor yoksa kaynak modem mi?
Switch managed/unmanaged? Router/Modem'in marka modeli?
Internet [Modem] > Router > Switch > Clients?
Router [PPP] > Switch > Clients?
Hocam router direkt dagitiyor
Vigor 2700 serisi
switchlerin tumu unmanaged
Hem WLAN hem LAN olarak
Router PPPoA olarak calisiyor
Router > switch -> clients (LAN)
Router -> clients ( WLAN )
-
Belirli vLAN'larda mi yapiyor yoksa butun vLAN'larda ayni sorun oluyor mu ?
-
VLAN yok hocam WLAN wireless lan yani
Yok
bizde 30-40 pc var. Tekrouterdan internet aliyoruzfakat 10-15 tanesini cikiyorinternete digerleri kesik.
Simdi dusun sen oturuyorsun bir pcye ve doya indirmek istiyorsun. Indirme basladiktan sonra microsoft.com'a PING bile atmiyor degil internete girsin. Tabi tum diger pclerde giremiyor..
Bana kalsa routeri ayliga baglamak gerekecek firmware hediyesini verdikten sonra ama bilemedim...
-
firmware guncellediysen downgrade yap yada varsa yeni firmware guncelle.
-
ComputerWolf bunu yazdı
firmware guncellediysen downgrade yap yada varsa yeni firmware guncelle.
Yok be hocam yapmadim . Mis gibi calisan alet tap diye gitti.. Oyle ettim boyle ettim yok...
-
Bozulmuş hocam, al yenisini.
-
Hocalar routerin yenisini dun koydum.
Lakin ayni problem devam ediyor...
Isin garip tarafi bazi su. Bir pc dosya indirirken outlook ile webmaile ulaislamiyor. Bazi sitelere ( dikkat !!! ) girilemiyor.
Simdi benim gordugum bazi sitelere giriyor. Eger dosya indirimeyi durdurursam acilmayanlarda aciliyor...
Basina gelen bilen ?
ISP son 1 aydir farkettim DNS degistirmis acep ordan olabilir mi ? Ya da bir switch ( managed degil !!! ) yakmis olup asiri yuk bindiginde kafayi mi yiyor... Yok oyle olsa bir sey acmayacak. Lakin belirli siteleri aciyor.
Ya da worm/trojan v.s. olabilir mi ?
-
Swichi Değiştirip denemek istersen elimde 1 adet 32 li swich bulunmakta
istanbuldaysan deneyip kullanabilirsin.PCleri tek tek çekerek denermisin
sadece 2 pc kalacak şekilde ayarla diğerlerini fiziksel olarak çıkart ağdan deneyerek ilerle