Gecici İstifa

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    SerYolcu bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı
    SerYolcu bunu yazdı

Geçici istifa diye bir olay yok, çıkar bunu kafandan...

İstifa istifadır, istifa ettiğin zaman geri dönüşü yoktur... 

hoca bilip bilmeden sallama

neye şahit oldunda geri dönüşü yok diyorsun

akp nin başa geldiği ilk yıllarda

devletin bazı kurumları

eski çalışanlarını istifa edenleri geri çağardı

özellikle sağlık kurumlarında çalışanlar hastanelerde

birçok eleman kadrolu oldu işine geri döndü ekmek buldu...

Dave... Burada bilip bilmeden sallayan var ise o da sensin...

Sen yazdığını iyi okursan, SAĞLIK KURUMLARINDA çalışırken istifa edenlerin geri döndüğünü söylemişsin.

Senin dediğin olay TAM GÜN yasası ile özel sektör ile kamu sektörü arasında tercih yapanlar için yapılan bir uygulama idi.

Eğer devlet memuru değilsen, ve hem kanunu hem de uygulamayı bilmiyor isen lütfen sus... Kalbini kırmayayım...

Çünkü ben bildiğimi yazarım, uydurduğumu değil...

lan dızo

tutturmuşun bi tam gün yasası belediye milletvekili istifası

bi cacık bildiğin yok

benim yazdığım çeşitli sebeplerden dolayı ayrılan/istifa edenler oldu zamanında

yeni memur alacaklarına önceden ayrılanlara öncelik tanıyıp eşe dosta haber verdirip geri çağırdılar

gelmişin buraya sosyal güvenlik uzmanı gibi sallıonda sallıon

ben şahit olduğum mevzuyu yazdım

o şahit olduğun kişiler arasında hiç muhalif görüşlü biri var mı ?
    o dediğine bende şahit oldum ama insanlara dızo diye hitap etmeden söyleyebiliyorum , tavsiye ederim. 
    eskiden ayrılanlar gelsinde ekmek bulsunlar diye değil, eskiden ayrılan imamlar devlete girsinde içerdeki adamlarımız olsunlar diye yapılmış olup, madem yaptık genele yapalım bizimkilerde faydalansın diye yapılmış bişey. mesela ben bi eski imamla çalıştım bi süre, dini görüşünden felan dolayı imam demiyorum adama ya da imam hatip bitirdi diye değil, adam cidden eskiden imammış şimdi bilgisayarcı. nası yapalım ? bunun dışında da örnek var beraber çalıştığım, devletten yıllar önce istifa edip bu dönemde tekrar geri gelen. 

kısacası konuyu açan arkadaş, devlet genel olarak giden personel geri gelmesin eğilimindedir. Sözleşmeli kadro ilanlarında bile "son1 yılda 4/b den istifa etmemiş olmak" kıstası koyulur. Normalde sanırım boş kadro varsa geri dönmek için başvuru yapaibliyosun ama tabi bunlar teoride olan, pratikte olmayan şeyler. Ya da daha önce ki gibi belli bi kitle için yapılmış bi düzenlemenin zamanına denk gelirsin, dönemin adamlarından tanıdığın vs varsa sende "buda bizden" diye alınırsın. ama izin alamıyorum diye amirine inat istifa etmeni tavsiye etmem, geri dönüş şansın bildiğin % 0 :)

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Ya arkadaş amma kastırmışsınız.

Yazdığın şeye karşıdaki adam inanmıyorsa, aklına yatmıyorsa; daha neden kastırıyor, tartışıyorsunuz? 

"İyi kardeşim ben böyle biliyordum" de geç git. Napıyorsunuz ki sınav kağıdından puan mı almaya çalışıyorsunuz!

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Gecici istifa diye bir sey yok. Ya istifa edersin, ya da etmezsin.

İstifa edersen 657 de belirtilen kadro derece koşullarına göre ve kurumların seni tekrar kabul etmesiyle (muvakkafiyet vermesiyle) geri dönebilirsin. ( Zordur ayarlaması )

Devlet memuru en fazla 2 kere istifa edip geri dönebilir (geçmesi gereken süreler kanunda belirtilmiştir). Seçimler için görevden çekilmeler bu istifa hakkında sayılmaz. Seçilmezsen kanunda yazan sürede geri dönersin görevine.

@ Rapor almak = (eşdeğer) izin almak olduğundan hiçbir şey bilmiyorsan git bir estetik yaptır burnuna falan, 1-2 ay raporu garantilersin...

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

hocam sana tam haklarını söylüycem.

