folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yapay Zeka
linefolder Gemini İle Üretilen Yazılar (Örn: Blog Post) İndexleniyor Mu?

Gemini İle Üretilen Yazılar (Örn: Blog Post) İndexleniyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ProTogi
    ProTogi's avatar
    Erkek
    kelebeksim bunu yazdı

Google içeriğin nasıl üretildiği ile ilgilenmiyor hocam.
    İçeriğine bakar ama gidip de ben şu ürünü kullandım size de tavsiye ederim tarzı şeyleri AI yazdırırsan patlatır.
    Öznel bir durum çünkü o.

Kaynak: https://developers.google.com/search/blog/2023/02/google-search-and-ai-content?hl=tr

Özet: 
    Nasıl oluşturulmuş olursa olsun yüksek kaliteli içeriğin ödüllendirilmesi
    Google'ın sıralama sistemleri, D-U-Y-G (deneyim, uzmanlık, yetkinlik ve güvenilirlik) dediğimiz nitelikleri gösteren orijinal ve yüksek kaliteli içerikleri ödüllendirmeyi amaçlar.

Açıkçası mobil uygulamalarıma daha fazla organik trafik çekebilmek için uygulama ile alakalı blog yazıları paylaşıp uygulamaya yönlendirme amacım var. Örneğin Fişi kaybedersem garantiden yararlanabilir miyim diye detaylı post yazısı hazırlayacağım, yazının sonlarına doğru ise bu tür sorunları kökünden çözmek için Slipp uygulamasını kullanabilirsiniz deyip Google Play linkine yönlendirme yapmayı planlıyorum. Bu durumda "ürünü kullandım size de tavsiye ederim" kategorisine giriyor mu?

ProTogi tarafından 11/Mar/26 20:55 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Holyzone
    Holyzone's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    ProTogi bunu yazdı

Selamlar, Gemini ile üretilen yazılar (Örn: blog post) google tarafından dikkate alınıp indexleniyor mu? İndexliyorsa aramalarda üst sıralara çıkarıyor mu? 

Güzel soru. Bence yapay zekayla üretilen bir metni kesin olarak anlamaları oldukça zor. Geçtiğimiz günlerde Claude’la ilgili bir watermark meselesi gündeme gelmişti. İddiaya göre Claude, ürettiği metinlerin içine kendi sistemleri tarafından tespit edilebilecek data koyuyomuş. Sonrasında bir şeyler oldu; geri adım mı attılar, konu yanlış mı anlaşıldı, ben de tam takip edemedim.

Yapay zeka yazı, ses ve video üretebiliyor. Şu anda yapay zekayla üretilen ses ve videoları tespit etmek görece daha kolay. Fakat konu metne gelince işler değişiyor ki zaten piyasada yüzde yüz güvenilir bir AI text content detector bulunmamasının nedeni de bu. Bir metnin kesin olarak insan mı yoksa yapay zeka mı tarafından yazıldığını söylemek kolay değil. Bu yüzden bence yapay zekayla üretilen içerikler indeksleniyor ve yeterince kaliteli olduklarında sıralama da alabiliyor (hatta bence çok iyi fable gibi bi model ile yazarsan yukarı da çıkarsın, çünkü değer katıyorsun). Elbette işin boku çıkarılıp düşük kaliteli, birbirinin kopyası binlerce içerik yayımlanmadığı sürece. Google açısından asıl mesele metni kimin yazdığı değil; içeriğin faydalı, özgün ve arama yapan kişinin ihtiyacını karşılıyor olup olmadığı.

Yine de ben olsam son çıktıyı doğrudan yayımlamazdım. Metni gözden geçirir; gereksiz tekrarları, yapay zekaya özgü kalıpları ve varsa görünmeyen karakterleri temizlerdim. Gerekirse regex’le son bir kontrolden geçirirdim. Arama motorlarından saklamak için değil, içeriğin temiz ve doğal olduğundan emin olmak için.

Holyzone tarafından 17/Ağu/26 22:57 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1096 Toplam Mesaj: 13
gemini google index