Garip Bir Ag Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    ZINDIK bunu yazdı

Bandwidth management'i açıp QoS yapılandırmasına el atman şart o zaman hacı. Yazılım olarak çözüm istersen traffic shaping yazılımları işini görür. cFosSpeed bu konu da çok başarılı. Ama verim alabilmek için ağdaki bütün bilgisayarlara kurulmalı ve ayarlarından traffic shaping mode cooperative seçilmeli.

Ayrıca hacı ağ hakkında detay verebilir misin?

Router direkt olarak mı interneti dağıtıyor yoksa kaynak modem mi?

Switch managed/unmanaged? Router/Modem'in marka modeli?

Internet [Modem] > Router > Switch > Clients?

Router [PPP] > Switch > Clients?

Hocam router direkt dagitiyor

Vigor 2700 serisi

switchlerin tumu unmanaged

Hem WLAN hem LAN olarak

Router PPPoA olarak calisiyor

Router > switch -> clients (LAN)

Router -> clients ( WLAN )

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Belirli vLAN'larda mi yapiyor yoksa butun vLAN'larda ayni sorun oluyor mu ?

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

VLAN yok hocam WLAN wireless lan yani

Yok

bizde 30-40 pc var. Tekrouterdan internet aliyoruzfakat 10-15 tanesini cikiyorinternete digerleri kesik.

Simdi dusun sen oturuyorsun bir pcye ve doya indirmek istiyorsun. Indirme basladiktan sonra microsoft.com'a PING bile atmiyor degil internete girsin. Tabi tum diger pclerde giremiyor..

Bana kalsa routeri ayliga baglamak gerekecek firmware hediyesini verdikten sonra ama bilemedim...

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

firmware guncellediysen downgrade yap yada varsa yeni firmware guncelle.

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    ComputerWolf bunu yazdı

firmware guncellediysen downgrade yap yada varsa yeni firmware guncelle.

Yok be hocam yapmadim . Mis gibi calisan alet tap diye gitti.. Oyle ettim boyle ettim yok...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Bozulmuş hocam, al yenisini.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocalar routerin yenisini dun koydum.

Lakin ayni problem devam ediyor...

Isin garip tarafi bazi su. Bir pc dosya indirirken outlook ile webmaile ulaislamiyor. Bazi sitelere ( dikkat !!! ) girilemiyor.

Simdi benim gordugum bazi sitelere giriyor. Eger dosya indirimeyi durdurursam acilmayanlarda aciliyor...

Basina gelen bilen ? 

ISP son 1 aydir farkettim DNS degistirmis acep ordan olabilir mi ? Ya da bir switch ( managed degil !!! ) yakmis olup asiri yuk bindiginde kafayi mi yiyor... Yok oyle olsa bir sey acmayacak. Lakin belirli siteleri aciyor.

Ya da worm/trojan v.s. olabilir mi ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

Swichi Değiştirip denemek istersen elimde 1 adet  32 li swich  bulunmakta

istanbuldaysan deneyip kullanabilirsin.

PCleri tek tek çekerek denermisin

sadece 2 pc kalacak şekilde ayarla diğerlerini fiziksel olarak çıkart ağdan deneyerek ilerle

Toplam Hit: 1736 Toplam Mesaj: 19