Gelismis Php Kursu (OOP, Mvc)
-
SharpShooter bunu yazdısokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
php mi kaldı hocam ya :)
biraz alternatif teknolojiler plsss
mesela ?
en basitinden node.js
alt yapıyı php (yada başka bir scripting dili ile ) ile yazacak hocam gene öğrenmesi lazım sadece js ile iş bitmiyor ya :F
-
sokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdısokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
mesela ?
en basitinden node.js
alt yapıyı php (yada başka bir scripting dili ile ) ile yazacak hocam gene öğrenmesi lazım sadece js ile iş bitmiyor ya :F
node.js zaten backend :)
araştıralım öğrenelim plsss
şu sana ne ifade ediyor?
Node.js is a platform built on Chrome's JavaScript runtime for easily building fast, scalable network applications. Node.js uses an event-driven, non-blocking I/O model that makes it lightweight and efficient, perfect for data-intensive real-time applications that run across distributed devices.
SharpShooter tarafından 05/Tem/13 13:28 tarihinde düzenlenmiştir -
SharpShooter bunu yazdısokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdısokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
mesela ?
en basitinden node.js
şu sana ne ifade ediyor?
Node.js is a platform built on Chrome's JavaScript runtime for easily building fast, scalable network applications. Node.js uses an event-driven, non-blocking I/O model that makes it lightweight and efficient, perfect for data-intensive real-time applications that run across distributed devices.
Güzel bişeye benziyor hocam inceleyim biraz :F bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. JS deyince ismine aldandım :D
-
sokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdısokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdısokoban bunu yazdıSharpShooter bunu yazdı
mesela ?
en basitinden node.js
şu sana ne ifade ediyor?
Güzel bişeye benziyor hocam inceleyim biraz :F bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. JS deyince ismine aldandım :D
aman hocam beni tanımıyorsun herhalde :P
-
Çalıştığın firmada projeden projeye koşturuyorsanız ve inanılmaz bir kod yığını ile çalışıyorsan evet oop ile geliştirmek öğrenmek mantıklı.
Php de oop öğrenmenin en büyük avantajı bence
işi disipline sokma
kod düzeni sağlama
tek proje bazlı yazılmış kod nesneler fw yerine, yazılmış şeyleri çoklu projelerdede kullanabilme kolaylığı.
Ha .net de kullanıyormusun belki nesnel yazarsın, yaz bir satır kod debug et gör ama phpde böyle bir kullanım yok yardımcı araç olmadan zaten sanırım. Zend gibi yardımcı editörler zaten bu mantıkla çalışmıyormu.
Bence git codeignitere bak kendin, kursu bile varmı bilmiyorum paranda cebinde kalsın. Codeigniter la hem OOP hemde MVC mantığını anlar bu sorunu halledersin gibime geliyor.
Yalnışım varsa düzeltsinler benim anladığım budur.
janni tarafından 05/Tem/13 17:06 tarihinde düzenlenmiştir -
İstanbuldaysan çok sağlam kaynaklar verebilirim. Opp xml herşeye dair. 20 25 gb lik dosya arşivim var.
-
scarletbeard bunu yazdı
İstanbuldaysan çok sağlam kaynaklar verebilirim. Opp xml herşeye dair. 20 25 gb lik dosya arşivim var.
istanbulda değilim, ama yakınım hocam bir şekilde kaynakları almak isterim :D