şimdi maddelere bakmadım ama izleyeceğin yollar şunlar.

birincisi yazılı dilekçe verirsin yıllık iznini istersin ve yazılı red alırsın müdürden.

sonra sen de gidip bölge idari mahkemeye okkalı bi dilekçe yazıp izin hakkını istersin bölge idari mahkeme de izin verir.(%90 izin veriyolar diye biliyorum.)

bu senin kullanacağın ücretli iznin biliyosundur bunu.

bir de ücretsiz izin var yine 6 ay şeklinde 2 defa isteyebiliyosun.

bunda da sağlam sebebin olmalı.

örneğin annen veya baban hasta olacak bunu da raporlandırman gerekir.

veya artık dilin döndüğünce dertlerini yazarsın dilekçeye yine bölge idari yine takdirini kullanır.

bunda para mara alamazsın 6 ay yatarsın evde :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    DaveReed bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı
    SerYolcu bunu yazdı
    DaveReed bunu yazdı
    SerYolcu bunu yazdı

Geçici istifa diye bir olay yok, çıkar bunu kafandan...

İstifa istifadır, istifa ettiğin zaman geri dönüşü yoktur... 

hoca bilip bilmeden sallama

neye şahit oldunda geri dönüşü yok diyorsun

akp nin başa geldiği ilk yıllarda

devletin bazı kurumları

eski çalışanlarını istifa edenleri geri çağardı

özellikle sağlık kurumlarında çalışanlar hastanelerde

birçok eleman kadrolu oldu işine geri döndü ekmek buldu...

Dave... Burada bilip bilmeden sallayan var ise o da sensin...

Sen yazdığını iyi okursan, SAĞLIK KURUMLARINDA çalışırken istifa edenlerin geri döndüğünü söylemişsin.

Senin dediğin olay TAM GÜN yasası ile özel sektör ile kamu sektörü arasında tercih yapanlar için yapılan bir uygulama idi.

Eğer devlet memuru değilsen, ve hem kanunu hem de uygulamayı bilmiyor isen lütfen sus... Kalbini kırmayayım...

Çünkü ben bildiğimi yazarım, uydurduğumu değil...

lan dızo

tutturmuşun bi tam gün yasası belediye milletvekili istifası

bi cacık bildiğin yok

benim yazdığım çeşitli sebeplerden dolayı ayrılan/istifa edenler oldu zamanında

yeni memur alacaklarına önceden ayrılanlara öncelik tanıyıp eşe dosta haber verdirip geri çağırdılar

gelmişin buraya sosyal güvenlik uzmanı gibi sallıonda sallıon

ben şahit olduğum mevzuyu yazdım

o şahit olduğun kişiler arasında hiç muhalif görüşlü biri var mı ?
    o dediğine bende şahit oldum ama insanlara dızo diye hitap etmeden söyleyebiliyorum , tavsiye ederim. 
    eskiden ayrılanlar gelsinde ekmek bulsunlar diye değil, eskiden ayrılan imamlar devlete girsinde içerdeki adamlarımız olsunlar diye yapılmış olup, madem yaptık genele yapalım bizimkilerde faydalansın diye yapılmış bişey. mesela ben bi eski imamla çalıştım bi süre, dini görüşünden felan dolayı imam demiyorum adama ya da imam hatip bitirdi diye değil, adam cidden eskiden imammış şimdi bilgisayarcı. nası yapalım ? bunun dışında da örnek var beraber çalıştığım, devletten yıllar önce istifa edip bu dönemde tekrar geri gelen. 

kısacası konuyu açan arkadaş, devlet genel olarak giden personel geri gelmesin eğilimindedir. Sözleşmeli kadro ilanlarında bile "son1 yılda 4/b den istifa etmemiş olmak" kıstası koyulur. Normalde sanırım boş kadro varsa geri dönmek için başvuru yapaibliyosun ama tabi bunlar teoride olan, pratikte olmayan şeyler. Ya da daha önce ki gibi belli bi kitle için yapılmış bi düzenlemenin zamanına denk gelirsin, dönemin adamlarından tanıdığın vs varsa sende "buda bizden" diye alınırsın. ama izin alamıyorum diye amirine inat istifa etmeni tavsiye etmem, geri dönüş şansın bildiğin % 0 :)

herçeşit insan var

sen sadece zamanında irticadan dolayı görevden atılmış olanları kastediyorsun

öyle değilki her kesimden insan yazdım çeşitli nedenlerden dolayı ayrılanlar diye

o ara böyle bir kıyak yaptılar eski çalışanlara bişekilde eşden dosttan haber verilip

geri çağrıldı bi çoğunun hayatı değişti ekmek yiyo memur oldu ilerde emekli olup maaşını alacak fena mı amk

irticacılarda tabii alınmıştır ama bu ülkede bi tek onlar yokki onlar sadece halkın %30 u

koskoca bi %70 halk var onların içinden geri alınan çok olmuştur...

