folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Gelecek Kaygısı Var.Üstesinden Gelmem İçin Yardım ( Yazılım Mühendisliği )

Gelecek Kaygısı Var.Üstesinden Gelmem İçin Yardım ( Yazılım Mühendisliği )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    PcK0 bunu yazdı

Bir arkadaşımın sözü:

"28 yaşımdayım, 18 yaşımdan bu yana sadece çekiçle demire vursaydım Türkiye'nin en iyisi olmasam bile en iyileri arasında bir demirci olurdum. Tornavidayla ağaç yontsaydım en iyilerden ağaç ustası olurdum. Hadi ülke genelinde olmasam bile kendi bölgemde hatırı sayılır bir usta olurdum. O yüzden bir konuda uzman olmak lazım."

Önü açık olan birşeyi seç ve üzerine yoğunlaş. Üzerine yoğunlaşınca; yüksek yapman mı gerekiyor? staj yerini iyi mi seçmen gerekiyor? staj yapmaman mı gerekiyor? sektörün nasıl işlediğini görmen mi gerekiyor? gibi soruların cevaplarını zaten sen vereceksin.

bu adamın yazdığı her cümleyi de iyi düşün . Kolay kolay konulara yazmaz yazarsa da iyi oku :) Yazdığına bile sevinebilirsin 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek
    Yüksek Lisans yapabilecekken (bence sende bu kapasite var) boş verirsen ömür boyu bundan pişman olursun. Bazı fırsatlar hayatta sade bir kere olur.

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    emrah20 bunu yazdı
    Yüksek Lisans yapabilecekken (bence sende bu kapasite var) boş verirsen ömür boyu bundan pişman olursun. Bazı fırsatlar hayatta sade bir kere olur.

evet cidden yüksek lisans yapmak istiyorum ama benim bu 2.50 GPA olayından 4 5 ay önce haberim oldu. Ben üniversite bittikten sonra tekrar YGS-LYS sınavına girip Lisans yerine Yüksek Lisans okuyoruz sanıyordum hiçbir araştırma yapmadım.

3. sınıfın başında bir arkadaşımla muhabbet ederken öğrendim durumun böyle olmadığını, direk not ortalamasına bakıldığını. Şimdi  MVC mimarisini araştırıyorum kahvemide aldım bakalım bir gece en fazla ne kadar uzun olabilir :D

Edit : Bunun dışında her türlü akıl , yardım , destek , eleştiri bağırma çağırmaya açığım. Alınmam , gücenmem ve evet şu yüksek lisans olayı konusunda heralde 21 yıllık ömrümde yaptığım en büyük salaklığı yaptım :D

GodKlaus tarafından 10/Şub/18 22:32 tarihinde düzenlenmiştir

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı
    emrah20 bunu yazdı

evet cidden yüksek lisans yapmak istiyorum ama benim bu 2.50 GPA olayından 4 5 ay önce haberim oldu. Ben üniversite bittikten sonra tekrar YGS-LYS sınavına girip Lisans yerine Yüksek Lisans okuyoruz sanıyordum hiçbir araştırma yapmadım.

3. sınıfın başında bir arkadaşımla muhabbet ederken öğrendim durumun böyle olmadığını, direk not ortalamasına bakıldığını. Şimdi  MVC mimarisini araştırıyorum kahvemide aldım bakalım bir gece en fazla ne kadar uzun olabilir :D

Edit : Bunun dışında her türlü akıl , yardım , destek , eleştiri bağırma çağırmaya açığım. Alınmam , gücenmem ve evet şu yüksek lisans olayı konusunda heralde 21 yıllık ömrümde yaptığım en büyük salaklığı yaptım :D

hiç bir şey için geç değil :) Geç olmayan bir şey de salaklık değildir.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cybermole
    cybermole's avatar
    Erkek

siyasete atıl iktidarda hangi parti varsa git uye ol yalakalıkla işi bilip bilmemen artık onemli dğeil cünkü yeterki adamları ol sadık ol düzen devir o devir milleti okumasınlar diye yetiştirmesinler diye ellerinden geleni yapıyorlar..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    cybermole bunu yazdı

siyasete atıl iktidarda hangi parti varsa git uye ol yalakalıkla işi bilip bilmemen artık onemli dğeil cünkü yeterki adamları ol sadık ol düzen devir o devir milleti okumasınlar diye yetiştirmesinler diye ellerinden geleni yapıyorlar..

Siyaset ve futbol en kötü olduğum konular. Tayyip iyi desen "haklısın "derim, 5 dakika sonra "tayyip kötü" desen yine "haklısın" derim. En son Hakan Şüküre oy vermiştim tanıdık diye :D :D Bu sebebten herhangi bir partiymiş dinmiş sağcı solcu pek alakadar etmiyor beni. Herhangi bir tarafı destekleyip "torpille" haketmediğim bir yere gelmektense 1500 liraya fabrikada çalışırım. En azından helal para öteki tarafta hesabını vermesi daha kolay olur (: Düşüncen için teşekkürler

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Sabahattin Ali , Oğuz Atay , Albert Camus , Kafka okumayın.... 
    Üniversite eğitimine güvenmeyin , Türkiyede eğitim niteliksiz yığınlar mezun eder. Unutmayın bu sistemin kurucuları "Ben bineceğim eşeğin benden zeki olmasını istemem" diyen sozde Milletin vekilleridir.
    Bu sistemde siz araştırmaz , siz kendi kendinizi geliştirmezseniz sizden bir bok olmaz. Olmuşsada şanslısınızdır , iyi hocalara denk gelmişsinizdir.

18inden 28ine tek bir iş yapmaktan bahsetmiş arkadaş. Aynen boyledir. Kendi ilgi alanınızı belirleyip üzerinde hergün calışın.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe