folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Gelir Vergisi Hakkında Soru

Gelir Vergisi Hakkında Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anil
    anil's avatar
    Erkek

hocalar selam konuyu baltalamak gibi olmasin ama benimde aklima takilan bir durum var, soyleki ben yabanci bayrakli gemide calisiyorum ve bu vergilerin hic birini odemiyorum. sadece turkiyede oldugum sure icin gss primi oduyorum, fakatt maasim turkiyedeki hesabima yatiyor ilerde herhangi bir sikinti yasarmiyim vergi vs. konularinda. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    anil bunu yazdı

hocalar selam konuyu baltalamak gibi olmasin ama benimde aklima takilan bir durum var, soyleki ben yabanci bayrakli gemide calisiyorum ve bu vergilerin hic birini odemiyorum. sadece turkiyede oldugum sure icin gss primi oduyorum, fakatt maasim turkiyedeki hesabima yatiyor ilerde herhangi bir sikinti yasarmiyim vergi vs. konularinda. 

Sıkıntı yaşamassın bende aynı durumdayım Ocean going officer ım :) Türkiyeye vergi ödemen için Türk bayraklı gemide çalışman lazım. GSS yide ben yurtdışında çalışıyordum diyerek sildirebilirsin ödemene gerek yok.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    Sanalcaptan bunu yazdı
    anil bunu yazdı

Sıkıntı yaşamassın bende aynı durumdayım Ocean going officer ım :) Türkiyeye vergi ödemen için Türk bayraklı gemide çalışman lazım. GSS yide ben yurtdışında çalışıyordum diyerek sildirebilirsin ödemene gerek yok.

acaba böyle çalışınca yurt dışı bedelli askerlik olayından faydalanılıyır mu?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Erkek

Hocalar, işçi sınıfının vergisi kaynakta kesilir. Normalde vergiler yıllıktır. Yıllık kazandığın geliri beyanname usülü ile vergi dairesine bildirip ödersin ama kanunda ücretler kaynaktan kesilir ve sorumluluk işverene aittir der.  Dilimden kurtulmanın yolu, asgari ücretten fazla olan maaşı elden almak. Bu seferde sgk primizin düşükten yatar. Şahsen ben sgk primimim düşükten yatmasını daha fazla maaş almaya tercih ederim. Çok kurumsal şirketler benim dediğim yola girişmiyor, denetimleri çok fazla.

Nova Vida !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tereke34
    tereke34's avatar
    Erkek

çift mesaj olmuş

tereke34 tarafından 21/Eyl/17 14:47 tarihinde düzenlenmiştir

Nova Vida !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı
    Sanalcaptan bunu yazdı
    anil bunu yazdı

acaba böyle çalışınca yurt dışı bedelli askerlik olayından faydalanılıyır mu?

Faydalanılıyor . Toplamda 3 sene bi fiil çalışman gerekli. Yurtiçine giriş yaptıgın zaman 6 aydan fazla kalmaman gerekli yoksa sil baştan devam edersin.

Toplam Hit: 2423 Toplam Mesaj: 17
gelir vergisi