folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gelecek Kaygısı İçinde Olanlar Okusun

Gelecek Kaygısı İçinde Olanlar Okusun

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Zamanında bende çok düşündüm geleceğim üzerine ve görüyorum ki yaşı 20 yi devirmiş müridler bile hala hayat plan projelerini yapmamışlar kafaları çok karışık.

http://tahribat.com/Forum-Gelecegim-Hakkinda-Ne-Yapacagimi-Bilemiyorum-Yardim-177420/

Bu yukardaki gibi konuları bu forumda onlarca defa gördüm ve hatta zamanında bende bu konuları açtım.

Şimdi sizlere bir mürid arkadaşınız olarak kendi tavsiyelerimi yazıcam yardımcı olmak adına.Bu konudan LYS SBS OKS OGS vs vs sınavlarına girecek arkadaşlar ve üniversitede olupda hala kararsız olan arkadaşlar yararlanabilirler.

Görüyorum ki artık yeni nesil gelecek kaygısıyla hep mühendislik alanlarını istiyor.O kadar mühendis var ama başarı derecesi nedir  muamma tabi.

Önümüzdeki 10 sene içinde özellikle yazılım müh. ve pc müh. istatistikleri Hindistandaki gibi olacak.

Doğru seçimler yapmak için okuyun.Ne kadar erken okursanız o kadar iyi olur ilerde ah vah etmezsiniz.

Sevmediğiniz mesleği kesinlikle düşünmeyin

Hiçbir insan ortalama 70 senelik hayatı boyunca ömrünün yarısından fazlasını vereceği bir işle,meslekle uğraşmamalıdır.Eğer bir kişi gerçekden yaratıcıysa gidipde muhasebe,işletme,iktisat,halkla ilişkiler gibi bölümlere gitmemelidir.Yaratıcı kişi kendini yaratıcılığını kullanabileceği alanlara yöneltmelidir.Kendine inanan insan herşeyi başarabilir önce bunu unutmayın.

Herşey imkan meselesi vs gibi laflar Türkiyede geçmez.Eğer Hindistanda çatısı akan bir gecekondu da doğmuş olsaydınız belki bu laf geçerli olurdu sizin için ama Türkiye kesinlikle 3.sınıf bir dünya ülkesi değil.İsteyen istediği yere gelebilir.

Ülkemizdeki hayatda başarısız olmuş ve ümidin kesmiş kişilerin çevresindeki umutlu insanların umudunu kırmak adına aşağıdaki tip lafları sölediklerini çok kere duymuşsunuzdur.

" ohoo sen o işi yapamazsın çok zor" .

"Ne yani sende Acun Ilıcalı gibi mi olacan ?" .

"O işi işte herkes yapmak istiyor ama yapamıyor merak etme o senin benim harcım değil"

Kendinizin içindeki potansiyeli ortaya çıkarma meselesidir mesele.Eğer futbolda kendinize güveniyorsanız bunu geliştirmeye çalışın.Bir şarkıcı olmak,sporcu olmak,sanatcı olmak lüx ve sadece üstün zekalıların yapabileceği işler değildir.

Einstein bile çalışmanın yeteneğe oranla başarıda daha önemli olduğunu söylemiştir.

Sevmediğiniz bir işde kendinizi geliştiremezsiniz ayrıca.

İçimdeki yeteneği nasıl dışarı çıkartırım?

Öncelikle şunu bilin beyler beyin çalıştıkca ilerler.Çalışmayan beyin körelir.Şimdi sabahtan akşama kadar Knight oynayan bir adamın içinden ressam yeteneğini çıkarmasını bekleyemezsiniz tabi ki.

Değişik değişik işlerle uğraşmak.Bazı değişik şeyleri denemek hem tembelliği yener hemde başardığınız işleri gördükçe kendinizi mutlu hissedersiniz.Tam olarak neden bahsediyorum?

Mesela hayatınızda hiç değişik yemekler yapmayı ve mutfağa eziyet değilde sanat olarak bakmayı denediniz mi?

Yada hayatınızda hiç araba tamir etmeyi denediniz mi? Gerçekden çok zevkli bir iştir.Araba tamircisi olun demiyorum ama mekanik yada makina müh. olabilirsiniz.Araba tamircisi olmak bu arada kötü bir meslek değildir.İyi meslek kavramı sabahtan akşama kadar ofisde yatmak sıkıntıdan baş ağrıtmak demek değildir.Sizi ne mutlu ediyorsa ve başarılıysanız o iyi meslektir sizin için.Zaten paranızıda kazanırsınız o meslekde iyi olursanız.

İyi meslek kavramı

Yine yukarda dediğim gibi iyi meslek demek kıravatını takıp işden eve evden işe giden bir insan demek değildir.Eğer keşfetmeyi hoplamayı zıplamayı seven bir insansanız ve bir şirketde bir masabaşı iş bulmayı istiyorsanız istediğinizi bulabilirsiniz ama bu başarı değil sizin için felaket olur.Sizin coşkulu ruhunuzu toplumun "iyi iş"  olarak gördüğü o katı ve despot forma soktunuz.Artık hayatınızın geri kalanında mutlu olmayı deneyin.Belki sevdiğiniz işi yapsaydınız hem parasal hemde manevi olarak kendinizi daha mutlu edecektiniz.

