Gazoz İle Işık Yapma
-
yok bendede olmadı gitti 6 tl + sprite ile denedim
-
o oksijenli su değil galiba bide bence iş mountain Dew de bitiyo
-
başka yapabilen veya başka bi yerde gören varmı?
yalan galiba olmuyor ? ben başka bi yerde bulamadım....
-
hidrojen peroksiti bayan kuaförleri kullanır. saçların rengini açmak için. baya tehlikeli bir sıvıdır. yakıcıdır.
-
caldii10 bunu yazdı:
-----------------------------hidrojen peroksiti bayan kuaförleri kullanır. saçların rengini açmak için. baya tehlikeli bir sıvıdır. yakıcıdır.
-----------------------------
adam peki eline nasıl o kadar rahat alıyorki eldiven fln takmadn -
Müdahale etmeyim diyorum ama olmayacak.Bu işin kimyasına girmemiz gerekiyor.Bu iş nasıl oluyor önce onu anlamaya çalışalım. Kabartma Tozu veya Karbonat + Hidrojen Peroksit veya Perhidrol + Gazoz (Muhtemelen Gazozdaki CO2 reaksiyona giriyor)
Na2CO3 + CO2 + H2O --->2 NaHCO3 Kabartma Tozu
H2O2 (% 3 lük olursa Oksijenli Su, % 33 olursa Perhidrol)
CO2 veya Şeker Gazozodaki etken madde. Bu maddeler bir araya geldiği zaman verilecek reaksiyonda en fazla CO2 gazı çıkar.Başka da birşey olması beklenemez.Burada Kola fanta değilde Gazoz şeçildiğine dikkat edelim.Çünkü gazoz şeffaf bir sıvı.Zannedersem Şişeye FLORESEIN denilen bir madde daha katılarak bu maddenin ışık vermesi sağlanıyor.Bir yerlerden Floreseın bulun bir de öyle deneyin bakalım.
-
Hadi bakim birileri yapsında bizde yapalım :D Hacı sensunla denemeyin olacağı varsada olmaz amq :) ölüp gideniz sonra :))))
-
Yav hacılar yapan yok mu? Çok merak ettim biri yapsın video çekip koysun..
-
2arti8 bunu yazdı:
-----------------------------Yalanmış meğer...
http://www.wired.com/wiredscience/2007/10/how-to-make-mou/
-----------------------------
te bu adamı kimse takmamış kimsede bu linki görmemiş nasıl olduysa :I
-
yaptım aq ama parlamadı o kadar da laminanta döktüm tam foto mak. açıcam hocam 2-3 dk çalkaladım oldu Floreseın alacam yarın ama