Gelecek 40 Yıl İçinde Neler Olacak?
-
PanxeR bunu yazdı
O kadar faşist ve o kadar geri kafalısınki, dünya ile ilgili sorulan bir soruyu bile siyasete çevirip, her fırsatta hükümet aleyhinde yazılar yazıyorsun..
Ulan adam türkiye ne olur diye sormuyor.!
-
siyaset ve sosyal hayat için :
geleceği görmek isteyen geçmişe baksın
tarih tekerürden ibarettir. ben duruma böyle bakar ve hiç yanılmam nerdeyse
teknoloji için :
robotlar ve güç gerektirmeyn cihazlar son hadiine gelecektir.
geçenlerde forumda bir gözlük vardı. fatura bile gözlüğe geliyordu.
belki uzaya falan gideriz. total recall gibi..
kök hicre
yapay organ
bunun sınırı yok
fakat özetle kıtlık olacaktır. insanların gitgide bozulacağını düşünüyorum savaşlar çıkacak.
haklı düzgün insanlarda köye dönüş yapacak. diğer yerlerde yaşanmaz olacaktır zaten
40 yıl sonra çok yaşlı olacağım yaşarsam o günleri görmesemde olur. şunu 50 yıl yapsak olurmu. çünkü 10 yıl sonrasını bile düşünmek istemiyırum
-
dünyadaki tüm güç odakları öncelikle kendi varlıklarını devam ettirmek isterler. bunun için de enerji gerekir temel olarak. fosil yakıt devri bitiyor. doğal olarak herkes yaşamak için enerji arıyor. avrupa cern deneylerine milyarlarca euroyu bilimi çok sevdiği için değil yeni enerji kaynakları keşfetmek için veriyor. kriz bile cern deneylerini pek etkilemiyor o derece önem veriyor cerne. amerika da benzer araştırmalar yanında daha çok uzay alanında araştırmalar yapıyor.asteroidleri kullanmayı planlıyorlar. geçen bi haber vardı nasa ayda maden aramak için şirketlere başvuruları başlatmış. avrupa enerjiyi içerde ararken amerika dışarda arıyor. rusya da amerikanın peşinde zaten ortak hareket ediyorlar. sonuçta uygarlık sınıflandırmasına göre gelişecek tüm uygarlıklar. kaynağı neye dayanıyor bilmiyorum ama 3 tür uygarlık mümkün evrende. ilki gezegen kaynaklarını kullanan uygarlık. ikincisi kendi yıldızının enerjisini kullanabilen uygarlık. bundan kasıt 2-3 güneş paneli değil yıldızın çevresine kuracakları sistemlerle enerji elde etmek. üçüncü tip olanı da galaksiye yayılmış enerjisini oradan karşılayan uygarlık. dünya şu anda bu 3 lü sınıflandırmanın ilkine adım atacak. yaşanan olaylar bunun doğum sancılarıdır. yani gezegensel kaynaklar yerine yenilenebilir kaynakları kullanacak dünya. bu sürecin sonunda büyük ihtimalle tek güç odağı kalacak dünyada. bu da tahminen amerika olacak. bunlar hemen olacak şeyler değil.90-100 yılı bulabilir. dünyada tek güç olacağı için karışıklıklar olmayacak. yani öyle enerji krizi su krizi gıda krizi gibi şeyler geçmişte kalacak ama o 90-100 yıla kadar çok kriz çıkacak. en başta gıda ve su krizi. amerika zaten afrika kıtasında tarımsal üretim yapmayı planlıyor. çok ilginçtir bizim ülkemiz türkiye de afrikada sudanda tarım arazisi kiralamış ve büyük projeleri var.ülke ihtiyaçları afrikada üretilip türkiyeye getirilecek. ancak afrikanın bir sorunu var o da avrupa. yani afrikanın neredeyse tamamını geçmişte sömürdüğü için avrupanın etkisi halen devam ediyor. bazı ülkelerin resmi dilleri fransızca mesela.senegal fransızca. kenyada ingilizce yani ingilizlerin egemenliği devam ediyor.
yani enerjiyi kontrol eden ülkeleri kontrol eder, gıdayı kontrol eden tüm insanları kontrol eder. yaklaşık 100 yıl sonra enerji ve gıda sorununun olmadığı tek bir gücün yönettiği bir dünya olacak. o dünyada para olmayacak. başka ödeme sistemleri geliştirilecek. aşırı zenginleşme önlenecek. kaynakların çoğu bilimsel araştırmalara ayrılacak. tüm bunlar temenni değil gerçekleştirilmeye başlanmış olaylardır.
senin sorun 40 yıl içinde neler olacağı sorusuydu. görünen o ki dandik olayların tam göbeğine rastlıyor 40.yıl içimizden 40 yıl sonrasında hala yaşayan olursa bu yazdıklarımın gerçekleştiğini görecektir.