benim bildiğim misal öğretmenlikte diyelim adam devlet okulundan istifa edio özel okula geçio

sonra yeniden devlet okuluna geri dönebiliodu

şahit oldum

ama geri dönüş dilekçe fln prosedürünü bilmem

Arkadaş sen neyini diretiyorsun geçici istifa diye birşey yok bak 2-3 kişi yazmış bende yazayım. "GEÇİCİ İSTİFA DİYE BİRŞEY YOK!" Senin bahsettiğin şey 28 şubat mağdurları vs gibi insanları geri almak için uydurulmuş bi haktı. O da geçici istifa değil zaten. gidenler bu özel kanun mudur yönetmelikmidir neyse işte o çıkana kadar bir daha geri dönme şansları yoktu.

Aylıksız izinden bahsedecek olursak diyorsan o bambaşka bir konu.

Öğretmenlerin geri dönmesi şu şekilde oluyor dostum. Öğretmen 2011 ağustos atamalarında atandı, gittiği yeri beğenmedi ve 2011 ekim ayında istifa etti. Sonra özel okulla anlaştı, orada çalışmaya başladı ama şartlar ağır geldi ve 2011 Aralık ayında orayı da bıraktı. 2012 Şubatta da ara atamalar olacak diyelim. Kişi bu hakkını kaybetmiştir ve Türkiye 1. si bile olsa Şubat ayında atama göremez. 2012 Temmuz'da KPSS'ye girmek zorundadır devlet memuru olabilmek için. Bu geçici istifa değildir istifadır. Gördüğün gibi kişi tüm haklarını kaybetti ve 1 sene daha sınava çalışıp kazanırsa atanabilir ancak. Hatta bu tarih 2013 Temmuz bile olabilir o konudan tam emin değilim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Kardeş istifa edersin ve yanlış değilsem 6 ay içinde geri dönüş için tekrar başvurabilirsin ama tekrar alınman için bakanlığın uygun görmesi gerekir ki geleneksel olarak uygun görmüyorlar genelde :)   İlla izin lazım ama vermiyorlar diyorsan en mantıklısı alabiliyorsan heyet raporu al alamıyorsan da parça parça rapor alacaksın artık..

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    b0rd0
    b0rd0's avatar
    Erkek

Hangi kurumda çalıştığını bilmiyorum ama. Ben Bizde olanı söyleyeyim. Amir ile memur arası bozuktu Memur sistemden izin gününü aldı kendi şifresi ile havale etti. Amiri gıcık olduğu izin'i reddetti  ama memur izne çıktı 15 gün sonra geldi amir memurdan Savunma istedi memur'da ailevi nedenlerden dolayı iznini kullandığını yazdı oldu bitti hiç bi bokta olmadı olmazda : ) o kadar kolay değil izin kullandırmamak senin HAKKIN.

Kalbim Kadar Yazabilsem de Ömrüm Kadar Severim..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

dostum geçici istifa diye birşey yok. ama istifa edip geri dönebilirsin. geri dönmek için eğer asalet midir nedir onu almamışsan sadece kendi kurumuna almış isen farklı kurumlara başvurabiliyorsun. yalnız bu başvuru şartlarını bilmek lazım. eğer istifa edenlerle normal kadrolu aldıkları personeli aynı ilanla alabiliyorlarsa sikinti yok. genelde ilanlarda son x sene içinde istifa etmemiş olması gibi kriterler var. bu durumda da o kurumun başka bir tür ilana çıkması gerekiyor. anlıycağın orası biraz karışık. sırf izin alamıyorsun diye istifa etmek yerine hakkını farklı ortamlarda araman daha akıllıca olur. amirin sana izin vermiyorsa sende artık bıçak kemiğe dayandı diyorsan amirini bir üstüne yazılı olarak şikayet edebilirsin. eğer ordan da sonuç çıkmazsa bir avukata danışarak farklı yolları deneyebilirsin. 

ftw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

İyilik olacaksa gel bacağını kırayım en az 25 gün rapor verirler. O sırada ortam da yatışır.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MbK
    MbK's avatar
    Erkek

Ulan birileri diğer sayfadaki yazdıklarımı okusun yaa :-)

Çok özel kadınlar tanıdım. Bana hayatı onlar tanıttılar...
Toplam Hit: 3580 Toplam Mesaj: 24