Geleceğin Programlama Dili
-
Geleceği bilebilmek için geçmişi de bilmek lazım...
Buyurun programlama dilleri tarihçesi...

Boyut biraz büyük.. Kusura kalmayın..
-
theagartaman bunu yazdıTeRRoR bunu yazdıtheagartaman bunu yazdıbundan 100 sene sonra programlama diye birşey olmayacak aklınızdan bişey düşüneceksiniz 1 saniye sonra kafanızda kurduğunuz algoritmanın hataları çözülecek olası çözüm yollarını verecek ve sonunda programımız tamamlıyacak ve daha aklınaza alamıyacağınız şeyler olacak
bundan 10 yıl sonra yazılım altın çağını yaşayacak ve tarihe karışacak aynı buhar makinesi ile yapılan karmaşık makineler gibibu fikre nerden kapıldın hocam, bizim bilmediğimiz; kapalı kapılar ardında geliştirilen özel teknolojiler hakkında bilgin filan mı var? Tam Sci-Fi olmuş.
hocam 1910 yılında fransız ressam villadimire göre 2000 li yılları gösteren portreler
http://paleo-future.blogspot.com/2007/09/french-prints-show-year-2000-1910.html
işte sizin bilmediğiniz kapalı kapılar ardında geliştirilen özel teknoroji hakkında bilgin olması için önce düşüncelerini geliştirmen lazım
Çizimlerde en çok uçan figürlere rastlıyoruz, merak ettim neden bu amca bu kadar takmış bu işe diye. Ressamın çizdiği dönemle ilk başarılı insan uçuşunun kesiştiğine denk geldiğini gördüm. Yani ressam future (geleceği) tahmin ederken cigaraya abanıp fantazilere düşmek yerine icadları gözden geçirip "akıllı tahmin"ler üzerinden gitmiş.
Senin öngöründe ortada hiçbir dayanak yok. Tepkim buna.
-
SerYolcu bunu yazdı
NVIDIA Cuda nın sayfasında Fortran ın desteklendiğini de gördüm.
Fortran ın ilk sürümü 1954 de yayınlanmış...
Daha önceki post um da "Bana göre bu dillere ihtiyaç duyulduğu sürece bu diller yaşayacaktır..." demiştim...
Bu sözümün kanıtı olarak bu post da burada dursun..

Fortran'ın desteklenmesinin bir başka olayıda Bilgisayar bilimleri ile ilk tanışan bilim adamı amcaların hala o dili kullanıyor olması ve Cuda'da bilimsel araştırmalarda kullanılmasını teşvik etmesi için bu amcalarada destek vermesi stratejik önemli.
-
100 yıl sonra bilgisayara ihtiyac kalmayacak ki..
-
theagartaman bunu yazdıbundan 100 sene sonra programlama diye birşey olmayacak aklınızdan bişey düşüneceksiniz 1 saniye sonra kafanızda kurduğunuz algoritmanın hataları çözülecek olası çözüm yollarını verecek ve sonunda programımız tamamlıyacak ve daha aklınaza alamıyacağınız şeyler olacak
bundan 10 yıl sonra yazılım altın çağını yaşayacak ve tarihe karışacak aynı buhar makinesi ile yapılan karmaşık makineler gibiTahmin doğru yazılım suan altın çağını yaşıyor , app veya Play store da 1 uygulama ile yüz binlerce lira kazanilirsiniz . Nurk hocamında dediği ruby kesinlikle hala büyümekte .