-
40 yıl içinde çok şey olabilir hatta o kadar çok değişken olur ki şimdi yazdıklarını 40 sene okursun vay arkadaş dersin yani. Dünya'nın kaderinin yavaş yavaş Çin ve Japonya'ya kaydığı belli. Avrupa artık küme düştü sayılır 5-10 seneye Japonya-Çin-ABD-Rusya dörtlüsüyle hiçbir Avrupa ülkesinin kapışacağını düşünmüyorum. Sebeplerini hala tam olarak çözümleyemediğim Brezilya gibi bir potansiyel var onu eklemem lazım. Siyasi haritalarda değişim sadece Asya'da bekliyorum ama 40 yıl mı sürer bilmem. O Çin illa bölünecek aga miladları dolmaya başlıyo ufaktan. Tarihin hiçbir döneminde Çin bu kadar derli toplu değildi o kadar farklı zamanlar yaşanmasına rağmen. Bu son zamanlarda olan eylemler faşizan bir tarzla Avrupa'ya sıçrarsa yine bir kaç bölünme olabilir ve en büyük tehlike İspanyollarda (Bask-Katalan falan) ve Finlandiya'dan Aland adası olabilir. Bize üniversite hocalarımız milletlerin fıtratı asla değişmez derler ve öğrendiklerimiz bunları kanıtlıyor. Avrupa için çok emin değilim ama, Çin gidici yani. Uygur bölgesi için içim çok rahat değil açıkçası. Fiziki haritada ise artık bazı göllerin olmayacağını söylerim ve bu çok acıdır gerçekten. Her sene üzülerek yanından geçtiğim Eber gölü ya da 35 sene içinde çük kadar kalan Aral gölü. Çok üzülüyorum gerçekten bok yoluna gidiyoruz ya. Türkiye dipsiz bir kuyuda ne desem yalan atmış olurum gibime geliyor.
-
ağır işlerde insanların yerini makineler alacak, 20 sene sonra inşaat işçisi göremeyeceğiz.
insanlar robotlarla s.k.şecek.
hayvanlara ait uzuvların insana nakli gerçekleştirilebilecek.
yapay organlar imal edilecek, insanların ömrü 200 seneye çıkacak.
içme suyunun büyük kısmı deniz suyunun arıtılmasından elde edilecek, kafayı kaldırıp baktığın her yerde rüzgar enerji santrali göreceksin.
erkeklerin büyük bir kısmı ibne olacak.
toprak tarımı tümüyle bitecek, sulu sistem tarım binalarda kapalı ortamda sodyum ampullerin altında yapılacak, sera binaları göreceksiniz.
et üretimi azalacak, insanlar böcek yemeye başlayacak tüm dünya böcek yiyecek, çekirge önemli bir protein kaynağı haline gelecek.
uçakların tümüyle fiber karbon olduğunu göreceğiz, çeliğin kullanımı azalacak.
bütün insanlar kadınlar bile herkes ibne olacak.
-
PanxeR bunu yazdı
Bir ukrayna kadar olup gerçek diktatörü ve hükümetini indiremedik aşağı. Yapacak birşey yok şuan da olduğu gibi koyunlar 5 li 6 lı ürerken biz kemalistlerin soyu tükenip gidecek.
2020 gibi Türk bayrağının kırmızısı yeşil ile değiştirilmesi teklifi verilip geçirilebilir.
2021 de ülkenin ismi içerisinde Türk kelimesi barındırmayan örnek Anadolu Cumhuriyeti gibi bir isimle değiştirilebilir.

tayfun bunun yanında monarşi sitemide olur ohhh tadından yenmez aq
-
futurist bunu yazdı
siyaset ve sosyal hayat için :
geleceği görmek isteyen geçmişe baksın
tarih tekerürden ibarettir. ben duruma böyle bakar ve hiç yanılmam nerdeyse
Tarihe bakalım da hangi tarihe bakacaksın? Küreselleşme, devlet dışı aktörler ve uluslararası sermayenin geçmişi ne kadar zaman önceye dayanıyor ki o zamana bakıp bugünü anlayabilelim? Tarihin bu saatten sonra tek sağlayabileceği şey uluslararası ve ulusal aktörlerin zihinsel arka planlarını anlamlandırmaya yardımcı olmaktır. -
beyler merak ettiğim birşey var nedir bu 2023 meselesi sürekli 2023 vs deniliyor ? Birisi bana turklere turkiye 100 yıllık anlaşmayla verildi istedikleri gibi herşeyi yapsınlar 100 yıl sonra ellerinden alırız gibisinden birşeyler söyledi.Nedir aslı astarı ? Merak ediyorum okuyabileceğim bir kaynak vs olursa sevinirim tavsiye edebileceğiniz
-
herkes eşit düzeyde maaş alır, fark ortadan kalkar ama bu hiçbir zaman patronların zenginliğini etkilemez hocam. 2140 yılına dahi girilse hep birileri yönetici olacak ve herkes atıyorum aylık 4000 dolar para alırken bu yöneticilerin paraya ihtiyacı bile olmayacak.
ben böyle düşünüyorum.
-
Benim Görüşüm ; Susuzluk olucak 2040'ta , çıkan savaşların çoğu su için çıkıcak .