Ama siz sürüngen beyninizin eseri oldunuz ve "ulan işsiz kalırsam boku yerim maceraya atlamaya gerek yok.En iyisi devlet memuru olmak" dediniz ve asıl şimdi boku yediniz.Sizin gibi 41861051 tane insanın arasına hoşgeldiniz.Bir ömrü bokdan geçirmeye hazır olun.

Ofisde iş yapıp yaptığınız işden keyif almadan sıkılarak küfrederek işinizi yapın ondan sonra gelin evinize TV yi açın 2 saat tv seyredin yemeğinizi yiyin yatın ve ertesi sabah yine aynı senaryo aynı oyuncu olarak devam edin hayatınıza.

Kısaca anlatmak istediğim iyi iş sizin için iyi olandır.Başkaları için değil.

Her meslekde başarı ve para o mesleği ne kadar iyi yaptığına bakar.

Sıradan bir doktor 3 bin tl civarı maaş alır.

Ama iyi bir aşcının kariyerini,o meslekden aldığı zevki ve parayı siz düşünün.Amerikanın en ünlü starları ile sıradan bir doktor olarak tanışamazsınız.Ama süper bir aşcıysanız bu mümkün.

Yani doktorluğun parası iyi saygın vs gibi sebepleri bir kenara bırakın.Sıradan bir doktor olmakdansa iyi bir turizmci olmak daha güzel yapacaktır hayatınızı.

Bu yazıyı birilerine fikir aşılamak,yardım etmek amacıyla yazdım.Umarım okunur.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nvidia
    Nvidia's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

okudum ve gerçekten büyük oranda rahatladım sevdiğim ve yapabilecğeim iş olarak yazılım işini görüyorum ve bu işin üzerine yürüyeceğim teşekkürler hocam...

Milyarlarca yıl ölüydüm dirildim ve tekrar dirilmemek üzere öleceğim günü bekliyorum!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Easx
    Easx's avatar
    Erkek

Okudum hocam. Çok doğru yerlere değinmişsin.

Ülkede malesef genel olarak memur ol hayatın kurtulsun tarzı yaklaşım çok olduğu için kimse istediği sevdiği mesleğe yönelmiyor.

Dediğin gibi her alanda başarılı olabilecek, zeki yetenekli insanlar genelde mühendis olayım ya da doktor olayım diye kastığından daha başarılı

olbilecekleri alanlardan uzak duruyorlar. 

Çevremde istediği işi yapan veya yapmaya çalışan insan sayısı bırakın iki eli 1 elin parmak sayısını geçmez.

Bu güne kadar çok boş işlerle uğraştım. Hayatımda birşey oldu ve ilgi alanım olan mühendisliğe yöneldim. Bunu arkadaşlarıma sölediğimde

olum kim 4 sene okucak boşver mühendislik zor iş kpssye gir devlet memuru ol diyen arkadaşlarla çok karşılaştım.

Adam ciddi ciddi ee veya mekatronik mühendisliğinden vazgeçip memur olmamı istiyor ve vazgeçmem için elinden geleni yapıyordu yani.

Bu tarz insanlar hayattan zevk alamayan alamayacak insanlar sölediklerine itimat etmeyin.

Özet. Yazı çok güzel olmuş hocam.

www.kriptopedi.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ya başlıycam ip adresinize tüm yazdıklarım boşa gitti

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    dead_march bunu yazdı

ya başlıycam ip adresinize tüm yazdıklarım boşa gitti

ne yazmıstın hacı bi dahakine uzun yazıları ara ara kopyalayarak yaz :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LethaLImpacT
    LethaLImpacT's avatar
    Erkek

EyvAllah hocam. Ellerine sağlık.

Metalurjist.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mettoman
    mettoman's avatar
    Erkek

okudum eline sağlık ama hiç çevresel faktörden bahsetmemişsin. ben reklamcı olmak istiyorum ama ailem bana destek vermiyo. üniversite olarak ege'yi düşünüyorum ama başka şehire gidemezsin diyolar. iyi diyorum gsf kazanıyım orada grafik tasarım okurum diyorum. bu sefer resim kursuna göndermiyolar.

edit:şu konuda bana yardımcı ol. karşı gelemiyorum aileme hukuk okuyacan diyolar ama ben istemiyorum. tercih yapacağım zamanki kavgaları hissedebiliyorum.

mettoman tarafından 23/Nis/13 18:54 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telos00
    telos00's avatar
    Erkek

mürid ukrayna sana yaramış :-) bir an makale okuyorum sandım ,dogru bilgi her zaman takdir edilmeli tbrkler güzel yazı.......

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek

eline sağlık hocam bendede var buna benzer durum yazmaya bile çekindim alacağım cevaplardan :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

eyvallah .ön yargılarıyla düşünen insanlardan nefret ederim . güzel yazı harbiden.

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HoLYSeRo
    HoLYSeRo's avatar
    Erkek

önce kendi yeteneklerimi ne istediğimi anlıya bilsem birşeylere yönelicem ama kendımı tanımıyorum daha hedef koyamıyorum kendime .
     yazı gerçekten çok güzel olmuş hocam eline sağlık

https://open.spotify.com/playlist/23XNoEDF9D23pojmlqnUWV?si=BiCIFFwARDW4egNxtWCSNw
Toplam Hit: 5299 Toplam Mesaj: 42