Gelecekte Hangi Meslek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek

Sanat hep vardı her zaman olacak. Ayrixa ölmeyen meslek fahiselik. Teknoloji ne kadar yerini doldurmaya çalışsa da et ete degecek ağa.

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Geleceğin mesleği diye bir şey yoktur. Gençler kendi ilgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda mevcut mesleklere yönebilir. Ancak burada önemli olan örneğin makine mühendisliği okuyorsa dil ve yazılım öğrenmeye yatkın olmasıdır. Tıp okuyorsa uzmanlık yapmasıdır. Öğretmenlik okuyorsa yeni nesil çocukları anlayabilecek kişisel gelişim eğitimleri alması vs. Bilgisayar mühendisi olur daha sonrasında büyük data yöneticiliği ,yapay zeka mevcut koşullara ve ilgisine göre alt dallara yönelir. Tümdengelim yaparak önce temel veya geleneksel mesleği alıp onun üzerine uzmanlaşacağı meslek edinmesi daha uygun bizim ülkemiz için. ABD veya Avrupada zaten disiplinler arası geçiş çok kolay. Proje ve iş bazlı çalışmayı mesai doldurmaya tercih ediyorlar. Kimya dalında eğitim alan birisi Tıp ile ilgili ARGE yapabiliyor vs

kuytul tarafından 08/Şub/19 09:54 tarihinde düzenlenmiştir

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek

Kesinlikle gıda sektörü ama bu mühendislik mi olur, kimyagerlik mi olur bilemiyorum.

Artan refah ve insanların kolaycılığa kaçması sonucu dünya çapında insanlar köyden şehre göçü hızlandırmaya başladı. Tarım ve hayvancılık artık endüstriyel hale döndü. Artık doğal üretim kalmayacak ve insanlar doğal ürünlere ulaşmak için çabalayacak.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

sermaye varsa esnaflık . 

bu gün götü pohlu mahalle arası kahveler günlük  1000 lira topluyor amk

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Gelecegin meslegi diye bir sey olmaz olur mu ya (:

Genetik guzeldir simdi de gayet guzel bence uzunca bir sure hep guzel olacak. 

Astrobiyoloji de onumuzdeki 50 yilda guzel olur diye dusunuyorum.

sigara değil, balık olan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gececi
    NighT_JudGe
    NighT_JudGe's avatar
    Erkek

Sosyoloji  veya  Psikoloji  

Cahildim Dünyanın Rengine Kandım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Bugün astrobiyolojiden mezun olsam 50 yıl sonra zaten ölürüm :D

Torunlara okutmak mantıklı ama :)

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Bugün astrobiyolojiden mezun olsam 50 yıl sonra zaten ölürüm :D

Torunlara okutmak mantıklı ama :)

Dusunsene karbon tabanli olmayan bir hayat bulacaksin mesela, o gune kadar kimsenin gormedigi nasil olabildigini kimsenin bilemeyecegi bir canli, evet birtakim modeller yapmis olunacak ama belki hic calismadigimiz yerden gelecek, evet kimyayi fizigi biliyor olacagiz ama bugun kendimizi de bilmemize ragmen bu dunyadaki canlilik bile ne kadar sasirtici ve aciklamasi guc, bir de o kesfedilen yepyeni canlilarin canliligini anlamaya anlatmaya calistigini dusun... bence muthis heyecan verici bir sey, gorebilmeyi, o ekiplerin parcasi olabilmeyi cok ama cok isterdim ama dedigin gibi iste, insan omru...

sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

gelecekteki dünyada en zengin insanlar ve en zengin şirketler kısacası hükmedenler uzay madenciliği yapanlar olacak bu kesin. 

şimdiki hükmedenlerden farklı kişiler olacaklarını pek sanmıyorm. fakat bu sefer aradaki fark trilyon çarpı trilyar daha da büyüyecek. 

bu yüzden bence bizim gibi ülkeler için tek meslek kalıyor geriye. 

kölelik.

tabi lan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

50 yıl sonra uzay koloni çağı başlayacak... 

ZalımMadam.10.07.24
Toplam Hit: 4898 Toplam Mesaj: 38
gelecek meslek