folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Geleceğin 3D Gözlük Teknolojisi

Geleceğin 3D Gözlük Teknolojisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    piskopatix bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı
    piskopatix bunu yazdı

valla quantumbit (qbit) mantığı ile çalışan işlemci modelini teoriden pratiğe geçirmeyi bir başarırsa insanoğlu bu gözlüğü yapmak hiçde zor olmaz.

söylentilere göre D-Wave şirketi dünyanın ilk quantum bilgisayarını geliştirmiş hatta google ve nsa ya satmış bile güyam.

Anlat bakalım dostum, qbit mantığı ile çalışan işlemcinin artıları nelerdir? Bu gözlüğü yapmaya ne gibi etkileri olabilir?

klasik 1 bit 1 transistör üzerinde 0 yada 1 diye 2 hal alarak işlemleri hesaplıyor ya he işte bu transistörleri quantum teknolojisiyle yaptıklarında tek transistör sadece 0 ve 1 değil daha çok hallerde almak suretiyle hızlı işlem ve gerçek multitasking yapabilecek. Yani okadar hızlıki dünyadaki tüm pclerin işlemci hızlarını ve gücünü tek bir chip ile gerçekleştirebilmek mümkün olabilecekmiş. (bu konuda endişeli olan güvenlik uzmanlarıda var mesela günümüzün en kuvvetli şifreleme algoritmalarını bir quantum teknolojisi taşıyan pc dakikalar içinde çözebilir diye.)

Bu teknolojinin bu gözlüğe şöyle bir yararı olur etrafa 3d objeler yerleştiriyor ya hani orda varmış gibi, bunun için mekanı track etmesi gerek.

Günümüzde bir vidyoyu bile track yapmak saatler sürüyor ama bu gözlük için livetrack yapması lazımki o obje varmış gibi görünsün. E bukadar hızlı işlem yapan bir sistem olursa sorun olmaz, sonra aynı şekilde render olayıda saatler hatta haftalar ve aylar alabiliyor, bunların çoğu işlem hızıyla aşılabilir.

Malesef o kadar basit değil ve quantum bilgisayarlar (olursa) muhtemelen zamane süperbilgisayarlarından daha hızlı olamaycaklar. Sebepleri de şu videoda;

http://www.youtube.com/watch?v=g_IaVepNDT4&noredirect=1

while (1<2)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

madem teknoloji bu kadar gelişiyor neden hala bi objeye bakıyorsun gözlük takıyorsun aq ,

ver beyne sinyali orda o objeyi kendi var gibi yaratsın 

nasıl istediğin kası kastırıyorsun , istediğin duyuyuda gönderebilirsin sanırım.

faso fiso çiko

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gn_Star
    Gn_Star's avatar
    Erkek

hocam oyle bı teknolojı ıcınde neden gozluk ? bırde aklıma takılan sey sadece gozlukden bahsedılmıs ama adam mesela dolabı acıyo ve baktıgı yıyeceklerın proteın degerı fln onune acılıo bu gozluk nereye neye ne amacla baktıgını ne bılıo bunun ıcın kanımca beyine de bi uyarı fln gondermesı lazım ama vıdeoda sadece gozluk var yani

Değişim, başarısızlığı gidermenin ilk adımı. Başarıya her yolla ulaşabiliriz ama girişi tektir o da değişim.
Toplam Hit: 3124 Toplam Mesaj: 24